درخواست اصلاح

فتح‌الله طاهری: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''فتح‌الله طاهری''' [[بازیگر]] [[سینما]] و [[تلویزیون]] [[ایران]] است. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به بازیگری در سریال‌های "سه در چهار"، "ترش و شیرین"، و "متهم گریخت" اشاره کرد.
'''فتح‌الله طاهری''' (متولد 1330 تهران - متوفی 19 مرداد 1403 تهران) [[بازیگر]] [[سینما]] و [[تلویزیون]] [[ایران]] بود. او با نقش‌آفرینی در سریال‌های محبوبی مانند "[[سه در چهار (مجموعه)|سه در چهار]]"، "[[ترش و شیرین (مجموعه)|ترش و شیرین]]"، و "[[متهم گریخت (مجموعه)|متهم گریخت]]" شناخته شد.
[[پرونده:فتح‌الله طاهری.jpg|جایگزین=فتح‌الله طاهری|بندانگشتی|فتح‌الله طاهری{{شخصیت|نام(های)=فتح‌الله طاهری|تاریخ تولد=-|ملیت=ایرانی|تابعیت=ایران|پیشه=بازیگر}}]]
[[پرونده:فتح‌الله طاهری.jpg|جایگزین=فتح‌الله طاهری|بندانگشتی|فتح‌الله طاهری{{شخصیت|نام(های)=فتح‌الله طاهری|تاریخ تولد=1330|تاریخ فوت=19 مرداد 1403|علت مرگ=بیماری گوارشی|ملیت=ایرانی|تابعیت=ایران|پیشه=بازیگر|شروع فعالیت=1370}}]]
فتح‌الله طاهری نخستین بار در سال 1370 با حضور در فیلم "[[عروسی ننه غلامحسین]]" به کارگردانی داوود فتحعلی‌بیگی وارد دنیای سینما شد. گرچه موفقیت این فیلم به اندازه آثار بعدی او نبود، اما تجربه ارزشمندی برای او محسوب می‌شد و فرصتی برای همکاری با هنرمندان برجسته‌ای مانند داوود فتحعلی‌بیگی، داوود داداشی، افسانه ذاکری و شقایق رهبر را فراهم کرد.


سال 1387 یکی از پرکارترین دوره‌های کاری فتح‌الله طاهری بود. او در این سال در سه سریال تلویزیونی مهم نقش‌آفرینی کرد و خود را به مخاطبان معرفی نمود. از جمله آثار مهم او در این سال می‌توان به بازی در سریال "ای دوست مرا به خاطر آور" به کارگردانی حمید نعمت‌الله، سریال "سه در چهار" به کارگردانی مجید صالحی و سریال "طفلان مسلم" به کارگردانی مجتبی یاسینی اشاره کرد.
== زندگی حرفه‌ای ==
فتح‌الله طاهری نخستین بار در سال ۱۳۷۰ با حضور در فیلم "عروسی ننه غلامحسین" به کارگردانی [[داوود فتحعلی‌بیگی]] وارد دنیای سینما شد. هرچند این فیلم موفقیت چشمگیری نداشت، اما تجربه‌ای ارزشمند برای او بود و همکاری با هنرمندانی چون داوود فتحعلی‌بیگی، [[داوود داداشی]]، [[افسانه ذاکری]] و [[شقایق رهبر]] را برای او فراهم کرد.


شاید یکی از مهم‌ترین بخش‌های بیوگرافی فتح‌الله طاهری بازی در سریال "سه در چهار" باشد. او در این سریال با بازیگرانی نظیر [[محمد کاسبی]]، [[علی صادقی]]، [[مهران رجبی]] و [[نادیا دلدار گلچین]] همکاری داشت و توانست با مهارت خود نقش خود را به خوبی ایفا کند و در میان مخاطبان تلویزیون جایگاه ویژه‌ای پیدا کند.
سال ۱۳۸۷ یکی از پرکارترین دوران‌های کاری فتح‌الله طاهری بود. او در این سال در سه سریال تلویزیونی مهم نقش‌آفرینی کرد که از جمله این آثار می‌توان به سریال "ای دوست مرا به خاطر آور" به کارگردانی [[حمید نعمت‌الله]]، "سه در چهار" به کارگردانی [[مجید صالحی]]، و "[[طفلان مسلم (مجموعه)|طفلان مسلم]]" به کارگردانی [[مجتبی یاسینی]] اشاره کرد.


