خداداد غریبپور
خداداد غریبپور جهانآباد (زاده ۱۳۴۹ بویراحمد) یکی از مدیران اجرایی ایرانی برجسته است. او تا پایان دولت دوازدهم، ریاست هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر عهده داشت. پیش از این، وی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی بود و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴، به مدت هشت سال فرمانداری بویراحمد را در دولت اصلاحات بر عهده داشت. همچنین، او در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ مدیرعاملی پتروشیمی شازند اراک را بر عهده داشت و به عنوان یکی از گزینههای استانداری کهگیلویه و بویراحمد در دولت حسن روحانی مطرح بود.
سوابق خداداد غریبپور جهانآباد
- مدیرعامل هلدینگ خوارزمی وابسته به بانک صادرات
- مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سپهر بانک صادرات
- رئیس هیئت عامل ایمیدرو و معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت
- مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی
- مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند اراک
- مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو)
- مدیرعامل شرکت توسعه کشت و صنعت ملی
- فرماندار شهرستان بویراحمد (یاسوج)
خداداد غریبپور جهانآباد در تاریخ اسفند ۱۴۰۲، در سمت مدیرعاملی شرکت سرمايه گذاری خوارزمی (وخارزم) مشغول به کار شد و در سال 1403 نیز سمت مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی بانک صادرات را دارد.
گزینه وزارت صمت
در اردیبهشت ۱۳۹۹، نام خداداد غریبپور بهعنوان یکی از گزینههای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خبرگزاری فارس و روزنامه جهان صنعت مطرح شد. با این حال، حسین مدرس خیابانی به عنوان سرپرست وزارت صمت به مجلس معرفی شد اما نتوانست رای اعتماد کسب کند و مجدداً نام غریبپور به عنوان گزینه نخست وزارت صمت مطرح شد. به گزارش ایلنا، دولت برای مقابله با بحرانهای تحریم و کرونا بر منابع معدنی و فولادی تأکید داشت و به دنبال معرفی وزیری با تخصص در این حوزهها بود. خبرگزاری تسنیم نیز گزارش داد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهدلیل پیگیری مباحث معدنی و فولادی، رئیس سازمان معدنی ایمیدرو را بهعنوان گزینه مناسب برای عبور از بحرانهای دوران کرونا و تحریم پیشنهاد دادند.
ریاست سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)
در ۲۳ آذر ۱۳۹۷، با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت، خداداد غریبپور به سمت معاون وزیر و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) منصوب شد. پیش از این، او مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توسعه ملی بود و افتتاح کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره و گندلهسازی شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی در سنگان را در کارنامه خود دارد.
سرمایهگذاری وزارت صمت در استارتآپهای معدنی
در دوره مدیریت غریبپور، ایمیدرو برنامهای برای سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان و کاهش ریسک سرمایهگذاری در استارتآپهای معدنی را آغاز کرد. او در دومین سال معاونت خود در وزارت صمت اعلام کرد که اگر نیاز معدنکاران با ظرفیتهای دانشبنیان قابل حل باشد، از طریق صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی اقدامات حمایتی لازم انجام خواهد شد. همچنین، ایمیدرو پوشش ریسک سرمایهگذاری شرکتهای معدنی و صنایع معدنی در همکاری با استارتآپها را تضمین میکرد.
منتفی شدن ورود ایمیدرو به بورس
علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصیسازی از آمادهسازی طرحی برای واگذاری سهام ایمیدرو در بورس خبر داد و اعلام کرد که اجرای این طرح نیاز به تصویب هیئت وزیران دارد. وی اعلام کرد که احتمال دارد این سهام تا شهریورماه عرضه شود. اما، رئیس سابق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، ورود ایمیدرو به بورس را اقدامی عجولانه و غیر کارشناسی دانست و خواستار مخالفت دولت با عرضه سهام ایمیدرو شد. مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو نیز اعلام کرد که واگذاری ایمیدرو از دستور کار دولت خارج شده است. در فروردین ۱۳۹۹، غریبپور تنها به تأمین مالی جزئی پروژهها اشاره کرد و از بررسی پیشنهادهای تأمین مالی از طریق بورس برای یکی از طرحهای بزرگ ایمیدرو خبر داد. او اعلام کرد که مقرر شده برای طرحهای زنجیره فولاد که در اختیار شرکت ملی فولاد است، پیشنهاد تأمین مالی از بورس ارائه شود.