درخواست اصلاح

فلج اطفال

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۳ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''فلج اطفال'''، '''پولیومیلیت''' یا به اختصار، «'''پولیو'''» (Polio) (نام علمی: Poliomyelitis)، نوعی بیماری ناتوان کننده و تهدید کننده زندگی است که در اثر آلوده شدن با یکی از سه سروتایپ ویروس پولیو (Poliovirus) ایجاد می‌شود. این ویروس، از طریق گوارش و تنفس، از فردی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فلج اطفال، پولیومیلیت یا به اختصار، «پولیو» (Polio) (نام علمی: Poliomyelitis)، نوعی بیماری ناتوان کننده و تهدید کننده زندگی است که در اثر آلوده شدن با یکی از سه سروتایپ ویروس پولیو (Poliovirus) ایجاد می‌شود.

این ویروس، از طریق گوارش و تنفس، از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و می‌تواند نخاع فرد را آلوده کرده و سبب فلج بخش‌هایی از بدن او شود. آلودگی به این ویروس، به شکل‌های مختلفی بروز می‌کند:

«بدون علامت» (inapparent infection): در ۷۲ درصد موارد، آلودگی با ویروس‌های وحشی فلج اطفال، به صورت عفونت بدون علامت بالینی، ظاهر می‌شود.

«پولیوی خفیف» (myelitis minor illness= abortive polio): در ۲۴ درصد موارد، به صورت بیماری خفیف و جزئی، شبیه آنفلوانزا بروز می‌کند.

«مننژیت آسپتیک» (non paralytic polio myelitis): در ۴ درصد موارد، آلودگی،‌ به صورت نوعی از التهاب پرده‌های مننژ، نمود می‌یابد.

«پولیومیلیت فلج‌کننده» (paralytic polio myelitis): در یک درصد موارد و به خصوص، در صورت آلوده شدن فرد با ویروس فلج اطفال تایپ یک، منجر به فلج دائمی می‌شود.