فتح‌الله طاهری علاوه بر سریال "سه در چهار"، در سال 1385 در سریال "ترش و شیرین" نیز بازی کرده است. او در این سریال با رضا عطاران به عنوان کارگردان و هنرمندانی چون شهره سلطانی، حمید لولایی، رضا عطاران و رضا شفیعی‌جم همکاری داشته است.
== موفقیت در تلویزیون ==
یکی از مهم‌ترین بخش‌های کارنامه فتح‌الله طاهری بازی در سریال "سه در چهار" بود. او در این سریال با بازیگرانی نظیر [[محمد کاسبی]]، [[علی صادقی]]، [[مهران رجبی]] و [[نادیا دلدار گلچین]] همکاری کرد و توانست با هنرنمایی خود جایگاه ویژه‌ای در میان مخاطبان تلویزیون پیدا کند.


در طول سال‌های فعالیت خود، فتح‌الله طاهری با هنرمندان بسیاری همکاری کرده است. از جمله بازیگرانی که بیشترین همکاری را با او داشته‌اند می‌توان به [[پروین ملکی]] با 4 مرتبه، [[بهشاد شریفیان]] با 4 مرتبه، [[علی صادقی]] با 3 مرتبه، [[آناهیتا افشار]] با 3 مرتبه و [[ابراهیم شجاعی]] با 3 مرتبه اشاره کرد.
فتح‌الله طاهری در سال ۱۳۸۵ در سریال "ترش و شیرین" نیز به ایفای نقش پرداخت. در این سریال او با [[رضا عطاران]] به عنوان کارگردان و هنرمندانی چون [[شهره سلطانی]]، [[حمید لولایی]] و [[رضا شفیعی‌جم]] همکاری داشت.


یکی از ویژگی‌های حرفه‌ای فتح‌الله طاهری این است که در طول مدت زمان بازیگری خود هم در تلویزیون و هم در سینما بازی کرده است. با این حال، او بیشتر به عنوان بازیگر تلویزیون شناخته می‌شود چرا که 60 درصد آثارش تلویزیونی و 40 درصد آثارش سینمایی است. از مجموع 10 اثر در کارنامه هنری او، 6 اثر تلویزیونی و 4 اثر سینمایی هستند. برخی از آثار تلویزیونی او شامل سریال‌های "نقطه سر خط"، "ای دوست مرا به خاطر آور"، "سه در چهار"، "طفلان مسلم"، "ترش و شیرین" و "متهم گریخت" می‌شود و برخی از آثار سینمایی او شامل فیلم‌های "سد معبر"، "محمد رسول الله"، "فرار سرباز شایان" و "عروسی ننه غلامحسین" هستند.
== تعزیه‌خوانی ==
فتح‌الله طاهری از ۱۲ سالگی به [[تعزیه‌خوانی]] در شهر گرمسار پرداخت. او به این نمایش آیینی علاقه‌مند بود و همیشه برای تماشای آن حاضر می‌شد. او از کودکی تحت تأثیر شخصیت‌هایی همچون هاشم فیاض، که در گرمسار نقش شمر را بازی می‌کرد، قرار گرفت و عشق به تعزیه، او را به دنیای هنر کشاند.


فتح‌الله طاری در تاریخ 8 مرداد 1403 به علت بیماری گوارشی در بیمارستان بستری شد.
== وضعیت زندگی و حرفه ==
طاهری در یکی از مصاحبه‌هایش از وضعیت دشوار زندگی خود صحبت کرد. او اشاره کرد که پس از سال‌ها فعالیت هنری، هنوز مستأجر است و در یک خانه شصت متری زندگی می‌کند. او از شرایط مالی دشوار و کمبود فرصت‌های کاری برای هنرمندان هم‌نسل خود ابراز ناراحتی کرد و بیان کرد که اگر دوباره متولد می‌شد، دیگر سراغ بازیگری نمی‌رفت و به دنبال کاری می‌رفت که تأمین مالی بیشتری داشته باشد.
 
