درخواست اصلاح

هیپرلیپوپروتئینمی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۵۰ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''هیپرلیپوپروتئینمی''' یک اختلال متابولیسم لیپید است که دلایل اولیه یا ثانویه دارد. هیپرلیپوپروتئینمی اولیه ژنتیکی است ، در حالی که فرم ثانویه همیشه نتیجه زندگی ناسالم یا بیماری های زمینه ای است ، مانند دیابت. لیپوپروتئین ها به طور مداوم در بد...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

هیپرلیپوپروتئینمی یک اختلال متابولیسم لیپید است که دلایل اولیه یا ثانویه دارد. هیپرلیپوپروتئینمی اولیه ژنتیکی است ، در حالی که فرم ثانویه همیشه نتیجه زندگی ناسالم یا بیماری های زمینه ای است ، مانند دیابت. لیپوپروتئین ها به طور مداوم در بدن وجود دارند خون، جایی که آنها عملکرد حمل و نقل را برای انجام می دهند کلسترول و تری گلیسیرید (چربی ها) کلسترول، که در دوره تشکیل می شود متابولیسم چربی، وظایف اصلی را در ارگانیسم بر عهده می گیرد.

هیپرلیپوپروتئینمی
هیپرلیپوپروتئینمی


این ماده اولیه استروئید است هورمون, صفرا و جز component اصلی کلیه غشاهای سلولی است. تری گلیسرید همچنین باید برای تولید انرژی به مقصد خود منتقل شوند. انتقال لیپوپروتئین ها لیپیدها یا از کبد با استفاده از LDL (کم-چگالی لیپوپروتئین ها) یا بالعکس از اندام ها و سیستم عروقی به کبد با استفاده از HDL (بالاتر-چگالی لیپوپروتئین ها). در هیپرلیپوپروتئینمی ، نسبت LDL به HDL اغلب به نفع منتقل می شود LDL. با این حال ، LDL پتانسیل خطر زیادی برای تصلب شرایین و بیماری های ناشی از آن دارد. HDL نتیجه عکس دارد. هایپرلیپوپروتئینمی ها بیشتر به عنوان هایپرکلسترولمی (طبقه بندی شده) طبقه بندی می شوند سطح کلسترول) ، هایپرتری گلیسیریدمی (افزایش سطح تری گلیسیرید) و چربی خون مخلوط.

علت

در شکل اولیه آن ، هایپرلیپوپروتئینمی ژنتیکی است. در این زمینه ، احتمالات جهش متعددی در لیپوپروتئین ها وجود دارد. مکانیسم تنظیم کننده فرآیندهای تجزیه کننده و آنابولیک کلسترول نیز ممکن است مختل شود. در نتیجه ، انواع مختلف هیپرلیپوپروتئین با خطرهای مختلف برای بیماری های ثانویه رخ می دهد. در مرحله دوم ، آنها معمولاً از چربی بالا حاصل می شوند رژیم غذایی، عدم ورزش یا در نتیجه بیماریهای زمینه ای مربوط به متابولیسم لیپیدها ، مانند دیابت, چاقی, کبد یا بیماری های صفراوی. نوع 2 دیابت، به عنوان مثال ، با نیاز به تولید غلظت های بسیار زیاد مشخص می شود انسولین به دلیل اثربخشی ضعیف آن. با این حال ، از آن زمان انسولین همچنین چربی ، لیپید را تحریک می کند غلظت در خون افزایش. چربی ها و کلسترول متعلق به لیپیدها و بنابراین همیشه توسط لیپوپروتئین ها با هم منتقل می شوند. بیماری هایی که رهبری به هم ریختگی تجزیه چربی نیز از جمله دلایل افزایش چربی خون است ، از جمله افزایش مصرف چربی از غذا ، کاهش تجزیه چربی در اثر عدم ورزش ، یا افزایش آزاد شدن چربی از سلولهای چربی چاقی.

علائم

اشکال مختلفی از هیپرلیپوپروتئینمی وجود دارد. از نظر علائم متفاوت هستند. یکی از علائم برجسته ای که ممکن است همه انواع بیماری را نشان دهد ، ظاهر شدن گزانتوم های تاندینی است. اینها کوچک مایل به زرد و سفید هستند پوست ضایعات پنج نوع هیپرلیپوپروتئینمی اولیه با علائم مختلف وجود دارد. نوع 1 عمدتا توسط گزانتوم و رسوبات لیپیدی در کبد و طحال. نوع 2 منجر به اختلالات گردش خون ، تصلب شرایین و افزایش می شود سطح کلسترول. این نوع بیماری با افزایش خطر ابتلا به بیماری همراه است قلب حمله کردن نوع 3 نیز افزایش یافته است سطح کلسترول و افزایش خطر تصلب شرایین. برجسته ترین علائم نوع 4 می باشد درد شکم به صورت قولنج فوقانی شکم ، چاقی, کبد چرب, هیپراوریسمی (نقرس) ، افزایش خطر تصلب شرایین ، و مکرر پانکراتیت. مشخصه نوع 5 بزرگ شدن همزمان است طحال و کبد (هپاتوسپلنومگالی). همچنین گزانتوما از پوست، قولنج فوقانی شکم ، چاقی و افزایش سطح کلسترول. علاوه بر این ، هایپرلیپوپروتئینمی ثانویه نیز وجود دارد که علاوه بر گزانتومهای تاندین ، ​​در موارد معدودی توسط اصطلاحاً گزانتالاسمات قابل مشاهده است. اینها متقارن و مایل به سفید مایل به زرد هستند تغییرات پوستی روی پلک ها و گوشه داخلی چشم.

