درخواست اصلاح

بحرین

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۲۱ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'است .' به 'است.')

پادشاهی بحرین کشوری است جزیره‌ای در خلیج فارس که ۶۶۵ کیلومتر مربع وسعت دارد. پایتخت آن منامه و زبان رسمی آن عربی است. بحرین به پنج استان تقسیم شده و تا ۳ ژوئیه ۲۰۰۲ دارای ۱۴ شهر بوده‌است.

پرچم ملی کشور بحرین
پرچم ملی کشور بحرین
اطلاعات کشور
پایتخت: منامه
زبان(های) رسمی: عربی، انگلیسی
حکومت: پادشاهی موروثی
مساحت: ۷۷۸ کیلومتر مربع (۳۰۰ مایل مربع)
جمعیت: ۱٬۸۰۵٬۱۴۱
شاخص توسعه انسانی: ۰/۸۴۶
واحد پول: دینار بحرین (BHD)
منطقه زمانی: AST
پیش‌شماره تلفنی: ۹۷۳+
دامنه سطح‌بالا: bh.

این کشور از ۳۳ جزیره تشکیل یافته که عمدتاً از دشت‌های بیابانی تشکیل می‌شوند و مرتفع‌ترین نقطه آن تنها ۱۲۲ متر ارتفاع دارد. بر اساس برآورد سال ۲۰۰۹ جمعیت بحرین ۷۲۷٬۷۸۵ نفر بوده که ۲۳۵٬۱۰۸ نفر از آن‌ها شهروندان خارجی هستند.

جغرافیا

بحرین ۷۰۶ کیلومتر مربع مساحت دارد. از هفتصد کیلومتر مربع مساحت این کشور نزدیک به چهارصد کیلومتر مربع آن بیابانی است. بحرین به «جزیره یک میلیون نخل» نیز شهرت داشته‌است. بحرین شامل سه شهر یا به عبارت بهتر سه جزیره اصلی منامه و محرق و ستره است و منامه، یعنی بزرگ‌ترین این جزایر، پایتخت آن به‌شمار می‌آید. در بحرین روستا‌هایی نیز وجود دارد که در فاصله‌های نزدیک به یکدیگر قرار دارند.

به دلیل وسعت کم بحرین مسئولان این کشور کوچک اقدام به پر کردن دریا و افزایش وسعت سرزمین خود کرده‌اند و با ساخت‌وساز‌های هدفمند پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. کشور بحرین ۵ استان دارد که عبارت‌اند از: عاصمه (استان پایتخت)، جنوبیه، شمالیه، وسطی و محرق.  جزایر حوار متعلق به بحرین که در نزدیکی قطر واقع شده‌اند، بخشی از استان جنوبیه هستند.

بحرین آب‌وهوایی خشک با زمستان‌هایی معتدل و تابستان‌هایی بسیار گرم و مرطوب دارد.

اقتصاد

نفت و گاز طبیعی و ماهی و مروارید از منابع طبیعی این کشور است؛ اما کاهش ذخیره نفتی سبب شده تا بحرین در سال‌های اخیر به سمت فرآوری و تصفیه نفت حرکت کرده و به یکی از مراکز بانکی بین‌المللی تبدیل شود.  


امروزه، اقتصاد کشور بحرین وابسته به بانکداری، هواپیمایی موفق و خدمات فرودگاهی، بنادر مجهز صنعتی، صنایع ساخت و تعمیر کشتی و ناو‌ها می‌باشد.

بحرین اولین کشور حوزه خلیج فارس است که نفت در آن اکتشاف شده است.

ولی منابع نفت و گاز آن بسیار محدود است، اقتصاد سنتی بحرین وابسته به مروارید بوده‌است.

اما در حال حاضر بیشتر درآمد ساکنان بحرین از بانکداری و گردشگری تأمین می‌گردد .

نفت و فراورده‌های نفتی ۶۰٪ صادرات و درآمد دولت این کشور و همچنین ۳۰٪ تولید ناخالص داخلی بحرین را تشکیل می‌دهد.

