درخواست اصلاح

سیگار

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۰۷ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''سیگار''' به استوانه‌ای کاغذی گفته می‌شود که حاوی گیاه تنباکو یا همان توتون است. انواع مختلف مارک‌های سیگار به طور متداول توسط کارخانه‌های دخانیات تولید می‌شوند و حاوی انواع موادی شیمیایی مضر هستند. پرونده:سیگار.jpg|جایگزین=سیگار|...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سیگار به استوانه‌ای کاغذی گفته می‌شود که حاوی گیاه تنباکو یا همان توتون است. انواع مختلف مارک‌های سیگار به طور متداول توسط کارخانه‌های دخانیات تولید می‌شوند و حاوی انواع موادی شیمیایی مضر هستند.

سیگار
سیگار


نحوه سیگار کشیدن به شکل دود کردن این استوانه کاغذی حاوی توتون است. این کار با مکش هوا (دم) روی قسمت فیلتردار ته سیگار، و بیرون دادن دود حاصل از سوختن توتون به وسیله بازدم است.

اعتیاد به سیگار

نیکوتین یک ماده شیمیایی بسیار اعتیادآور است که در گیاه تنباکو یافت می‌شود. ماده اصلی که در تولید سیگار استفاده می‌شود همین گیاه تنباکو است. به‌همین‌دلیل، معمولاً افراد بعد از کشیدن چند نخ سیگار از نظر روانی و جسمی به آن وابسته و با پدیده‌ای به نام اعتیاد به سیگار یا نیکوتین مواجه می‌شوند. وابستگی به سیگار زمانی ایجاد می‌شود که دیگر بدن شما به حضور نیکوتین نیاز دارد و نمی‌توانید استفاده از آن را متوقف کنید زیرا این ماده اثرات خوشایند و موقتی در مغز شما ایجاد می‌کند؛ بنابراین برای تجربه دوباره این حس خوب به سراغ کشیدن یک سیگار دیگر می‌روید.

مصرف انواع دخانیات خطرناک است. طبق آمار، در کشور ما سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر در اثر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با استعمال دخانیات جان خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین مهم نیست که چه مدت سیگاری بوده‌اید، ترک سیگار در هر زمان می‌تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد. اگرچه ترک سیگار با علائم و تغییرات روحی و جسمی ناخوشایندی همراه است اما امروزه به لطف درمان‌ها و راهکارهای نوین پزشکی این مسیر هموار شده است.

علائم اعتیاد

برای برخی از افراد، استفاده از حتی یک تا دو عدد سیگار می‌تواند به‌سرعت منجر به اعتیاد و وابستگی به نیکوتین شود. علائمی که ممکن است در اثر اعتیاد به سیگار آن‌ها را تجربه کنید، معمولاً عبارت‌اند از:

نمی‌توانید سیگار را ترک کنید. با وجود تلاش زیاد در این زمینه، اغلب شکست خورده‌اید و خودتان نمی‌توانید برای ترک سیگار اقدام کنید.

به‌محض اینکه تصمیم به ترک سیگار می‌گیرید با علائم خاصی مواجه می‌شوید. تلاش شما برای ترک باعث ایجاد علائم جسمی و خلقی مانند هوس شدید، استرس و اضطراب، تحریک‌پذیری، بی‌قراری، عدم تمرکز، افسردگی، ناامیدی، عصبانیت، افزایش گرسنگی، بی‌خوابی، یبوست یا اسهال می‌شود.

با وجود ابتلا به مشکلات سلامتی و انواع بیماری، همچنان به کشیدن سیگار ادامه می‌دهید. حتی اگر سلامت ریه‌ها یا قلب شما به خطر افتاده باشد، باز هم نمی‌توانید از نظر روانی جلوی سیگارکشیدن خود را بگیرید. در واقع حاضرید اثرات منفی کشیدن سیگار را با تمام وجود بپذیرید.

حاضرید فعالیت‌های اجتماعی زیادی را کنار بگذارید. شما ممکن است از رفتن به رستوران‌های با ممنوعیت کشیدن سیگار منصرف شوید یا معاشرت با خانواده یا دوستان خود را متوقف کنید زیرا در این شرایط نمی‌توانید سیگار بکشید.