درخواست اصلاح

عید قربان

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۰۹ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''عید قربان''' '''عید اضحی'''، '''حج اکبر'''، روز دهم ماه ذیحجه در تقویم قمری است و یکی از بزرگترین عید های مسلمانان جهان است، که در این روز مسلمانان به عبادت میپردازند. عید قربان از روزهایی که روزه گرفتن در آن حرام است. پرونده:حدیث خطاطی شده امام علی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

عید قربان عید اضحی، حج اکبر، روز دهم ماه ذیحجه در تقویم قمری است و یکی از بزرگترین عید های مسلمانان جهان است، که در این روز مسلمانان به عبادت میپردازند. عید قربان از روزهایی که روزه گرفتن در آن حرام است.

حدیث خطاطی شده امام علی درباره عید قربان
حدیث خطاطی شده علی ابن ابی‎طالب درباره عید قربان

مطابق آیات قرآن و روایات وارده حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) مامور شد پسرش حضرت اسماعیل (علیه‌السلام) را برای تقرب به خداوند و امتثال امر الهی قربانی کند، اما وقتی حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) خواست پسرش را قربانی کند، جبرئیل قوچی را برای آن حضرت آورده و آن را به جای اسماعیل قربانی کرد، و این سنت قربانی از این روخداد باقی مانده است.

معنی لغوی عید قربان

از نظر لغوی، «قربانی» از لفظ «قربان» گرفته شده است. هر چیزی که وسیله قرب و نزدیکی به خداوند متعال باشد، به آن قربانی می‌گویند. حال آن چیز ذبح حیوان باشد یا صدقات دیگر.

همچنین به عقیده برخی کلیمه عید قربان از عید اضحی از ضحیٰ (پیش از ظهر) یا از ضحّیٰ (قربانی) مشتق شده‌است.