درخواست اصلاح

هلو

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۹ توسط AlIA (بحث | مشارکت‌ها)

هُلو یا شفتالو، میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica) برخلاف میوه‌های بدون کرک که دارای پوست صافی هستند، کرک‌دار است و پوستی مخملی دارد. این میوه از نوع میوه‌های هسته‌دار است. بخش گوشتی آن، اطراف یک هسته سخت را پوشانده و درون هسته، دانه این میوه قرار دارد. هلو براساس چسبیدن بخش گوشتی به هسته، به انواع مختلف هسته‌چسبیده، نیمه هسته‌جدا و هسته‌جدا، تقسیم می‌شود. در حالت اول، بخش گوشتی کاملا به هسته چسبیده است اما در حالت دوم، این بخش با کمی تلاش، از هسته جدا می‌شود و در حالت سوم، هسته از قسمت گوشتی آن جدا می‌باشد.

تصویر میوه هلو
تصویر میوه هلو

ارزش غذایی هلو

هلو، منبع وسیعی از مواد مغذی است که برای عملکرد مناسب بدن حیاتی است. هلو، سرشار از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است. همچنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا-توکوفرول)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 و فولات است. هلوها منبعی غنی از کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی (زینک) و مس هستند و درعین حال کالری کمی دارند و فاقد کلسترول‌اند.

خواص هلو

پیشگیری از سرطان

هلو سرشار از ترکیبات فنولی و کاروتنوئید است و این مواد ضدتومور و ضدسرطان هستند. این میوه می‌تواند در مبارزه با انواع سرطان ها مانند سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان روده، مؤثر باشد. اسید کلروژنیک و اسید نئوکلروژنیک موجود در هلو، جلوی رشد سلول‌های سرطانی سینه را بدون تخریب سلول‌های عادی می‌گیرند. این ویژگی برخلاف شیمی درمانی است که سلول‌های سالم را هم ازبین می‌برد. علاوه‌بر این موارد، تحقیقات نشان داده است که میوه‌های خانواده رزاسه مانند هلو، حاوی بتاکاروتن فراوانی‌اند و می‌توانند از انسان در برابر سرطان ریه مراقبت کنند.

مراقبت از پوست

هلو به‌دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی از ویتامین C است، سلامت پوست را حفظ می‌کند. این ویتامین در برابر رادیکا‌ل‌های آزاد مضر و عفونت‌، سد دفاعی محکمی ایجاد می‌کند و می‌تواند از پوست در برابر اشعه ماوراء‌بنفش مراقبت کند.

مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان های لوتئین و زی‌زانتین می‌توانند التهابات پوستی را که بر اثر اشعه ماوراء‌بنفش B به‌وجود آمده است، درمان کند و جلوی تکثیر بیش‌ازحد و نامتعادل سلول‌ها را بگیرد.

فلاونوئیدهای هلو، پوست را از صدمات نور خورشید و اریتمای ناشی از اشعه ماوراءبنفش، محفوظ نگه می‌دارد. اریتما (Erythema) در پزشکی، سرخ شدن پوست به‌سبب افزایش جریان خون بافتی در مویرگ‌های موجود لایه‌های زیرین است.

از هلو در صنعت لوازم آرایش برای تولید کرم‌های محافظتی پوست و زیبایی، استفاده بسیاری می‌شود. این کرم‌ها، حلقه‌های سیاه روی پوست را درمان می‌کنند. وجود مقدار فراوان فلاونوئید و ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی در هلوها به برداشتن سلول‌های مرده از روی پوست کمک می‌کند و درعین حال موجب مرطوب شدن و احیاء پوست می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های هلو، روند بهبود مشکلات پوستی ازجمله لک‌ها را سرعت می‌بخشند.

درمان دیابت

هلو به‌دلیل اینکه مقدار فیبر زیادی دارد، از سطح قند خون بسیار کاسته و از خطر ابتلا به دیابت نوع ۱، پیشگیری می‌کند. هلو همچنین دارای شاخص گلیسمی کم ۲۶ تا ۵۵ است و میوه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت به‌حساب می‌آید.

بهبود سلامت قلب

ترکیبات فنولی موجود در پوست و گوشت هلو، از کلسترول بد خون می‌کاهد و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، وضعیت قلب و عروق در شرایط مطلوبی قرار می‌گیرد و فرد را از ابتلا به بیماری های قلبی دور نگه می‌دارد. درضمن، به‌دلیل اینکه هلو دارای آنتی‌اکسیدان ویتامین ‌E است، می‌تواند سلول‌ها و سیستم ایمنی بدن را محفوظ نگه دارد و جلوی لخته شدن رگ‌های خونی را بگیرد.

منابع