درخواست اصلاح

هپاتیت دی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۳۵ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن هپاتیت دی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

هپاتیت دی که به آن ویروس هپاتیت دلتا نیز می گویند یک نوع نوع عفونت است که موجب التهاب کبد می گردد. این عفونت قادر است در عملکرد کبد اختلال ایجاد نماید و موجب بروز مشکلات طولانی مدت در کبد مانند: سرطان، زخم های کبدی و سیروز شود.

این بیماری به وسیله ویروس هپاتیت دی یا همان HDV بروز می کند. شیوع هپاتیت دی در مناطقی مانند روسیه، غرب آفریقا، آسیای مرکزی، آمریکا جنوبی، جزیره های اقیانوس آرام و مناطق مدیترانه بیشتر می باشد. برخلاف انواع دیگر هپاتیت، هپاتیت دی نمی تواند به صورت خود به خودی انتقال باید زیرا ویروس این بیماری قدرت ابتلای مستقل افراد را ندارد و فقط افرادی را مبتلا می سازد که از پیش به هپاتیت ب مبتلا شده اند.

هپاتیت دی به صورت حاد یا مزمن است که اغلب ناگهانی بروز می کند و با علائم شدیدی همراه است. عفونت این بیماری ممکن است پس از چند هفته به صورت خود به خودی بهبود پیدا کند اما اگر این عفونت بیش از شش ماه به طول انجامد، هپاتیت دی را با عنوان هپاتیت دی مزمن می شناسند. وقتی بیماری پیشرفت می کند و به صورت مزمن در می آید، عوارض نیز افزایش می یابند و اگر درمان به موقع انجام نشود احتمال بروز زخم های کبدی و سیروز بالا می رود.