تنها صنعت سنگین داخلی این کشور تولید آلومینیوم است که در مقیاس فراوان تولید و عرضه می‌شود.

واحد پول بحرین دینار است که هر یک دینار برابر با ۲/۶۵ دلار می‌باشد.

اماکن دیدنی

منامه

منامه، پایتخت کشور بحرین، در سال 2012 به عنوان مرکز فرهنگی جامعه عرب انتخاب شد و افتخار بزرگی را برای خود کسب کرد. از جذابیت‌های این شهر، می‌توان به ترکیب معماری سنتی بحرین همراه با دنیای مدرن امروز اشاره کرد. این شهر علاوه بر پایتخت فرهنگی، به عنوان مرکز بازرگانی و اقتصادی خلیج فارس به‌شمار می‌آید. از جمله دیدنی‌ها و افتخارات آن می‌توان به برج دو قو، مرکز جهانی تجارت، برج‌های بندر اقتصادی و دیگر بناهای مدرن و امروزی آن اشاره کرد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به بازارگردی و خرید علاقه دارید، «بازار باب‌البحرین»، یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌رویتان در این شهر است. در این بازار همه چیز پیدا می‌شود. جدا از خرید، در این پاساژ، می‌توانید با فرهنگ و آداب‌ورسوم جذاب مردم بحرین آشنا شوید. از دیگر اماکن دیدنی‌ شهر منامه، می‌توان به «مسجد الفاتح» آن اشاره کرد. مسجدی که گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند و تماماً از سنگ مرمر ساخته شده ‌است و دارای گنبدی فایبرگلاس است.

ریفا

ریفا که در مرکز جزیره بحرین واقع شده است، گنجینه‌های تاریخی بسیاری را در خود جای داده است. یکی از آن‌ها قلعه گِلی ریفا است که در قرن ۱۹ ساخته شده است. بازار ریفا و بازار خیابانی بوکوورا بهترین مکان‌ها برای خرید سوغاتی‌هایی نظیر لباس‌های محلی یا اشیای سفالی هستند. دیدن برج ساعت ریفا که در بخش غربی شهر قرار دارد نیز خالی از لطف نیست؛ که بالاترین سازه شهر است و روزها با رنگ سفید خود و شب‌ها با نور طلایی، به راحتی در آسمان شهر قابل تشخیص است.

شهر منامه، پایتخت فرهنگی عرب‌ها

منامه، پایتخت کشور بحرین، در سال 2012 به عنوان مرکز فرهنگی جامعه عرب انتخاب شد و افتخار بزرگی را برای خود کسب کرد. از جذابیت‌های این شهر، می‌توان به ترکیب معماری سنتی بحرین همراه با دنیای مدرن امروز اشاره کرد. این شهر علاوه بر پایتخت فرهنگی، به عنوان مرکز بازرگانی و اقتصادی خلیج فارس به‌شمار می‌آید. از جمله دیدنی‌ها و افتخارات آن می‌توان به برج دو قو، مرکز جهانی تجارت، برج‌های بندر اقتصادی و دیگر بناهای مدرن و امروزی آن اشاره کرد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به بازارگردی و خرید علاقه دارید، «بازار باب‌البحرین»، یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌رویتان در این شهر است. در این بازار همه چیز پیدا می‌شود. از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد! جالب است بدانید در این مجموعه هم طلا یافت می‌شود و هم میوه و تره‌بار. جدا از خرید، در این پاساژ، می‌توانید با فرهنگ و آداب‌ورسوم جذاب مردم بحرین آشنا شوید و در آخر، دیگر مورد از جذاب‌ترین دیدنی‌های شهر منامه، می‌توان به «مسجد الفاتح» آن اشاره کرد. مسجدی که گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند و تماماً از سنگ مرمر ساخته شده ‌است و دارای گنبدی فایبرگلاس است.

