درخواست اصلاح

انگور

از دانشنامه ویکیدا

اَنگور، با نام علمی: vinifera، یکی از میوه‌هایی است که از زمان‌های بسیار قدیم مورد استفاده بوده است. انگور از درختان مثمر و دائمی به شمار می‌رود؛ میوه این گیاه به صورت خوشه‌ای ظاهر شده و دارای گونه‌های مختلفی است که استفاده‌های مختلفی از آن به ویژه برای تازه خوری، کشمش، شیره انگور، آبغوره، غوره شور و غیره می‌شود. نام درخت انگور با عنوان‌های تاک، مو و رَز نیز معرفی می‌شود.

درخت انگور در بیشتر مناطق رشد می‌کند. برای رشد نیاز به خاک، دمای مناسب، نور خورشید، آبیاری و کود دارد.

انگور یاقوتی؛ استان سیستان و بلوچستان خاستگاه اصلی انگورهای یاقوتی سرخ و سفید است. یاقوتی از انگورهای بی‌دانه است.
انگور یاقوتی؛ استان سیستان و بلوچستان خاستگاه اصلی انگورهای یاقوتی سرخ و سفید است. یاقوتی از انگورهای بی‌دانه است.
اطلاعات
طبع در طب سنتی: طبع انگور گرم است.
فرمانرو: گیاهان
شاخه: گیاهان
رده: دولپه‌ای‌ها
راسته: انگوریان
تیره: انگوریان
نام علمی: vinifera
نام های دیگر: درخت انگور با نام‌های دیگر تاک، مو و رَز معرفی می‌شوند.


درخت انگور به آب و هوای گرم و معتدل نیاز دارد، دارای سیستم ریشه‌ای عمیق و آبیاری متوسط​​ است.

درخت تاک مقاوم به خشکی است، به خصوص اگر در خاک های عمیق واقع شود، مقاومت کم در برابر رطوبت دارد و اگر در جنگل ها پیدا شود، مقاومت باد متوسط ​​تا خوبی دارد. گرده افشانی این درخت توسط باد انجام شده و به حشرات نیازی نیست.

انگور یک درختچه کوهنوردی است که با پیچک خود به راحتی از موانع و درختان همسایه عبور می‌کند و طول آن به 10 تا 15 متر می‌رسد. این گیاه از نوع بلوغ، مایل به سفید در سطح پایین دمبرگ است، دارای گل‌های کوچک و پیچیده به صورت خوشه‌های پیچیده است. کاسه گل با 5 فنجان دندانه دار، از 5 گلبرگ آزاد و 5 پرچم تشکیل شده و رنگ‌های مختلف آن متناسب با نژادهای مختلف این میوه[۱] است.

طبع انگور

طبع انگور گرم است.

بنابراین انگور برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان می‌بایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.  

خواص انگور

  • پیشگیری از سرماخوردگی: مصرف انگور در زمان سرماخوردگی توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است برای فرد بیمار مشکلاتی ایجاد کند؛ اما به دلیل وجود مقادیر غنی از ویتامین های A ، C و K در انگور می‌توانید جهت پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن از آن استفاده کنید.
  • مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی: انگور می‌تواند مانند یک نرم کننده و مرطوب کننده طبیعی از پوست دست و صورت محافظت کند. عصاره دانه انگور منبع غنی از ویتامین E است و به دلیل وجود این ویتامین انگور به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی شناخته می‌شود.
  • فواید انگور برای کبد و کبد چرب: انگور قرمز برای کبد بسیار مفید است و می‌تواند سبب پاکسازی کبد از سموم شود. انگور قرمز به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل کرده و به بهبود عملکرد کبد کمک شایانی می‌کند. ضمن اینکه مصرف انگور قرمز برای درمان کبد چرب نیز مثمر ثمر است.
  • تقویت و درمان ریزش مو با انگور: انگور برای رفع ریزش مو و تقویت مو نیز بسیار مفید عمل می‌کند. انگور و روغن هسته انگور حاوی منبع مناسبی از اسید لینولئیک هستند که این اسید سبب می‌شود فولیکول‌های مو تقویت شوند و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری می‌کند. برای درمان ریزش مو کافیست که آب انگور را بگیرید و پس از صاف کردن، روی موهای خود ماساژ دهید. پس از آنکه تمام قسمت‌های سر را با آب انگور ماساژ دادید، اجاره دهید آب انگور ۳۰ دقیقه روی موها بماند؛ سپس با آب ولرم و شامپو آن را بشویید.

منابع

  1. <معرفی انواع نژاد انگور> برداشت شده در 1402/02/11