درخواست اصلاح

زایمان زودرس

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۴ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن زایمان زودرس)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

زایمان زودرس یا preterm labor، به زایمانی گفته می شود که قبل از رسیدن هفته 37 اتفاق می افتد. اغلب کودکانی که قبل از هفته 24 بارداری به دنیا می آیند زنده نمی مانند اما کودکانی که طی هفته های 24 الی 37 به دنیا می آیند اگر تحت مراقبت های ویژه پزشکی قرار گیرند می توانند از شانس بالاتری برای ادامه زندگی برخوردار باشند.

علائم زایمان زودرس

طبق مطالعات انجام شده، هشتاد درصد خانم هایی که با علائم زایمان زودرس رو به رو هستند، زایمان زودرس را تجربه نمی کنند. از علائم زایمان زودرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انقباض های نامنظم: اگر در هر ده دقیقه، انقباض های رحمی احساس می کنید که با تغییر موقعیت بدنی رفع نمی شوند این احتمال وجود دارد که یکی از علائم زایمان زودرس باشد. اگر فرد از قبل انقباض های براکستون هیکس را تجربه کرده باشد، این انقباض ها را با انقباضات اصلی زایمان اشتباه نخواهد گرفت. این انقباضات نظم ندارند و به مرور زمان تشدید نمی شوند و هنگامی که فرد به بغل دراز می کشد، رفع می شوند.

تغییر ترشح های واژن: اگر فرد در ترشحات واژن خود، خون ببیند و یا به خونریزی واژنی دچار گردد باید آن را نشانه ای از زایمان زودرس بداند و به پزشک مراجعه نماید.

خارج شدن مایع زیاد از واژن: اگر فرد در زمانی کوتاه میزان زیادی مایع از واژنش خارج گردد، این امکان وجود دارد که کیسه آب پاره شده باشد. مایع را بو کنید اگر بوی ادرار بدهد که مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر بوی ادرار ندهد، آن مایع آمنیوتیک می باشد و باید هرچه سریع تر به بیمارستان مراجعه شود.

گرفتگی عضلات: اگر فرد دچار گرفتگی عضلاتی همانند پریودی در ناحیه تحتانی شکم و یا ناحیه پشت کمر خود گردد باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

درد مداوم پشت: احساس درد مداوم در قسمت پشت و کمر ممکن است علائمی از زایمان زودرس باشد.

افزایش فشار لگنی: اگر فرد احساس افزایش فشار در قسمت لگن نماید باید به پزشک مراجعه نماید.