درخواست اصلاح

بانک گردشگری

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۰۷ توسط MdTaha (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''بانک گردشگری''' اولین بانک تخصصی و خصوصی در زمینه گردشگری در ایران است. بانک گردشگری با تأکید بر صنعت گردشگری و در صرف منابع مالی به صورت تخصصی عمل می‌کند. پرونده:نشان بانک گردشگری.jpg|جایگزین=نشان بانک گردشگری|بندانگشتی|نشان بانک گردشگری{{شر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بانک گردشگری اولین بانک تخصصی و خصوصی در زمینه گردشگری در ایران است. بانک گردشگری با تأکید بر صنعت گردشگری و در صرف منابع مالی به صورت تخصصی عمل می‌کند.

نشان بانک گردشگری
نشان بانک گردشگری
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک گردشگری
تاریخ تاسیس: ۱۳۸۹
مدیر عامل: محمدرضا فهمی
دفتر مرکزی: تهران، سعادت آباد، خیابان فرهنگ، نبش نور (۱۰۰ شعبه در سراسر ایران)
وبسایت: tourismbank.ir
تعداد کارکنان: ۱۰۰۰ نفر (۱۳۹۵)

حوزه بین المللی بانک گردشگری

بانک گردشگری با موسسه ها و شرکت های خارج از کشور و بین المللی در زمینه های تامین سرمایه، فناوری و مدیریت همکاری دارد. البته به این موضوع توجه کنید که شرایط کشور ایران در حال حاضر به شکلی است که فناوری و مدیریت بیشتر از تامین سرمایه از طریق شرکت های بین المللی اهمیت دارد.

گفتیم که شعار این بانک فراتر از مرزها است… بانک گردشگری قصد دارد بازار ایران را از طریق گردشگری به بازارهای جهانی متصل کند. مدیران ارشد این بانک معتقدند که بازاریابی محصولات، مدیریت ارز، خدمات در خارج از کشور و سرمایه گذاری در خارج از سری مواردی هستند که بانک ها با توجه به آن ها و شروع فعالیت در آن می توانند اقدام های مهمی برای توسعه ایران انجام داده باشند.

گردگرد در ادامه به این موضوع اشاره می کند که همه این کارها زمانی می تواند خوب باشد و اهمیت داشته باشد که بانک ها علاه بر رعایت استانداردهای داخلی، استانداردهای بین المللی هم به طور عالی و خوبی رعایت کنند. به ویژه استانداردهایی که در مورد سرمایه باید رعایت شود از اهمیت ویژه ای برخوردارند… بانک گردشگری این استانداردها را به بهترین شکل رعایت می کند.

آمار و ارقام بانک گردشگری

این بانک که در سال 1389 گشایش یافت، کار خود را با سرمایه اولیه 200 میلیارد تومان آغاز کرد. شاید برایتان سوال باشد که آیا این بانک تنها به فعالیت‌ها و کسب و کارهای مرتبط به گردشگری خدمات می‌پردازد؟ خیر فعالیت این بانک با بانک‌های دیگر تفاوتی ندارد و تنها توجه ویژه‌تری به گردشگری دارد. در واقع شما می‌توانید برای افتتاح حساب برای هر منظور به این بانک مراجعه کنید. فعالیت‌های تجاری این بانک شباهت بسیاری با فعالیت سایر بانک‌ها دارد، اما توجه ویژه این بانک به صنعت گردشگری کشور، فعالیت آن را متمایز می‌کند.

مؤسسان بانک، ضرورت پیوند دادن فعالیت بانک با بازارهای پول و سرمایه جهان را نیز مهم دانسته و به‌ویژه حوزه سرمایه‌گذاری در خارج (placement)، مدیریت ارز، بازاریابی محصولات و خدمات در خارج از کشور را نیز ضروری برای استفاده از نهادها و مؤسسات مالی و اعتباری و بانکی خارجی می دانند.

تعداد کارمندان این بانک در سال 95، 1000 نفر است. سهام بانک در ۲ آذر ماه سال ۱۳۸۹ در شعب بانک پارسیان و شبکه کارگزاری فرابورس آغاز واگذار شد. ۶۰ درصد از سهام بانک توسط مؤسسان بانک تأمین شده (40درصد سرمایه گذاران بخش گردشگری، 15% سرمایه گذاران فعال بخش ساخت و ساز و انبوه سازی و 15% دیگر نیز سرمایه گذاران فعال در بخش صنایع مختلف) و ۴۰ درصد مابقی نیز از طریق عرضه عمومی به مردم واگذار شد و در اختیار سهامداران حقیقی است. شعب بانک گردشگری شامل ۵۵ شعبه در شهر تهران و ۴۶ شعبه در سایر شهرستان‌های کشور است. بخشی از جوایز و افتخارات این بانک شامل موارد زیر است: دریافت نشان زرین برند پایدار با رویکرد مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی، دریافت نشان منتخب اجلاس جهانی نشان برتر، دریافت نشان مسئولیت‌پذیری اجتماعی، پذیرش عضویت بانک گردشگری در سازمان جهانی جهانگردی.

اطلاعات کلی

بانک گردشگری اولین بانک تخصصی و خصوصی در زمینه گردشگری در ایران است که با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیون تومان (۲۰۰ میلیارد تومان) مجوز فعالیت خود را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران کسب کرد. فعالیت این بانک با بانک‌های دیگر تفاوتی ندارد و تنها توجه ویژه‌تری به گردشگری دارد.

طی چند مرحله سرمایه بانک به ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان (۱۵۰۰ میلیارد تومان) افزایش یافته‌است و سرمایه خود را تا حد قانونی افزایش داد. تا سال ۱۳۹۹، شمار شعب این بانک به ۱۰۰ رسیده‌ است. فعالیت‌های تجاری این بانک شباهت بسیاری با فعالیت سایر بانک‌ها دارد، اما توجه ویژه این بانک به صنعت گردشگری ایران، فعالیت آن را متمایز می‌کند. سهام بانک در ۲ آذر ماه سال ۱۳۸۹ در شعب بانک پارسیان و شبکه کارگزاری فرابورس آغاز واگذار شد. ۶۰ درصد از سهام بانک توسط مؤسسان بانک تأمین شده و ۴۰ درصد مابقی نیز از طریق عرضه عمومی به مردم واگذار شد.