درخواست اصلاح

خودرو هیبریدی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۴:۳۳ توسط MdTaha (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''خودرو هیبریدی''' (به انگلیسی: <bdi>Hybrid vehicle</bdi>) یا خودرو دونیرو خودرویی است که برای حرکت کردن از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می‌کند. در بیشتر موارد از این نام در اشاره به خودرو برقی دوگانه استفاده می‌شود که در سامانه پیشرانه آن‌ها یک...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

خودرو هیبریدی (به انگلیسی: Hybrid vehicle) یا خودرو دونیرو خودرویی است که برای حرکت کردن از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می‌کند. در بیشتر موارد از این نام در اشاره به خودرو برقی دوگانه استفاده می‌شود که در سامانه پیشرانه آن‌ها یک موتور درون‌سوز (معمولاً بنزینی) در کنار یک یا چند موتور الکتریکی قرار دارد و خودرو این قابلیت را دارد که تنها از یکی از این منابع انرژی یا هر دو آن‌ها در کنار یکدیگر استفاده کند.

بی ام و مدل i8
بی ام و مدل i8

نحوه عملکرد

موتور بنزینی این خودرو ها شباهت زیادی به موتور بنزینی معمولی دارد، اما این موتور کوچک ترو با تکنولوژی بالاتری  تولید می‌شود که باعث کاهش آلودگی و افزایش کارایی می‌گردد. موتور الکتریکی هم به‌عنوان یک موتور، قابلیت کارایی دارد و هم به‌عنوان ژنراتور. زمانی که به این موتور نیاز است، موتور با استفاده از باتری ها شتاب می‌گیرد و زمانی که نیازی وجود ندارد (مثلاً در سرازیری‌ها)، موتور به عنوان ژنراتور، نیرو را به باتری منتقل می‌کند. باتری ماشین ها وسیله ذخیره انرژی برای موتور هستند، این موتورها علاوه بر انتقال نیرو از باتری به موتور، می‌توانند انرژی را به باتری برگردانند.

تاریخچه

شاید فکر کنیم که اولین خودروی برقی (هیبریدی) نهایتاً متعلق به صد سال اخیر باشد. اما باید بدانیم که اولین خودروی هیبریدی در سال ۱۸۸۴ توسط توماس پارکر در انگلستان ساخته شد. در آن زمان او بر روی یک خودرو با موتور بنزینی ۶ سیلندر یک موتور برقی و باتری اضافه کرده بود. شاید بخاطر ثبت شرکت و درآمدزایی دست به چنین اختراعی زده باشد. اما اکنون و در این بازه زمانی وجود و ساخت خودروهای هیبریدی به یک نیاز مبدل شده است.

در قدیم خودروهای هیبریدی طوری بوده‌اند که موتور بنزینی مانند تمامی خودروها کار می‌کردند و موتور برقی هم بسته به شرایط و نیاز شروع به کار می‌کردند (به وسیله کنترل دستی) و باتری‌ها در یک محفظه نگهداری می‌شدند.

انواع خودرو هیبریدی

خودروهای پلاگین هیبرید

خودروهای هیبرید کامل

خودرو نیمه هیبرید

انواع هیبریدی

هیبریدهای موازی

هیبریدهای سری

هیبریدهای سری موازی

هیبریدهای ملایم

هیبریدهای شارژی

ساختار

  • باک بنزین
  • موتور بنزینی
  • ژنراتور
  • باتری
  • موتور الکتریکی