پژو 206
پیشینه ورود پژو 206 به بازار ایران به سال 1380 باز میگردد. در دهه 80 شمسی این هاچبک خوشچهره اروپایی، یکی از مدرنترین خودروهای مونتاژی ایران بود اما این روزها دیگر کمتر کسی احساس خوبی از دیدن 206 در خیابانها دارد! 206 در ابتدا شش تیپ مختلف داشت، ولی از سال 1391 فقط تیپهای 2 و 5 آن در خطوط تولید باقی ماندند. مهمترین تغییر درمیان تیپهای 206 برای تیپ 2 آن اتفاق افتاد که از سال 1390 به ترمزهای ABS و همچنین ایربگ راننده مجهز شد و سپس از سال 1392 ایربگ سرنشین جلو نیز به آن اضافه شد.
سری نخست تیپ 5 نیز تا قبل از 1386 با قطعات مرغوب فرانسوی تولید میشد اما بعدها و با داخلیسازی بیشتر آن، این روزها دیگر تفاوت کیفی چندانی میان تیپ2 و تیپ5 وجود ندارد. افت شدید کیفیت، کهنهشدن طراحی و تکنولوژیهای قدیمی این خودرو، در کنار دوام فنی نهچندان زیاد آن باعث شده است که 206 دیگر آن هاچبک دوستداشتنی دهه 80 شمسی نباشد. ایران خودرو از اوایل سال 98، «سنسور عقب» و «سی دی پلیر» را از تجهیزات استاندارد خانواده 206 حذف کرد و «ترمز دیسکی عقب» را هم از تیپ 5 برداشت. در بهار 1401 ایران خودرو، پژو 206 پانوراما را معرفی کرد که سقف شیشهای و رینگ آلومینیومی داشت و ترمز عقبش از نوع دیسکی بود. سایر ویژگیهای 206 پانوراما دقیقا مشابه 206 تیپ 3 است.
طراحی خارجی
نوع و سبک طراحی بدنه ماشین پژو ۲۰۶ باعث شد این خودرو جزو پرفروشترین و پرطرفدارترین خودروهای بازار ایران باشد. بدنه گرد و تخم مرغی شکل این هاچبک کوچک کار دست جرارد والتر است و بر اساس زبان طراحی پژو در اواخر دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ طراحی شده است.
چراغهای کشیده جلو، جلوپنجره باریک، ورودی هوای بزرگ و مهشکنهای دایرهای شکل نمای جلوی خودرو را میسازند. نمای کناری کاملا ساده بوده و زه مشکی رنگی روی درها قرار گرفته است. طراحی نمای عقب هم مثل سایر بخشهای خودرو طرحی گرد دارد و دو چراغ تخم مرغی شکل در دو طرف در عقب دیده میشود.
بیشتر از دو دهه از طراحی پژو ۲۰۶ میگذرد و هر چند کمی قدیمی شده اما همچنان جزو صدر نشینان بازار خرید و فروش خودرو است.
طراحی داخلی
پژو 206 در زمان معرفی و یا حتی ورود به بازار ایران، به خاطر طراحی جذاب و مدرن داخل کابینش بود که توانست به محبوبیت و موفقیت چشمگیری دست پیدا کند، اما امروزه طراحی فضای کابین پژو 206 مناسب و قابل قبول ارزیابی می شود و همچنان از دید بسیاری از خریداران و علاقه مندان جذاب و گیرا به نظر می رسد. همچنین ارگونومی و کاربری آسان برای راننده و سرنشینان از دیگر مواردی است که تاثیر زیادی در جلب توجه مخاطبان خود داشته است. پژو 206 در ابتدای عرضه به بازار ایران دارای کابینی به نسبت با کیفیت بود که از اجزا و متریال فرانسوی با سطح کیفی قابل قبول استفاده می کرد، اما به تدریج با شروع تحریم های بین المللی و افزایش میزان داخلی سازی قطعات، از کیفیت متریال مصرفی داخل کابین آن کاسته شد، بویژه در سال 91 و با آغاز تحریم های بین المللی صنعت خودروسازی و نرسیدن قطعات اصلی پژو به کشور، کاهش کیفیت قطعات داخل کابین شدت گرفت و قطعات چینی و ایرانی جایگزین قطعات با کیفیت فرانسوی شد. پژو 206 در ابتدا با 6 تیپ متنوع راهی بازار ایران شد که هر یک از آن ها ویژگی های منحصربه فرد خود را داشتند. تیپ 1 ساده ترین و کم آپشن ترین نسخه از این خودرو بود، اما بعدها با عرضه تیپ 2 از مدار تولید خارج شد. در واقع پژو 206 تیپ 2 مجهز به سیستم برق مالتی پلکس بود که از نظر سیستم برقی پیشرفت چشمگیری به حساب می آمد و شیوه نوینی برای اجرای فرامین راننده بود.
پژو ۲۰۶ از همان ابتدا کار توانست فروش خوبی را تجربه کند، تا حدی که در سه سال پیاپی (۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳) موفق به دریافت عنوان پرفروشترین خودرو اروپا شد. شرکت ایرانخودرو از سال ۱۳۸۰ تاکنون اقدام به عرضه مدلهای متنوعی از این خودرو کرده که بهتنهایی توانسته نقش مهمی درفروش جهانی این محصول ایفا کند.