غلامرضا شریعتی
غلامرضا شریعتی متولد ۱۳۵۱ در شهرستان بهبهان، سیاستمدار، مدرس دانشگاه و مدیر اجرایی ایرانی است که در دولت دوازدهم، بعنوان استاندار خوزستان فعالیت کرده است. او همچنین از اعضای هیئت علمی دانشگاه جندیشاپور و دانشآموخته دکتری ژنتیک انسانی از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران است که فعالیت سیاسی خود را در اواخر دولت هفتم و ابتدای دولت هشتم، از استانداری خوزستان آغاز کرد.
شریعتی از لحاظ سیاسی دارای گرایش اصلاحطلبی است. پس از حواشی ایجاد شده پیرامون تخلف های عدیده علی اصغر پیوندی و تیمش در جمعیت هلال احمر، از غلامرضا شریعتی به عنوان گزینه اصلی جانشینی وی در هلال احمر یاد شد.
تحصیلات
شریعتی تحصیلات ابتدایی تا دریافت دیپلم متوسطه را در زادگاهش طی کرد. وی دارای مدرک دکتری ژنتیک انسانی از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران است.
فعالیت سیاسی
شریعتی فعالیت سیاسی خود را از دولت اصلاحات در استانداری خوزستان آغاز کرد. وی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری خوزستان در دولت اصلاحات بود. در دوره استانداری فتح الله معین در خوزستان، شریعتی برای دورهای سرپرستی معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان را برعهده داشت. در طول دوران ۸ ساله فعالیت دولتهای نهم و دهم، وی فعالیت سیاسی خاصی نداشت و بیشتر بعنوان مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه جندیشاپور فعالیت میکرد.
سوابق اجرایی
از جمله سوابق اجرایی او می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شادگان
- مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ماهشهر
- معاونت پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
- مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری خوزستان
- سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خوزستان
- عضو هیئت علمی دانشگاه جندی شاپور
فعالیت در دولت یازدهم و دوازدهم
در دولت یازدهم، پس از برکناری عبدالحسن مقتدایی از استانداری خوزستان و دوره کوتاه سرپرستی فرجالله خبیر، شریعتی بعنوان استاندار خوزستان منصوب شد. از جمله فعالیتهای وی پیگیری مسائل اجتماعی استان خوزستان و ارتقاء جایگاه آن از سطح استانداری به شورای اجتماعی کشور و مدیریت آن زیر نظر وزیر کشور بود.
در دوره استانداری وی در دولت دوازدهم، برای نخستین بار در کشور، حکم فرمانداری برای یک زن، (بعنوان فرماندار شهرستان کارون) صادر شد.
سرپرستی هلال احمر
پس از حواشی ایجاد شده پیرامون تخلف های عدیده علی اصغر پیوندی و تیمش در جمعیت هلال احمر، از غلامرضا شریعتی به عنوان گزینه اصلی جانشینی وی در هلال احمر یاد شد، اما در نهایت او رئیس هلال احمر نشد.
ریاست سازمان استاندارد
بهمن ماه سال 1399 غلامرضا شریعتی را نظر مساعد رئیس جمهور به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد کشور منصوب شد و دوران فعالیت او به عنوان استاندار خوزستان پایان یافت.
استانداری خوزستان
با روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲، در ابتدا عبدالحسن مقتدایی برای بار دوم به سمت استاندار خوزستان منصوب شد، اما در اردیبهشت ۱۳۹۵ بدون اطلاع قبلی از این سمت برکنار و همزمان فرجالله خبیر، معاون سیاسی استانداری خوزستان را به عنوان سرپرست استانداری خوزستان معرفی شد. فرجالله خبیر مدت زمان کوتاهی سرپرستی استانداری خوزستان را عهده دار بود تا اینکه غلامرضا شریعتی از سوی هیئت دولت به عنوان استاندار خوزستان معرفی شد. وی در مدت عهدار بودن این وظیفه، به علت شرایط خاص استان خوزستان و درگیر بودن با مسائلی همچون سیلاب و ریزگردها، بیش از سایر استاندارن کشور در معرض توجه رسانهها بوده است. در دوره استانداری شریعتی در دولت دوازدهم، برای نخستین بار در کشور، حکم فرمانداری برای یک زن، (بعنوان فرماندار شهرستان کارون) توسط وی صادر شد.