حافظه رم
رم به نوعی حافظه گفته میشود که بصورت کوتاه مدت اطلاعات را ذخیره می کند و این امکان را می دهد که بصورت اتفاقی در هر مرحله در دسترس باشد.
یکی از اصلی ترین قطعات اصلی کامپیوتر رم است که برای ذخیره سازی داده ها استفاده می شود.این نوع حافظه اطلاعات مربوط به برنامه های نرم افزاری و سیستم عامل را بصورت تصادفی و موقت در خود نگهداری می کند تا در صورت لزوم در بخش پردازش بتواند به این اطلاعات دست پیدا کند.
تاریخچه
اولین حافظه موقتی است که توسط رابرت دنارد در سال ۱۹۶۸ بر روی پردازشگر intel طراحی و ساخته شد. کامپیوتر های نسل اولیه از نیروی برق برای بهترین عملکرد حافظه در سامانه های هانی ول و داس استفاده می کردند.
در سال ۱۹۴۷ اولین رم بصورت عملی ساخته و به بهره برداری رسید. اولین رم حافظه بین سال های 1945 تا 1954 توسط آقای Williams Tube تولید و ساخته شد.
در سال 1951نخستین رم هایی که تولید شدن چند کیلو بایت بیشتر ظرفیت نداشتن و تا پایان سال 1970 فروش این حافظه ها ادامه داشت.
یکی از دانجویان ام آی تی بنام فی فورتر نوعی حافظه رم تولید کرد که از هسته فریت و مواد فرامغناطیسی تشکیل شده بود که باعث می شد اطلاعات بیشتری در یک زمان ثابت منتقل شود.
در سال 1968 رم پویا یا داینامیک توسط Robert H.Dennard تولید و ساخته شدکه از 4 الی 6 ترانزیستور تشکیل شده است.در سال های 1969 الی 1974 شرکت اینتل شروع به طراحی و تولید رم کرد و رم هایی با حافظه های یک کیلوبایتی و چیپست 256 بایت ساخت.
در سال 1984 شرکت آلمانی بنام VEB carl Zeiss موفق به تولید حافظه یک مگابایتی شد که کی از سریعترین
حافظه های دنیا بود.
با پیشرفت و توسعه فناوری های نوین ، ظرفیت حافظه رم ها بیش تر شد.
انواع حافظه رم
رم ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند و در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
رم های از نوع Dynamic RAM که بیش تر در لبتاپ و رایانه های شخصی از آن استفاده می کنند. هر خانه از حافظه این نوع رم ها از یک ترانزیستور و یک خازن روی مدار ساخته شده است که در خازن یک بیت دیتا ذخیره می شود.
ترانزیستور در اینجا به عنوان واسطه بین