درخواست اصلاح

عظیم خودرو

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۰۹ توسط MdTaha (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «یکی از مونتاژکنندگان خودروهای چینی، عظیم خودرو است که سال ۸۱ راه‌اندازی شد، در سال ۱۳۸۴ کار خود را با لیزینگ خودرو شروع کرد و ۱۳ سال بعد، محصولات هاوال را به بازار ایران فرستاد. فوتون ساوانا، هن تنگ X5 و هن تنگ X7 آخرین محصولاتی هستند که این خودر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

یکی از مونتاژکنندگان خودروهای چینی، عظیم خودرو است که سال ۸۱ راه‌اندازی شد، در سال ۱۳۸۴ کار خود را با لیزینگ خودرو شروع کرد و ۱۳ سال بعد، محصولات هاوال را به بازار ایران فرستاد. فوتون ساوانا، هن تنگ X5 و هن تنگ X7 آخرین محصولاتی هستند که این خودروساز کوچک روانه بازار ایران کرده است.

نشان عظیم خودرو
نشان عظیم خودرو
اطلاعات
نام رسمی شرکت: عظیم خودرو
تاریخ تاسیس: ۱۳۸۴
وبسایت: http://azimkhodro.com/
حوزه فعالیت: واردات خودرو

تاریخچه عظیم خودرو

عظیم خودرو در سال ۱۳۸۱ با نام کامل شرکت پارسیان عظیم خودرو راه‌اندازی شد. در سال ۱۳۸۴ با شکل‌گیری انجمن شرکت‌های لیزینگ ایران، عظیم خودرو نیز به عنوان کارگزار عملیاتی در بازار خودرو آغاز به کار کرد.

اما ورود این شرکت به بخش واردات خودرو در سال ۱۳۹۴ رخ داد. در این سال بود که عظیم خودرو، شاسی‌بلندهای چینی هاوال H2 و هاوال H8 را وارد کشور کرد و به مشتریان ایرانی فروخت.

در سال ۹۶ عظیم خودرو قراردادی با کمپانی هندی ماهیندرا بست تا کراس‌اوور ماهیندرا KUV100 را به بازار ایران بیاورد، اما تا الان خبری از این خودرو هندی نشده است.

قرارداد دیگری که در سال ۹۶ توسط عظیم خودرو منعقد شد، اجاره خط تولید زاگرس خودرو در بروجرد لرستان بود. تابلو کارخانه زاگرس خودرو که قبلا ماشین‌های پروتون، وانت ریچ، ام وی ام ۵۳۰ و بایک را تولید می‌کرد، به عظیم خودرو تغییر نام پیدا کرد تا شاسی‌بلندهای چینی فوتون ساوانا، هن تنگ X5 و هن تنگ X7 را تولید کند.

فعالیت این کارخانه تا اواخر سال ۱۳۹۹ ادامه داشت تا اینکه به دلیل مشکلات مالی، تولیدات عظیم خودرو متوقف شد.

محصولات عظیم خودرو

فوتون ساوانا

هن تنگ X5

هن تنگ X7

امار و ارقام

بر اساس آمارهای رسمی، بازار خودرو ایران سالانه به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو نیاز دارد، اما حداکثر تولید شرکت‌های داخلی در سال حدود ۹۰۰ هزار دستگاه است و ممنوعیت واردات باعث شده تقاضا از عرضه بیشتر باشد. بدین ترتیب، بازار خودرو کشور ظرفیت بالایی دارد و همین امر باعث شده تا شرکت‌های متعددی اقدام به مونتاژ خودروهای چینی و عرضه آن به مشتریان داخلی کنند.