ریفا، شهری در مرکز بحرین

اگر بازدید از جاذبه‌های تاریخی و باستانی را دوست دارید، به ریفا بروید. ریفا در مرکز بحرین واقع شده ‌است و در بین جاهای دیدنی بحرین، موارد زیادی را در خود جای داده ‌است. به عنوان مثال، یکی از دیدنی‌ها، «قلعه گلی ریفا» است که قدمت آن به قرن ام19 بر می‌گردد. از دیگر جاذبه‌های این شهر، می‌توان به بازار ریفا و «بازارهای خیابانی بوکوورا» اشاره کرد. اگر در سفرتان به بحرین قصد خرید سوغاتی دارید، حتماً به این دو بازار بروید و مطمئن باشید، دست خالی برنخواهد گشت. در این شهر، بازدید از برج ساعت آن را فراموش نکنید. بنایی که در قسمت غربی شهر واقع شده‌است و بلندترین سازه شهر است. این ساعت، بنایی است که هم در شب‌ها و هم در روز، هرکدام به نحوی، سبب زیباتر شدن و جلا یافتن شهر ریفا می‌شود.

محرق، پایتخت قدیمی بحرین

محرق، شهری که در گذشته پایتخت کشور بحرین بوده ‌است و این موضوع تا سال 1932 ادامه داشته ‌است. اگر به محرق سفر می‌کنید، با شهری جزیره‌ای که اطراف آن جزیره‌های کوچک مصنوعی وجود دارد، مواجه می‌شوید. در این شهر، انواع مسکن‌ها، هتل‌های تجاری، پلاژها و بناهای دیگر وجود دارد که همه دست به دست هم داده‌اند تا محرق، به یکی از مقصدهای گردشگری مناسب تبدیل شود. یکی از جاهای دیدنی بحرین، یعنی بازار سوق در این شهر قرار دارد. در این بازار، می‌توانید انواع غذاهای محلی بحرین را نوش‌جان کنید و صنایع دستی‌شان را، خریداری کنید. علاوه بر این بازار، دیدنی‌های دیگری مانند سازه‌های اطراف منطقه فریج ال بن‌علی، انتظارتان را می‌کشند.

بنی جمره، روستایی مشهور در بحرین

روستاها به خودی خود زیبا هستند و تنها حضور در محیطشان، به عنوان جاذبه‌ای گردشگری به‌شمار می‌آید. در این بین، روستای بنی‌جمره به عنوان یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی بحرین به‌شمار می‌آید. مردم این روستا، در گذشته‌ها، لباس می‌دوختند و به همین سبب، مشهور شده ‌است. این روزها اگر به بازدید از این روستا بروید، کمتر آدمی را می‌بینید که به این کار مشغول باشد. از جمله دیدنی‌های این روستا، می‌توان به معماری سنتی آن و خانه‌های به هم چسبیده‌اش، اشاره کرد. خانه‌هایی که شما را فرهنگ این کشور آشنا می‌کند و به حال‌وهوای گذشته می‌برد.

مدینه حمد، شهری چند فرهنگی

اگر در بین جاهای دیدنی بحرین، به دنبال شهری می‌گردید که فرهنگ‌های زیادی برای به نمایش گذاشتن، داشته باشد، به «شهر مدینه حمد» بروید. در این شهر، قومیت‌های متفاوتی زندگی می‌کنند و هیچ‌کدام بر دیگری، اکثریت ندارد. تمامی این قومیت‌ها، دارای آداب‌ورسوم خاص خودشان هستند که به نوبه خود، جذابیت‌های زیادی برای گردشگران دارند. این شهر، دارای ساختاری تقریباً جدید و مدرن است که یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری آن، مسجد کانو است. در سفر به این شهر، بازدید از این مسجد را حتماً در برنامه‌تان قرار دهید.