تشخیص و دوره

هایپرلیپوپروتئینمی در درجه اول بدون علامت است. با این حال ، می تواند دلیل بیماری های جدی قلبی عروقی منجر به سکته قلبی یا ضربه. اشکال خاصی از هیپرلیپوپروتئینمی می تواند پلاک در خون ایجاد کند عروق (آترواسکلروز) ، که سپس باعث این بیماری ها می شوند. افزایش خطر ابتلا به آترواسکلروز فقط با افزایش LDL یا کاهش HDL تجویز می شود. انتقال HDL لیپیدها از سیستم عروقی گرفته تا کبد. در این فرآیند ، کلسترول پلاک ها را نیز تا حدی حل می کند و باعث کوچک شدن آنها می شود. کلسترول LDL از کبد به اندام ها منتقل می شود. به راحتی اکسیده می شود و به شکل اکسید شده به سرعت توسط ماکروفاژها جذب می شود ، سپس به عنوان سلول های کف پر از چربی به پلاک ها متصل می شوند. هیپرلیپوپروتئینمی با تعیین سطح چربی خون کلسترول تام ، تری گلیسیرید ، کلسترول LDL ، کلسترول HDL و لیپوپروتئین ها پس از حداقل 12 ساعت محدودیت در رژیم غذایی تشخیص داده می شود.

عوارض

هایپرلیپوپروتئینمی باعث شکایت و علائم مختلفی در بیمار می شود. این شکایات معمولاً به نوع دقیق هیپرلیپوپروتئینمی بستگی دارد. معمولاً بیماران از چاقی رنج می برند و همچنان ادامه دارند اضافه وزن. خطر سکته قلبی افزایش می یابد که معمولاً امید به زندگی بیمار را بسیار کاهش می دهد. غیر معمول نیست درد شکم رخ دادن. کبد همچنین می تواند تحت تأثیر هایپرلیپوپروتئینمی قرار گیرد به دلیل کبد چرب. چاقی به خودی خود تأثیر کلی منفی می گذارد سلامت از بیمار ، و در روند می تواند رهبری به بیشتر درد در مفاصل و زانوهای فرد مبتلا. همچنین بیماری های قلبی عروقی دیگری نیز وجود دارد که ناشی از هایپرلیپوپروتئینمی است. اگر یک ضربه رخ می دهد ، می تواند رهبری به مرگ یا محدودیت های شدید در زندگی روزمره فرد مبتلا. به طور خاص ، فلج رخ می دهد ، که می تواند زندگی روزمره را دشوار کند. درمان هایپرلیپوپروتئینمی منجر به عوارض بعدی نمی شود. در بیشتر موارد ، با کمک داروهایی که علائم را محدود می کنند اتفاق می افتد. با این حال ، فرد مبتلا باید یک سبک زندگی سالم داشته باشد و به هر قیمتی از چاقی اجتناب کند. ممکن است در امید به زندگی کاهش یابد.

زمان مراجعه به پزشک

وقتی علائمی مانند درد شکم، چاقی ، مشکلات گردش خون یا علائم آن کبد چرب مشاهده می شود ، ممکن است هیپرلیپوپروتئینمی زمینه ای باشد. اگر علائم به مدت چند روز ادامه داشته و به شدت بر روی سلامتی تأثیر بگذارد مراجعه به پزشک نشان داده می شود. در صورت آشکار شدن مشکلات بعدی ، بهتر است در همان روز با پزشک مشورت کنید. در صورت تشخیص زود هنگام بیماری به خوبی قابل درمان است. اگر درمان نشود ، عوارض جدی و اثرات دیررس می تواند ایجاد شود. توصیه های پزشکی حداکثر در صورت بروز علائم لازم است آترواسکلروز یا سایر بیماری های جدی مشاهده می شود. فرد مبتلا باید سریعاً با پزشک خانواده مشورت کرده و مقدمات معاینات بعدی را فراهم کند. افرادی که سبک زندگی ناسالمی دارند ، به ویژه مستعد ابتلا به هیپرلیپوپروتئینمی هستند. چاقی ، کبد یا صفرا بیماری ها و دیابت نوع 2 نیز معمول است عوامل خطر که باید روشن شود اگر علائم فوق در ارتباط با این بیماری ها رخ دهد ، توضیحات فوری توسط پزشک خانواده یا یک متخصص داخلی نشان داده می شود.

پیشگیری

از اشکال ثانویه هایپرلیپوپروتئینمی می توان به خوبی جلوگیری کرد. سبک زندگی سالم بدون نیکوتین، یک رژیم غذایی سالم و ورزش کافی برای این منظور کافی است. همچنین می توان از این طریق از برخی از شرایط موجود هیپرلیپوپروتئینمی پیشگیری کرد.