درخواست اصلاح

موسسه فناوری ماساچوست: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مؤسسه فناوری ماساچوست''' (به انگلیسی: Massachusetts Institute of Technology) که به اختصار '''ام‌آی‌تی''' (MIT) نامیده می‌شود، یک دانشگاه خصوصی پژوهشی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست ایالات متحده آمریکا است. این دانشگاه که در سال...» ایجاد کرد)
 
جز (AMIR صفحهٔ مؤسسه فناوری ماساچوست را به موسسه فناوری ماساچوست منتقل کرد: اصلاح عنوان)
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۴: خط ۴:


== تاریخچه ==
== تاریخچه ==
در سال 1861، در بحبوحه ی انقلاب صنعتی آمریکا، [[ویلیام بارتون راجرز]]، زمین‌شناس و فیزیکدان آمریکایی، مؤسسه فناوری ماساچوست را بنا نهاد. هدف او ایجاد دانشگاهی بود که دانشجویان را برای مشاغل در دنیای رو به صنعتی شدن، از طریق آموزش عملی و مبتنی بر پژوهش، آماده کند.
در سال 1861، در بحبوحه انقلاب صنعتی آمریکا، [[ویلیام بارتون راجرز]]، زمین‌شناس و فیزیکدان آمریکایی، مؤسسه فناوری ماساچوست را بنا نهاد. هدف او ایجاد دانشگاهی بود که دانشجویان را برای مشاغل در دنیای رو به صنعتی شدن، از طریق آموزش عملی و مبتنی بر پژوهش، آماده کند.


== '''دانشکده‌ها و رشته‌ها''' ==
== '''دانشکده‌ها و رشته‌ها''' ==
خط ۱۸: خط ۱۸:


=== '''پژوهش''' ===
=== '''پژوهش''' ===
مؤسسه فناوری ماساچوست یکی از پیشروترین دانشگاه‌های تحقیقاتی در جهان است. این دانشگاه سالانه میلیاردها دلار برای تحقیقات در زمینه‌های مختلف از جمله علوم طبیعی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و مهندسی هزینه می‌کند. MIT همچنین محل استقرار تعدادی از موسسات تحقیقاتی مشهور مانند آزمایشگاه ملی لینکلن است.
مؤسسه فناوری ماساچوست یکی از پیشروترین دانشگاه‌های تحقیقاتی در جهان است. این دانشگاه سالانه میلیاردها دلار برای تحقیقات در زمینه‌های مختلف از جمله علوم طبیعی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و مهندسی هزینه می‌کند. ام‌آی‌تی همچنین محل استقرار تعدادی از موسسات تحقیقاتی مشهور مانند آزمایشگاه ملی لینکلن است.


=== '''دانشجویان و فارغ‌التحصیلان''' ===
=== '''دانشجویان و فارغ‌التحصیلان''' ===

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۵۲

مؤسسه فناوری ماساچوست (به انگلیسی: Massachusetts Institute of Technology) که به اختصار ام‌آی‌تی (MIT) نامیده می‌شود، یک دانشگاه خصوصی پژوهشی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست ایالات متحده آمریکا است. این دانشگاه که در سال ۱۸۶۱ تأسیس شده و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان در زمینه علم و فناوری است. ام‌آی‌تی عضو اتحادیه آیوی لیگ و یکی از دانشگاه‌های تحقیقاتی ملی است که بودجه سالانه آن بیش از ۳.۸ میلیارد دلار است.

دانشگاه ام‌آی‌تی (موسسه فناوری ماساچوست)
دانشگاه ام‌آی‌تی (موسسه فناوری ماساچوست)

تا اکتبر 2023، 101 برنده جایزه نوبل، 26 برنده جایزه تورینگ و 8 برنده مدال فیلدز به‌عنوان فارغ‌التحصیل، اعضای هیئت علمی، یا محقق به دانشگاه ام‌آی‌تی وابسته بوده‌اند. علاوه بر این، 58 دریافت‌کننده مدال ملی علوم، 29 دریافت‌کننده مدال ملی فناوری و نوآوری، 50 عضو مک آرتور، 83 محقق مارشال، 41 فضانورد، 16 دانشمند ارشد نیروی هوایی ایالات متحده و 1 نفر رئیس دولت خارجی به این دانشگاه وابستگی داشتند. این مؤسسه همچنین دارای فرهنگ کارآفرینی قوی است و فارغ‌التحصیلان آن شرکت‌های برجسته بسیاری را تأسیس کرده‌اند.

تاریخچه

در سال 1861، در بحبوحه انقلاب صنعتی آمریکا، ویلیام بارتون راجرز، زمین‌شناس و فیزیکدان آمریکایی، مؤسسه فناوری ماساچوست را بنا نهاد. هدف او ایجاد دانشگاهی بود که دانشجویان را برای مشاغل در دنیای رو به صنعتی شدن، از طریق آموزش عملی و مبتنی بر پژوهش، آماده کند.

دانشکده‌ها و رشته‌ها

مؤسسه فناوری ماساچوست از پنج دانشکده و ۳۲ دپارتمان تشکیل شده است که در آن‌ها طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا ارائه می‌شود. برخی از مشهورترین دانشکده‌های ام‌آی‌تی عبارتند از:

  • دانشکده مهندسی
  • دانشکده علوم
  • دانشکده مدیریت
  • دانشکده معماری و شهرسازی
  • دانشکده علوم انسانی و هنر

ابعاد آکادمیک

پژوهش

مؤسسه فناوری ماساچوست یکی از پیشروترین دانشگاه‌های تحقیقاتی در جهان است. این دانشگاه سالانه میلیاردها دلار برای تحقیقات در زمینه‌های مختلف از جمله علوم طبیعی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و مهندسی هزینه می‌کند. ام‌آی‌تی همچنین محل استقرار تعدادی از موسسات تحقیقاتی مشهور مانند آزمایشگاه ملی لینکلن است.

دانشجویان و فارغ‌التحصیلان

مؤسسه فناوری ماساچوست بیش از ۱۱۰۰۰ دانشجو از سراسر جهان دارد. فارغ‌التحصیلان ام‌آی‌تی شامل برخی از مشهورترین افراد در زمینه‌های مختلف از جمله علم، فناوری، مهندسی، ریاضیات، تجارت و سیاست هستند.

کتابخانه‌ها و موزه‌ها

مؤسسه فناوری ماساچوست دارای ۱۲ کتابخانه با بیش از ۶ میلیون جلد کتاب است. این دانشگاه همچنین میزبان تعدادی از موزه‌های مشهور از جمله موزه ام‌آی‌تی و موزه تاریخ طبیعی است.

زندگی دانشجویی

ورزش

ورزش در مؤسسه فناوری ماساچوست سابقه طولانی و پرافتخاری دارد. تیم‌های ورزشی ام‌آی‌تی در لیگ‌های مختلف دانشگاهی از جمله لیگ ای‌سی‌سی به رقابت می‌پردازند.

مؤسسه فناوری ماساچوست در فرهنگ عامه

مؤسسه فناوری ماساچوست به دلیل اعتبار و شهرت خود، در بسیاری از فیلم‌ها، کتاب‌ها و برنامه‌های تلویزیونی به تصویر کشیده شده است.