== بیماری و مرگ ==
فتح‌الله طاهری در ماه‌های پایانی زندگی خود از بیماری‌های مختلفی رنج می‌برد. او ابتدا با مشکل [[پروستات]] مواجه شد و پس از مصرف داروهای زیاد، مشکلات گوارشی نیز به بیماری‌هایش اضافه شد. وی سرانجام در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ به علت بیماری گوارشی در بیمارستان درگذشت.
 
== دستاوردها و همکاری‌ها ==
فتح‌الله طاهری در طول سال‌های فعالیتش با هنرمندان بسیاری همکاری کرد. از جمله بازیگرانی که بیشترین همکاری را با او داشتند می‌توان به پروین ملکی (۴ مرتبه)، [[بهشاد شریفیان]] (۴ مرتبه)، علی صادقی (۳ مرتبه)، [[آناهیتا افشار]] (۳ مرتبه) و ابراهیم شجاعی (۳ مرتبه) اشاره کرد.
 
طاهری در طول مدت فعالیت خود در هر دو عرصه تلویزیون و سینما حضور داشت، اما بیشتر به عنوان بازیگر تلویزیون شناخته می‌شد. ۶۰ درصد از آثار او تلویزیونی و ۴۰ درصد سینمایی بودند. از جمله آثار تلویزیونی او می‌توان به سریال‌های "نقطه سر خط"، "ای دوست مرا به خاطر آور"، "سه در چهار"، "طفلان مسلم"، "ترش و شیرین" و "متهم گریخت" اشاره کرد. همچنین از آثار سینمایی او می‌توان به فیلم‌های "سد معبر"، "محمد رسول الله"، "فرار سرباز شایان" و "عروسی ننه غلامحسین" اشاره کرد.


== فهرست آثار ==
== فهرست آثار ==
خط ۳۴: خط ۴۵:


[[رده:بازیگران ایرانی]]
[[رده:بازیگران ایرانی]]
[[رده:بازیگر مرد]]
[[رده:بازیگران مرد اهل ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۱۸

فتح‌الله طاهری (متولد 1330 تهران - متوفی 19 مرداد 1403 تهران) بازیگر سینما و تلویزیون ایران بود. او با نقش‌آفرینی در سریال‌های محبوبی مانند "سه در چهار"، "ترش و شیرین"، و "متهم گریخت" شناخته شد.

فتح‌الله طاهری
فتح‌الله طاهری
اطلاعات شخصی
نام(های): فتح‌الله طاهری
تاریخ تولد: 1330
تاریخ فوت: 19 مرداد 1403
علت مرگ: بیماری گوارشی
ملیت: ایرانی
تابعیت: ایران
پیشه: بازیگر
شروع فعالیت: 1370

زندگی حرفه‌ای

فتح‌الله طاهری نخستین بار در سال ۱۳۷۰ با حضور در فیلم "عروسی ننه غلامحسین" به کارگردانی داوود فتحعلی‌بیگی وارد دنیای سینما شد. هرچند این فیلم موفقیت چشمگیری نداشت، اما تجربه‌ای ارزشمند برای او بود و همکاری با هنرمندانی چون داوود فتحعلی‌بیگی، داوود داداشی، افسانه ذاکری و شقایق رهبر را برای او فراهم کرد.

سال ۱۳۸۷ یکی از پرکارترین دوران‌های کاری فتح‌الله طاهری بود. او در این سال در سه سریال تلویزیونی مهم نقش‌آفرینی کرد که از جمله این آثار می‌توان به سریال "ای دوست مرا به خاطر آور" به کارگردانی حمید نعمت‌الله، "سه در چهار" به کارگردانی مجید صالحی، و "طفلان مسلم" به کارگردانی مجتبی یاسینی اشاره کرد.

