درخواست اصلاح

باتری: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''باتری''' وسیله‌ای متشکل از یک یا چند سلول الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی است که برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکتریکی مانند چراغ‌قوه، تلفن‌های همراه و خودروهای برقی استفاده می‌شود. تاریخچهٔ کشف باتری به دورهٔ اشکانیان در تیسفون (حوالی بغ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''باتری''' وسیله‌ای متشکل از یک یا چند سلول الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی است که برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکتریکی مانند چراغ‌قوه، تلفن‌های همراه و خودروهای برقی استفاده می‌شود. تاریخچهٔ کشف باتری به دورهٔ اشکانیان در تیسفون (حوالی بغداد امروزی) می‌رسد.
'''باتری''' وسیله‌ای متشکل از یک یا چند سلول [[الکتروشیمیایی]] با اتصالات خارجی است که برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکتریکی مانند [[چراغ‌قوه]]، [[تلفن همراه|تلفن‌های همراه]] و [[خودرو برقی|خودروهای برقی]] استفاده می‌شود. تاریخچهٔ کشف باتری به دورهٔ [[اشکانیان]] در [[تیسفون]] (حوالی [[بغداد]] امروزی) می‌رسد. به زبان ساده باتری یک بسته‌ی [[انرژی شیمیایی]] مستقل است که می‌تواند مقدار محدودی [[انرژی الکتریکی]] در هر کجا که نیاز باشد، تولید کند. برخلاف [[الکتریسیته]] معمولی که از طریق سیم‌های ویژه از یک [[نیروگاه]] به خانه شما می‌آید، یک باتری به آرامی مواد شیمیایی بسته‌بندی شده در درون خود را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.
[[پرونده:باتری.jpg|جایگزین=باتری|بندانگشتی|باتری]]
[[پرونده:باتری.jpg|جایگزین=باتری|بندانگشتی|باتری]]
== نحوه عملکرد ==
محیط رسانا یا همان الکترولیت، به دو انتهای باتری (کاتد و آند) اجازه می‌دهد تا در یک واکنش “Redox” با [[یون‌]]<nowiki/>ها ([[اتم‌]]<nowiki/>های باردار) ترکیب شوند. [[کاتیون‌]]<nowiki/>ها (شکل تغییر یافته یون‌ها، بعد از واکنش با کاتد) به قطب منفی باتری رفته و در آن‌جا، [[الکترون‌]]<nowiki/>ها را ذخیره می‌کنند. الکترون‌ها (جریان الکتریکی) در باتری محفوظ شده و به دنبال راهی برای خروج است. در این مرحله، شما یک باتری را در [[ماوس]] [[کامپیوتر]] یا تلفن همراه خود قرار می‌دهید. با این‌کار، شما به جریان الکتریکی اجازه می‌دهید که در یک [[مدار]] باز، به حرکت دربیاید. این اتفاق، در نهایت منجر به تامین [[برق]] مورد نیاز، توسط یک باتری می‎‌شود.
به همین سادگی، باتری‌ها می‌توانند الکتریسیته ذخیره شده در سلول‌های خود را در یک مدار آزاد کنند. به همین دلیل است که ساعت مچی شما، بدون باتری، کار نمی‌کند! زیرا منبعی برای تولید برق، در اختیار ندارد.
== انواع باتری ==
* باتری های اولیه
* [[باتری روی-کربن]]
* [[باتری آلکالین]]
* باتری دکمه‎ای
* [[باتری ثانویه]] (قابل شارژ)
* [[باتری سرب-اسید]]
* [[باتریی نیکل-کادمیوم]]
* [[باتری‎ نیکل-متال-هیدراید]] (NiMH)
* [[باتری لیتیمی|باتری‎های لیتیوم-یون]]
* پیل‎های سوختی
[[رده:باتری‌ها]]
[[رده:باتری‌ها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۳۴

باتری وسیله‌ای متشکل از یک یا چند سلول الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی است که برای تأمین انرژی دستگاه‌های الکتریکی مانند چراغ‌قوه، تلفن‌های همراه و خودروهای برقی استفاده می‌شود. تاریخچهٔ کشف باتری به دورهٔ اشکانیان در تیسفون (حوالی بغداد امروزی) می‌رسد. به زبان ساده باتری یک بسته‌ی انرژی شیمیایی مستقل است که می‌تواند مقدار محدودی انرژی الکتریکی در هر کجا که نیاز باشد، تولید کند. برخلاف الکتریسیته معمولی که از طریق سیم‌های ویژه از یک نیروگاه به خانه شما می‌آید، یک باتری به آرامی مواد شیمیایی بسته‌بندی شده در درون خود را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

باتری
باتری

نحوه عملکرد

محیط رسانا یا همان الکترولیت، به دو انتهای باتری (کاتد و آند) اجازه می‌دهد تا در یک واکنش “Redox” با یون‌ها (اتم‌های باردار) ترکیب شوند. کاتیون‌ها (شکل تغییر یافته یون‌ها، بعد از واکنش با کاتد) به قطب منفی باتری رفته و در آن‌جا، الکترون‌ها را ذخیره می‌کنند. الکترون‌ها (جریان الکتریکی) در باتری محفوظ شده و به دنبال راهی برای خروج است. در این مرحله، شما یک باتری را در ماوس کامپیوتر یا تلفن همراه خود قرار می‌دهید. با این‌کار، شما به جریان الکتریکی اجازه می‌دهید که در یک مدار باز، به حرکت دربیاید. این اتفاق، در نهایت منجر به تامین برق مورد نیاز، توسط یک باتری می‎‌شود.

به همین سادگی، باتری‌ها می‌توانند الکتریسیته ذخیره شده در سلول‌های خود را در یک مدار آزاد کنند. به همین دلیل است که ساعت مچی شما، بدون باتری، کار نمی‌کند! زیرا منبعی برای تولید برق، در اختیار ندارد.

انواع باتری