درخواست اصلاح

قاهره

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۳۶ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''قاهره''' پایتخت مصر و بزرگ‌ترین شهر جهان عرب و خاورمیانه است. این شهر در بخش شمال شرقی مصر در نزدیکی دلتای نیل قرار دارد، رود نیل از میانش عبور می‌کند و دریای مدیترانه در شمال آن است. این کلان‌شهر، شانزدهمین شهر پر‌جمعیت جهان است. پرونده:بر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

قاهره پایتخت مصر و بزرگ‌ترین شهر جهان عرب و خاورمیانه است. این شهر در بخش شمال شرقی مصر در نزدیکی دلتای نیل قرار دارد، رود نیل از میانش عبور می‌کند و دریای مدیترانه در شمال آن است. این کلان‌شهر، شانزدهمین شهر پر‌جمعیت جهان است.

برج القاهره؛ مصر_قاهره
برج القاهره؛ مصر_قاهره


این شهر به عنوان ششمین شهر پر جمعیت در سراسر جهان شناخته شده و همین مسئله هم باعث شده تا خیلی از افراد نسبت به مشاهده آن علاقه زیادی داشته باشند. به خاطر داشته باشید که شهر قاهره ویژگی های مثبت زیادی را در خود جای داده است. این شهر در نزدیکی دلتای نیل قرار گرفته و رود نیل هم دقیقا از میانش می گذرد. لازم به ذکر است که این شهر جالب به عنوان یکی از بزرگترین کلان شهر های تاریخ شناخته شده است.

✅تاریخچه

شهر قاهره یک تاریخچه گسترده و عظیم را در خود جای داده است. شاید یکی از مهم ترین ویژگی های کلیدی این شهر را بتوان تاریخچه آن در نظر گرفت. قاهره را می توان یکی از قدیمی ترین شهر های جهان در نظر گرفت. قدمت این شهر به قبل از میلاد مسیح و به زمان روم باستان باز می گردد. البته که نام این شهر فقط هزار سال است که به قاهره تغییر یافته و مردم در زمان های قدیم آن را با نام دیگری شناسایی می کردند.

به صورت کلی، این شهر به عنوان اولین سکونت گاه فسطاط به حساب می آید. این شهر در سال 641 میلادی با تلاش عمر و عاص ساخته شد. این شهر مسجد، بنا های تاریخی اسلامی و بازار های زیادی را در خود جای داده است. به خاطر داشته باشید که این شهر در طول بازه های زمانی مختلف توانسته اهمیت زیادی کسب نماید.

به خاطر داشتن موقعیت ویژه و امکانات گسترده، شهر قاهره در طول بازه های زمانی مختلف مورد توجه گروه زیادی از مردم بوده است. در طول جنگ های جهانی اول و دوم و سایر جنگ هایی که میان مسلمانان و مسیحیان ایجاد شد، این شهر با تغییرات متنوعی مواجه گشت.

به خاطر داشته باشید که این شهر زیبا جنگ های زیادی را به خود دیده و همین مسئله هم باعث شده تا توسط حکومت عثمانی، حکومت قدیمی اروپا و روم باستان مورد توجه قرار گیرد. ناصر خسرو که یکی از بزرگان تاریخ به حساب می آید، در مورد این شهر می گوید قاهره در ابتدا لشکر گاه سپاه معز لدین الله بود.

✅آب و هوا

مصر آب و هوای خشک بیابانی دارد. قاهره همیشه گرم است و شب‌های خنکی دارد. در قاهره فقط دو فصل وجود دارد یک فصل خیلی گرم که میانگین دمای هوا به ۳۵ درجه می‌رسد و بین ماه مه تا اکتبر است و یکی زمستان‌های ملایم از نوامبر تا آوریل.

✅جاذبه‌های گردشگری

🟢موزه بزرگ مصر – Grand Egyptian Museum

در سفر به قاهره، موزه ای وجود دارد که بسیاری از کشفیات باستان شناسی مصر را در خود جای داده است و اگر به این مکان نروید، گردش شما در قاهره کامل نخواهد شد. اگر می‌خواهید به اهمیت این موزه پی ببرید، باید بدانید، این موزه سالانه ۵ میلیون بازدید کننده دارد. به عنوان مثال، در این موزه، می‌توانید با انواع مجسمه‌ها و ماسک‌های متعلق به توتانکانامون و پادشاهان مصری آشنا شوید

🟢برج القاهره – Cairo Tower

دون شک دیدن همه جای شهری همچون قاهره که پر از آثار تاریخی باستانی و اسلامی است روزها و شاید هفته‌ها وقت می‌برد و تجربه‌ی چنین چیزی برای اغلب مردم ممکن نیست. اما شاید بشود همه‌ی این شهر راه هرچند از دور یکجا به تماشا نشست. برج القاهره که با ۱۸۷ متر ارتفاع بلندترین بنا در  کشور مصر به شمار می رود، در جزیره‌ی گیزا واقع شده است. گفته می‌شود این برج با الهام از یک گیاه لوتوس طراحی و ساخته شده است. تماشای بهترین مناظر از بالای نیل و شهر قاهره تجربه‌ای است که تا مدت‌ها از خاطرتان نخواهد رفت.در بالای برج یک رستوران وجود دارد که فرصت میل کردن یک وعده غذا به همراه تماشای مناظر مرتفع از شهر را برای گردشگران فراهم می کند.

🟢قلعه صلاح الدین – Citadel of Saladin

قلعه صلاح‌الدین به سده میانی اسلامی تعلق دارد و با بنایی به سبک معماری اسلامی، روی تپه مقطم در نزدیکی مرکز شهر قاهره قرار گرفته است. این تپه روزگاری به داشتن هوای تازه و تمیز و چشم‌انداز بی‌نظیر از شهر شهرت داشت. ساخت قلعه به دستور صلاح‌الدین ایوبی و به‌منظور حفاظت از قاهره در جریان جنگ‌های صلیبی صورت گرفت. امروزه قلعه صلاح‌الدین به همراه چندین موزه و مسجد به‌عنوان محوطه‌ی تاریخی شناخته می‌شود و در سال ۱۹۷۶، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.