کاپرا
پیکاپ کاپرا در اصل محصول شرکت زدایکس اتو چین با نام گرند تایگر میباشد که در ایران توسط گروه بهمن با نام کاپرا عرضه میگردد. این خودرو که در سالهای اخیر مجوز ورود به اتحادیه اروپا را نیز به دست آوردهاست در کارخانهای در لوبلین لهستان تولید میشود.
طراحی خارجی
کاپرا ۲ در برابر کاپرا یک پیشرفت فاحش در طراحی به حساب میآید. فیس لیفت انجام شده برای کاپرا ۲ با وجود اعمال تغییرات جزئی، به اندازهای زیبا است که تقریبا هیچکسی سراغی از نسخه اولیه کاپرا نمیگیرد. این خودرو در نسخه فیس لیفت در نمای جلو از طراحی جدید برای چراغها به همراه سیستم روشنایی در روز LED بهره گرفت که در این نسخه، چراغهای راهنما با سیستم روشنایی اصلی و روشنایی در روز با یکدیگر ادغام شده و هیچ خط جدا کنندهای را شامل نمیشوند. خطوط برش سپر جلو و محل اتصال به گلگیرها اصلاح شده و فاصله میان سپر و چراغها و جلوپنجره را حذف کرده است. ساختار طراحی نوین جلوپنجره نیز حالا زیبایی بصری بیشتر و سبک طراحی معاصرتری به همراه دارد.
افزایش طول کلی خودرو در مقایسه با نسخه اولیه کاپرا تنها با یک نگاه سطحی قابل تشخیص است که در کنار مینیمم فاصله کف خودرو از سطح زمین برابر با 205 میلیمتر و گلگیرهای برجسته، باعث میشود کاپرا ۲ وانت بزرگ و عضلانی به نظر برسد که پتانسیل بسیار خوبی برای ارتقا ظاهری و فنی برای بیراهه نوردی دارد. تنها ایراد بصری کاپرا ۲ عرض نسبتا کم خودرو در مقایسه با طول آن است که نه تنها بر حرکت گهوارهای جانبی (حرکت رول/Roll) تاثیر منفی میگذارد، بلکه از دیدگاه زیبایی شناسی نیز کمی غریب جلوه میکند. البته این نکته منفی تقریبا در بیشتر محصولات چینی دیده میشود و تنها محدود به کلاس وانت یا شاسیبلند نیست.
طراحی داخلی
طراحی داخلی کاپرا تک کابین در وضعیت معمولی قرار دارد و نمی توان آن را ایده آل در نظر گرفت. کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در طراحی داخلی نیز چنگی به دل نمی زند. علاوه بر این خبری از نمایشگر و موارد مشابه نیست. اما تحولات کاپرا 2 در فضای داخلی کاملاً محسوس است چراکه داشبورد جدید با طرحی نسبتاً قابل قبول، فرمان با فرم شبیه به نسل اول مزدا 3 و تودوزی جدید، کاپرا 2 را در سطح بالاتری از مدل قبلی قرار داده است. اضافه شدن تنظیمات سیستم صوتی روی فرمان، نمایشگر، ساعت و دریچه برای قرار دادن لوازم، قابلیت کاربردی این بخش را افزایش داده است، اما تجمیع کلیدها در یک قسمت میتواند به فشردن اشتباهی منجر شود.
مشخصات فنی
کاپرا از یک موتور 2400 سی سی با کد 4G69 بهره می برد که در واقع متعلق به میتسوبیشی است. این موتور توانایی تولید 124 اسب بخار در دور موتور 5200 را دارد. همچنین گشتاور تولیدی این پیشرانه نیز 200 نیوتون متر در دور موتور 2500 تا 3000 دور در دقیقه است. مشابهت های فنی این خودرو با محصولات قدیمی میتسوبیشی تنها به موتور اشتراکی منحصر نمی شود و تعداد زیادی از قطعات جلو بندی و عقب بندی این خودرو نیز با محصولاتی از میتسوبیشی مشترک هستند، سیستم تعلیق کاپرا در قسمت جلو دو جناقی با میله پیچشی، و در قسمت عقب فنر شمش است. ترمز های خودرو نیز در جلو دیسکی و در عقب کاسه ای هستند که به ABS و EBD نیز مجهزند.
وانت کاپرا در بدو ورود به بازار ایران در 2 نسخه تک دیفرانسیل (دیفرانسیل عقب) و دو دیفرانسیل به تولید رسید، توان تولیدی این موتور در نسخه دو دیفرانسیل به صورت پیش فرض به چرخ های عقب منتقل می شود که می توان از طریق یک کلید و با درگیر کردن دیفرانسیل جلو، آن را به هر 4 چرخ منتقل کرد، همچنین استفاده از حالت کمک سنگین خودرو نیز با استفاده از همان کلید گردان روی کنسول میانی امکان پذیر بود. کاپرای 1765 کیلوگرمی توانایی حمل 480 کیلوگرم بار را نیز دارد و مصرف سوخت اعلامی آن 10.5 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش است.