درخواست اصلاح

کیش

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۵۹ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''کیش'''، یک آبخوست تفریحی ورزشی در شهرستان بندر لنگه، استان هرمزگان در جنوب ایران واقع در خلیج فارس است. کیش به دلیل وجود منطقه آزاد تجاری، مراکز تفریحی و تجاری، جاذبه‌های گردشگری و هتل‌های فراوان یکی از مقاصد عمده گردشگری در ایران به‌شمار م...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

کیش، یک آبخوست تفریحی ورزشی در شهرستان بندر لنگه، استان هرمزگان در جنوب ایران واقع در خلیج فارس است. کیش به دلیل وجود منطقه آزاد تجاری، مراکز تفریحی و تجاری، جاذبه‌های گردشگری و هتل‌های فراوان یکی از مقاصد عمده گردشگری در ایران به‌شمار می‌رود. جمعیت جزیره حدود ۱۴۰٬۰۰۰ نفر است و سالانه حدود ۱۲ میلیون گردشگر از آن بازدید می‌کنند.

کشتی یونانی؛ کیش
کشتی یونانی؛ کیش


جزیره‌ ی کیش در جنوب کشور ایران و در دریای خلیج فارس قرار گرفته است. این جزیره یکی از توابع بندر لنگه شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان محسوب می‌شود. شکل جغرافیایی این جزیره مشابه یک بیضی است که در تصاویر هوایی به خوبی قابل مشاهده می باشد. در اطراف جزیره‌ کیش و دریای کیش، جزایر دیگری وجود دارند که می‌توان به جزیره‌ی هندورابی، جزیره‌ی فارور و جزیره‌ی سیری اشاره کرد.

تاریخچه

براساس جزییات منتشر شده‌ی تاریخی، احتمالا جزیره‌ی کیش در قرن چهارم قبل از میلاد مسیح توسط یک دریا سالار یونانی در دوران اسکندر کشف شده است. از سوی دیگر براساس نقشه‌های تاریخی نام جزیره کیش در دوران قاجار «قیس» بود و در نهایت در دوران پهلوی نام این جزیره به «کیش» تغییر یافت. کیش به معنای تیردان است و این نام به دلیل بلندی‌های اطراف شهر کیش که مانند تیر هستند انتخاب شده است. جزیره‌ کیش در دوران اشکانیان، ساسانیان و هخامنشیان نیز جزو ایران بود اما در دوران خلفای اموی این جزیره از تسلط ایران خارج شد و مجددا در دوران آل‌بویه تحت تسلط ایران قرار گرفته است.

آداب و رسوم

کیشوند لقبی است که به شهروندان جزیره کیش داده شد. مردم کیش بسیار خون‌گرم و صمیمی هستند و با صلح و صفا کنار هم زندگی می‌کنند. در جزیره‌ی کیش گروه‌های بومی با فرهنگ، نژاد، مذهب و آداب و رسوم متفاوتی زندگی می‌کنند اما با توجه به شرایط زندگی، این فرهنگ‌ها به یکدیگر بسیار نزدیک هستند. پوشش و فرم لباس مردم بومی منطقه، لباس‌های سنتی و دشداشه است.

همچنین اعیاد مختلف مذهبی با آیین‌های خاصی در کیش ایران برگزار می‌شوند. فرهنگ حنانگاری یا خالکوبی با حنا بر روی پوست با طرح‌های زیبا و فانتزی در میان زنان کیش و به طور کلی زنان جنوبی بسیار مرسوم بوده و این موضوع نظر گردشگران تور کیش را نیز به خود جلب می کند. در جنوب مراسم حنانگاری در مراسمات عروسی نیز در شب حنابندان بسیار رایج است و بر دست و پای عروس نقش و نگار‌های زیبایی می‌زنند. البته حنا نگاری در هند و پاکستان نیز بسیار مرسوم است.

پوشش مردان بومی این جزیره دشداشه بوده که به نوع خاصی از لباس بلند اطلاق می‌شود. مهم‌ترین اعیاد مردم این منطقه عید قربان و عید فطر هستند. مردم در این اعیاد جشن‌های باشکوهی برگزار می‌کنند. بخش عظیمی از ساکنین این جزیره را مهاجران تشکیل می‌دهند. بومیان شهر کیش نیز فرهنگی مشابه فرهنگ مردم بوشهر و هرمزگان دارند. اغلب غذاهای سنتی و محلی جزیره کیش نظیر انواع قلیه، هریسه، مضروبه و مجبوس با ماهی تهیه می‌گردند.