عالی، شهری با جاذبه‌های باستانی

عالی، یکی از بزرگترین شهرهای کشور بحرین است که در زمینه جاذبه‌های دیدنی باستانی و تاریخی، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. این شهر، به عنوان یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی بحرین به‌شمار می‌آید که در بیست کیلومتری منامه و شمال شهر ریفا، واقع شده‌ است. از این‌رو، بازدید از این سه شهر را در یک سفر، می‌توانید انجام دهید. در واقع با یک تیر، سه نشان می‌زنید!و اما مهمترین دیدنی‌های این شهر، چه هستند؟ تپه‌های باستانی، موزه‌ها و فروشگاه‌های جذاب اشیاء سفالی تنها بخش کوچکی از بهترین دیدنی‌های این شهر هستند که باید در برنامه سفرتان قرار دهید.

الجسره، شهر صنایع دستی بحرین

الجسره، یکی دیگر از شهرها و جاهای دیدنی بحرین به‌شمار می‌آید که در ساحل غربی، جزیره اصلی این کشور واقع شده‌ است. مهم‌ترین جذابیت این شهر، غرفه‌های خرید آن است. غرفه‌هایی که در آن، هنرمندان مشغول خلق آثار هنری هستند و یکی از بهترین مراکز برای خرید در بحرین به‌شمار می‌آید. مهمترین محصولاتی که در این شهر به فروش می‌رسند، صنایع‌دستی هستند و پررنگ‌ترین افرادی که می‌بینید، سفالگران و یا بافندگان هستند. این شهر، علاوه بر این غرفه‌های خرید، دارای باغی آرامش‌بخش در دل خود است که برای رفع خستگی، بسیار مناسب است.

جزیره هوار

جزیره هوار، شهری که در نزدیکی قطر واقع شده‌ است، با کوچکترین مسیر و به وسیله قایق از شهر جنوبی ادر، به آن می‌رسید. این جزیره، سرشار از هتل‌ها و مجتمع‌های تفریحی است که خاطره خوشی را برایتان رقم می‌زند. از دیگر امکانات ویژه این شهر، می‌توان به تجهیزات ورزش‌های آبی آن اشاره کرد. به‌طورکلی، برای عاشقان طبیعت، این شهر، بهترین انتخاب در بین جاهای دیدنی بحرین است.

غذاهای بحرین

باقلوا

این نوع شیرینی که از فرهنگ آشپزی یونانی، ارمنی، ترکی، عربی، فارسی و تعدادی از فرهنگ های غذایی دیگر تاثیر پذیرفته است، با شیرینی فیلو پوشانده شده، در عسل خوابانده و با انواع آجیل خردشده تزیین شده است. برای مثال، اعراب گلاب و آب نارنج را به شیرینی افزودند و بازرگانان ارمنی ادویه و دارچین را در دستور پخت آن قرار دادند. شیرینی طارق از سال 1983 تا کنون باقلوای بحرین را تامین کرده است. البته کافه‌ها و رستوران‌های دیگری هم وجود دارند که این شیرینی را سرو می‌کنند، اما شیرینی طارق به آسانی و با قطعیت رای پادشاه بحرین را از آن خود کرده است. سینی های رنگی طلایی و نقره‌ای باقلوا که به طور یکدست چیده شده اند، برای هدیه دادن بسیار مناسبند.

لقیمات

لقیمات نوعی دسر به شکل کوفته است که بیرون آن حالت خشخش دارد و داخل آن نرم وآغشته به شربت خرما است. لقیمات دسر سنتی عربستان صعودی است اما در سراسر جهان عرب محبوب است. لقیمات به عربی به معنی " اندازه یک گاز" است و در قنادی‌ها همیشه موجود است. این دسر با استفاده از مواد ضروری مانند آرد، روغن و شکر درست می‌شود، اما پس از خوردن دست کم خواهید گفت چیز لذیذی است. شما به سادگی نمی‌توانید در برابر بلعیدن بیش از یکی از این توپ‌های سرخ شده طلایی کنجد مقاومت کنید.

