درخواست اصلاح

سه‌گانه‌ی سیمین

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۴۲ توسط Raha (بحث | مشارکت‌ها) (ایجاد مقاله)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سه‌گانه‌ی سیمین را می‌توان آخرین اثر سیمین دانشور دانست. این سه‌گانه همانطور که از نامش پیداست شامل سه رمان می‌شود. که در دهه هفتاد نوشته شده‌اند.

سیمین دانشور نویسنده سه‌گانه‌ی سیمین
سیمین دانشور نویسنده سه‌گانه‌ی سیمین

این سه رمان عبارتند از:

  • جزیره سرگردانی
  • ساربان سرگردان
  • کوه سرگردان

جزیره سرگردانی

جزیره سرگردانی جلد نخست سه‌گانه‌ی سیمین است. چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۷۲ توسط انتشارات خوارزمی در تهران منتشر شد.

شخصیت‌های این داستان در دو رمان دیگر هم حضور دارند و اصلی‌ترین شخصیت‌های آن عبارتند از: هستی، مادربزرگ، مامان عشی، سلیم فرخی و مراد پاکدل.

در این رمان برخی شخصیت‌های واقعی مانند جلال آل‌احمد، علی شریعتی، خلیل ملکی و غلامحسین ساعدی و خود نویسنده نیز نام حضور دارند.

موضوع اصلی این رمان آنچنان که در عنوانش آمده، سرگردانی است. شخصیت اصلی داستان -هستی- درمیان دو دلداده خود، مراد و سلیم سرگردان است. یکی با گرایش‌های سیاسی چپ و دیگری بازاری و تحصیل کرده انگلیس با گرایش‌های مذهبی.

ساربان سرگردان

ساربان سرگردان دومین جلد سه‌گانه‌ی سیمین است که نخستین بار درسال ۱۳۸۰ توسط انتشارات خوارزمی چاپ رسید. این رمان در ادامه رمان قبل است و به بخش دیگری از زندگی هستی پرداخته‌ است. هستی پس از گذراندن مدتی زندان به دلیل انجام فعالیت‌های سیاسی، همراه با مراد به جزیره‌ای تبعید می‌شود و این همان جزیره سرگردانی است. ادامه این ماجرا به جنگ بین ایران و عراق ختم می‌شود و درپی آن مراد به جبهه می‌رود. این کتاب در 208 صفحه منشر شد.

کوه سرگردان

کوه سرگردان آخرین رمان از این سه‌گانه است. جلد سوم با فاصله بیشتری نسبت به دو رمان قبل نوشته شد و برای انتشار به انتشارات خوارزمی تحویل داده‌شد. اما ناگهان خبرهایی مبنی بر این منتشر شد که رمان سوم سیمین دانشور مفقود شده‌است. با وجود اینکه نگارش این رمان پیش از سال ۱۳۸۶ به اتمام رسیده‌بود اما خبری از انتشاراش نبود.

کوه سرگردان تبدیل به مهره‌ای گم شده در دریای ادبیات ایران شد. این که چه کسانی ترجیح می‌دادند این رمان منتشر نشود، هنوز برای همه سوال است. در سال

1401 فیلم مستندی توسط فطرس مدیا با عنوان "سیمین هم منتظر بود" تهیه شد که در مورد همین رمان گمشده ساخته شده.