درخواست اصلاح

نیما یوشیج

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۱ توسط Raha (بحث | مشارکت‌ها) (ویرایش)
تصویر سیاه و سفید علی اسفندیاری
تصویر سیاه و سفید علی اسفندیاری
اطلاعات شخصی
نام(های): علی اسفندیاری
لقب(ها): نیما یوشیج، نیما، پدر شعر نو ایران
تاریخ تولد: ۲۱ آبان ۱۲۷۴
محل تولد: یوش استان مازندران
تاریخ فوت: ۱۳ دی ۱۳۳۸
محل دفن: حیاط خانه‌اش. همچنین یادبودی در امام‌زاده عبدالله تهران برای او ساخته شده
پیشه: شاعر و روزنامه نگار، نویسنده و منتقد
نام پدر: ابراهیم‌خان
نام مادر: اعظم‌السلطنه
همسر(ها): عالیه جهانگیر
فرزندان: شراگیم

علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج متولد ۲۱ آبان ۱۲۷۴ در شهر یوش استان مازندران است. او شاعری توانمند و مشهور در عصر معاصر به حساب می‌آید. نیما یوشیج همچنین به این دلیل که بنیانگذار سرودن شعر نو در ایران است، عنوان «پدر شعر نو فارسی در ایران» را به خود اختصاص داده‌است.

مجموعه شعر افسانه اثرگذارترین کتاب علی اسفندیاری بود که فضای شعری در ایران را نتحول کرد و به آن رنگ و بوی تازه‌ای داد. او در اشعار خود ساختارهای شعر کهن فارسی را تغییر داد و نام شعر نو را بر آن نهاد. شعر نو بعدها شامل دسته‌بندی‌های مختلفی شد. به همین جهت اشعاری که در قالب ابداعی نیما یوشیج سروده می‌وند را شعر نیمایی می‌نامند.

او در اشعار خود با شیوه‌هایی رمزآلود و غیر مستقیم سیمای جامعه را ترسیم می‌کند. نیما یوشیج به دلیل سبک جدید و خاص اشعارش تا مدتها مورد انتقاد اهالی ادب و فرهنگ بود. او پس از چاپ اشعار منظومه قصه رنگ پریده در هفته نامه قرن بیستم به سردبیری میرزاده عشقی مورد مخالفت و تمسخر شاعران پیرو شعر سنتی و کلاسیک قرار گرفت.

نیما یوشیج اشعار متهددی را به زبان مادری خود یعنی زبان مازندرانی سرود که در کتاب روجا نتشر شده‌اند.

او سالها به تدریس در مدارس مختلف پرداخت و با روزنامه‌ها و نشریات متعددی نیز همکاری می‌کرد.

نیما یوشیج در سالهای پایانی عمر خود در اثر سرمای شدید منطقه یوش به ذات‌الریه مبتلا شد. مدتی برای مداوا به تهران رفت که تاثیر چندانی نداشت و سرانجام علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج، در ۱۳ دی ۱۳۳۸ از دنیا رفت. گفته می‌شود پیکر او را طبق وصیت‌اش در حیاط خانه‌اش به خاک سپرده‌اند.