رسانه
رسانه (به انگلیسی: Media) یک شیوه ارتباطی است که به گسترش دانش کمک میکند. رسانه ابزار انتقال پیام است که محتوا از طریق آن به مخاطب منتقل میشود. رسانه میتواند شامل روزنامهها و مجلات چاپی و آنلاین، تلویزیون، رادیو، تلفن، اینترنت و بیلبوردهای تبلیغاتی باشد.
انواع رسانه
رسانه فردی
رسانه فردی به هر نوع رسانهای اطلاق میشود که توسط یک فرد برای استفاده شخصی استفاده میشود. این نوع رسانه میتواند متنی، صوتی، تصویری یا ترکیبی از اینها باشد. از ابزار رسانه فردی میتوان به رایانهها، تلفنهای همراه، تبلتها و سایر دستگاههای الکترونیکی اشاره کرد. در رسانههای فردی کاربر فرستنده امکان ارسال پیام به تعداد محدود، مشخص، طبقه بندی شده و قابل کنترلی از مخاطبان را دارد.
رسانه جمعی
عبارت رسانه جمعی یا گروهی، از اوایل سال 1923 در ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. رسانه جمعی مجموعهای از وسایل ارتباطی است که توانایی تأثیرگذاری بر دیدگاه و افکار افراد، و گروههای اجتماعی را دارد. رسانههای جمعی معمولاً ارتباطی یکسویه «یک به چند» دارند. در ارتباط یکسویه، فرستنده میتواند پیامی را به حجم انبوهی از افراد برساند اما این ارتباط فقط از سمت فرستنده است. در رسانههای جمعی پیام توسط ناشر با هزینهای کم و با سرعت و آسانی، به تعداد انبوه، گوناگون و غیرقابل کنترلی از مخاطبان، منتقل میشود. رونامهها، مجلات و تلویزیون و رادیو از مهمترین ابزارهای رسانه جمعی هستند.
رسانههای اجتماعی
رسانههای اجتماعی (Social media) برنامههای کاربردی مبتنی بر اینترنت بر پایههای ایدئولوژیک و فناوری وب 2.0 هستند که که در آن کاربران میتوانند محتوایی تولید و با دیگران به اشتراک بگذارند. در این پلتفرمها میتوانید عکسها، ویدیوها، نوشتهها و دیگر محتواها را ببینید و با دوستان و خویشاوندانتان ارتباط برقرار کنید. رسانههای اجتماعی ارتباطات دوطرفه «یکبهیک» دارند، به این معنا که کاربران میتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. فیسبوک، ایکس (توییتر ثابق) و اینستاگرام، از محبوبترین رسانههای جمعی میباشند.
چند رسانهای
استفاده همزمان از رسانههای مختلف مانند متن، طراحی، گرافیک، عکس، صدا، ویدئو، انیمیشن و غیره جهت انتقال بهتر پیام را چندرسانهای میگویند. در چند رسانهایها تا حد امکان استفاده از متن کاهش پیدا میکند و وظیفه اصلی انتقال پیام بر عهده رسانههای تصویری یا صوتی قرار میگیرد.