موفقیت در تلویزیون

یکی از مهم‌ترین بخش‌های کارنامه فتح‌الله طاهری بازی در سریال "سه در چهار" بود. او در این سریال با بازیگرانی نظیر محمد کاسبی، علی صادقی، مهران رجبی و نادیا دلدار گلچین همکاری کرد و توانست با هنرنمایی خود جایگاه ویژه‌ای در میان مخاطبان تلویزیون پیدا کند.

فتح‌الله طاهری در سال ۱۳۸۵ در سریال "ترش و شیرین" نیز به ایفای نقش پرداخت. در این سریال او با رضا عطاران به عنوان کارگردان و هنرمندانی چون شهره سلطانی، حمید لولایی و رضا شفیعی‌جم همکاری داشت.

تعزیه‌خوانی

فتح‌الله طاهری از ۱۲ سالگی به تعزیه‌خوانی در شهر گرمسار پرداخت. او به این نمایش آیینی علاقه‌مند بود و همیشه برای تماشای آن حاضر می‌شد. او از کودکی تحت تأثیر شخصیت‌هایی همچون هاشم فیاض، که در گرمسار نقش شمر را بازی می‌کرد، قرار گرفت و عشق به تعزیه، او را به دنیای هنر کشاند.

وضعیت زندگی و حرفه

طاهری در یکی از مصاحبه‌هایش از وضعیت دشوار زندگی خود صحبت کرد. او اشاره کرد که پس از سال‌ها فعالیت هنری، هنوز مستأجر است و در یک خانه شصت متری زندگی می‌کند. او از شرایط مالی دشوار و کمبود فرصت‌های کاری برای هنرمندان هم‌نسل خود ابراز ناراحتی کرد و بیان کرد که اگر دوباره متولد می‌شد، دیگر سراغ بازیگری نمی‌رفت و به دنبال کاری می‌رفت که تأمین مالی بیشتری داشته باشد.

بیماری و مرگ

فتح‌الله طاهری در ماه‌های پایانی زندگی خود از بیماری‌های مختلفی رنج می‌برد. او ابتدا با مشکل پروستات مواجه شد و پس از مصرف داروهای زیاد، مشکلات گوارشی نیز به بیماری‌هایش اضافه شد. وی سرانجام در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ به علت بیماری گوارشی در بیمارستان درگذشت.

دستاوردها و همکاری‌ها

فتح‌الله طاهری در طول سال‌های فعالیتش با هنرمندان بسیاری همکاری کرد. از جمله بازیگرانی که بیشترین همکاری را با او داشتند می‌توان به پروین ملکی (۴ مرتبه)، بهشاد شریفیان (۴ مرتبه)، علی صادقی (۳ مرتبه)، آناهیتا افشار (۳ مرتبه) و ابراهیم شجاعی (۳ مرتبه) اشاره کرد.

طاهری در طول مدت فعالیت خود در هر دو عرصه تلویزیون و سینما حضور داشت، اما بیشتر به عنوان بازیگر تلویزیون شناخته می‌شد. ۶۰ درصد از آثار او تلویزیونی و ۴۰ درصد سینمایی بودند. از جمله آثار تلویزیونی او می‌توان به سریال‌های "نقطه سر خط"، "ای دوست مرا به خاطر آور"، "سه در چهار"، "طفلان مسلم"، "ترش و شیرین" و "متهم گریخت" اشاره کرد. همچنین از آثار سینمایی او می‌توان به فیلم‌های "سد معبر"، "محمد رسول الله"، "فرار سرباز شایان" و "عروسی ننه غلامحسین" اشاره کرد.

فهرست آثار

آثار سینمایی فتح‌الله طاهری

  1. عروسی ننه غلامحسین (1370)
  2. سد معبر
  3. محمد رسول الله
  4. فرار سرباز شایان

آثار تلویزیونی فتح‌الله طاهری

  1. سه در چهار (1387)
  2. ترش و شیرین (1385)
  3. متهم گریخت
  4. نقطه سر خط
  5. ای دوست مرا به خاطر آور (1387)
  6. طفلان مسلم (1387)