درخواست اصلاح

زاهد حسن

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۵۵ توسط EliasGh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''زاهد حسن''' متولد سال ۱۹۷۱ در بنگلادش و استاد فیزیک دانشگاه پرینستون می‌باشد. پروفسور حسن در حوزه فیزیک کوانتوم با داشتن اثر نیمه فلزهای فرمیون ویل موفق به کسب جایزه مصطفی 2021 شده است. فرمیون‌های ویل اثری که این دانشمند ارائه داده، فرمیو...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

زاهد حسن متولد سال ۱۹۷۱ در بنگلادش و استاد فیزیک دانشگاه پرینستون می‌باشد. پروفسور حسن در حوزه فیزیک کوانتوم با داشتن اثر نیمه فلزهای فرمیون ویل موفق به کسب جایزه مصطفی 2021 شده است.

فرمیون‌های ویل اثری که این دانشمند ارائه داده، فرمیون‌های کایرال بدون جرم هستند که مفهوم ریاضی یک اسپینور ویل را تجسم می‌بخشند. چرخندگان ویل به‌نوبه خود نقش مهمی در نظریه میدان کوانتومی و مدل استاندارد ایفا می‌کنند، جایی که آن‌ها در نظریه میدان کوانتومی بلوک سازنده فرمیون‌ها هستند.

اسپینور‌های ویل یک راه حل برای معادله دیراک است که توسط هرمان ویل به دست آمده است. فرمیون‌های ویل ممکن است به عنوان شبه ذرات در حال ظهور در یک سیستم ماده متراکم با انرژی کم درک شوند. اولین حالت مایع (غیر الکترونیکی) که پیشنهاد می‌شود، دارای تحریکی نوظهور، اما خنثی است و از لحاظ نظری ناهنجاری کایرال سیال فوق مایع را به عنوان مشاهده نقاط فرمی در مرحله ابرسیال هلیوم-۳ A تفسیر کرده است.

یک نیم فلز ویل یک کریستال حالت جامد است که تحریکات کم انرژی آن فرمیون‌های ویل است که بار الکتریکی را حتی در دمای اتاق حمل می‌کنند. در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۵ اولین مشاهدات آزمایشی قوس‌های نیمه فرمی ویل فرمیون و توپولوژیکی قوس فرمی در یک ولتاژ ولتاژ آرسنید تانتالوم (TaAs) از نوع کریستال متقارن انجام شد. هر دو حالت فرمیون ویل و قوس فرمی با استفاده از تصویربرداری الکترونیکی مستقیم با استفاده از ARPES مشاهده شد.

آرسنید تانتال کریستالی (TaAs) اولین نیمه فلزی فرمیون ویل توپولوژیکی کشف شده است که دارای قوس‌های فرمی سطح توپولوژیکی است که در آن فرمیون ویل در امتداد خط پیشنهاد اولیه توسط شاه ماهی بارگیری می‌شود. فرمیون الکترونیکی ویل نه تنها شارژ می‌شود بلکه در دمای اتاق که هیچ حالت فوق سیال یا مایع شناخته شده‌ای وجود ندارد، پایدار است.