مامول

هیچ لیست دسر عربی نمی تواند بدون داشتن گوهر خاورمیانه یعنی خرما کامل شود . مامول (Mammol) اساسا یک کلوچه‌ی پر شده از خرماست. اگر چه استفاده از انواع خرما محبوب ترین در بحرین است، از انجیر و آجیل مانند پسته و گردو نیز برای پر کردن گلوچه استفاده میکنند. گلوچه از آرد تهیه می‌شود اما از آرد سمولینا نیز استفاده می‌شود. این دسر معمولاً چند روز قبل از عید پخته شده، سپس آن را نگهداری می‌کنند تا با قهوه و شکلات عربی از مهمانان و خانواده ها پذیرایی شود. در بسیاری از خانه ها، اگر خانه پر از عطر مصطکی و ادویه پختن مامول نباشد، عید نیست. شما می‌توانید دیس‌های پر از مامول را در هر فروشگاه شیرینی فروشی پیدا کنید. فروشگاه‌های خرده فروشی طبقه بندی شده نیز انواع بسته بندی شده دسر را می‌فروشند که بسیار لذیذ هستند. با افزایش تعداد نخل‌های خرما، میوه بومی خاور میانه، چند بسته از این دسر بعنوان سوغاتی یا هدیه ارزشمند تهیه خواهد شد.

ام علی

ام علی به معنای مادر علی است. ام علی در اصل یک دسر مصری است که از خمیر شیرینی، شیر و شکر و کشمش درست‌شده و معمولاً گرم مصرف می‌شود. ام علی یک دسر نان عربی بدون تخم مرغ است. این افسانه وجود دارد که ام علی، همسر سلطان مصر، عز الدین آیباک، همراه با مستخدمان خود نقشه کشتن شجر الدور، همسر دوم سلطان را کشیده است. شجر الدور خواستار حکومت فردی مصر بود و برای تحقق این امر با سلطان ازدواج کرد. وقتی سلطان سر تسلیم فرود نیاورد، او را کشت و مجرم شناخته شد، ولی اعدام نشد. ام علی مادر منصور علی این غذا را پخت تا مرگ شجر الدور را جشن بگیرد. برخلاف قصه سیاه این دسر، خوردن آن لذت بخش است.  نوع ساده این دسر، کرمی و آرامش بخش است که باید امتحان کرد. مردم بحرین مقادیر زیادی از این دسر را در کافه روزانه السفیر سرو میکنند.

کنافه

این دسر در اصل در کشورهای شرقی نظیر لبنان، اردن و سوریه و شمال مصر تهیه می‌شود ولی در سراسر خاورمیانه محبوب است. کنافه با لایه‌بندی کردن شیرینی رشته‌ای یا خمیر سمولینای خیس شده در شکر یا شربت عسل با پنیر رشته‌ای نبلوسی، درست می‌شود- شهرستان نبلوس به کنافه اش مشهور است. کنافه معمولاً با پسته‌های خردشده تزیین می‌شود و رنگ نارنجی روشن آن به خاطر رنگ مواد غذایی مورداستفاده در شیرینی است. کانافاوی بهترین مکان برای امتحان کردن این دسر در بحرین است. فروشگاه اصلی آن‌ها درتوبلی نزدیک الصمدی قرار دارد. آن‌ها انواع متعددی از کنافه را درست می‌کنند و شعبه‌های دیگری نیز دارند.

ماهالابیا

این دسر معمولاً با گل رز طعم دار شده و با پسته‌های خردشده تزیین می‌شود. این‌یک نوع شیرینی است که به‌اندازه دسرهای قبلی شیرین نیست. این افسانه وجود دارد که ماهالابیا (mahalabia) یا مهلبی ( muhallebi )  در اواخر قرن هفتم توسط یک آشپز ایرانی معرفی و وارد لیست غذاهای عربی شد . وی از یک ژنرال عرب با این دسر پذیرایی کرده بود.