درخواست اصلاح

سئول

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۵۱ توسط EliasGh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''سئول''' (به کره‌ای: 서울)، پایتخت و بزرگترین شهر کره جنوبی است. این شهر به عنوان یکی از چهار اقتصاد بزرگ شهری جهان شناخته می‌شود و بیش از نیمی از جمعیت کره جنوبی را در خود جای داده است. اگرچه جمعیت سئول در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسید...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سئول (به کره‌ای: 서울)، پایتخت و بزرگترین شهر کره جنوبی است. این شهر به عنوان یکی از چهار اقتصاد بزرگ شهری جهان شناخته می‌شود و بیش از نیمی از جمعیت کره جنوبی را در خود جای داده است. اگرچه جمعیت سئول در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسید، اما از آن زمان به تدریج کاهش یافته و در سال ۲۰۲۰ به حدود ۹٫۹۷ میلیون نفر رسیده است.

سئول
سئول
اطلاعات شهر
کشور: کره‌جنوبی
جمعیت: 9,659,322 نفر (2023)
ارتفاع: 38 متر
شهردار: اوه سه هون

تاریخچه سئول به سال ۱۸ میلادی بازمی‌گردد که توسط مردم باکجه، یکی از سه پادشاهی کره، تأسیس شد. در دوران سلسله چوسان، سئول به طور رسمی به عنوان پایتخت تعیین شد و توسط دیوار قلعه سئول احاطه شد. در اوایل قرن بیستم، سئول توسط امپراتوری ژاپن اشغال شد و به طور موقت به "گئونگسئونگ" تغییر نام داد. جنگ کره نیز سئول را به شدت تحت تأثیر قرار داد و این شهر چهار بار دست به دست شد و بیشتر آن در ویرانه‌ها قرار گرفت. با این حال، سئول از آن زمان تاکنون بازسازی و توسعه چشمگیری را تجربه کرده است.

سئول در سال ۲۰۱۵ به عنوان قابل سکونت‌ترین شهر آسیا و دومین شهر با بالاترین کیفیت زندگی در جهان رتبه‌بندی شد. این شهر دارای ۱۵ شرکت از ۵۰۰ شرکت برتر جهانی است که در میان آنها سامسونگ، ال جی و هیوندای برجسته هستند. سئول همچنین به عنوان یکی از پنج میزبان برتر کنفرانس‌های جهانی شناخته می‌شود و میزبان رویدادهای مهمی مانند بازی‌های آسیایی ۱۹۸۶، المپیک تابستانی ۱۹۸۸ و اجلاس جی ۲۰ سئول ۲۰۱۰ بوده است.

سئول از نظر جغرافیایی در منطقه‌ای کوهستانی و تپه‌ها واقع شده است و کوه بوکانسان در لبه شمالی آن قرار دارد. در منطقه سئول، پنج میراث جهانی یونسکو وجود دارد: کاخ چانگدئوک، قلعه هواسونگ، معبد جونگمیو، نام هان سن سونگ و مقبره‌های سلطنتی سلسله چوسان. علاوه بر این، سئول شاهد توسعه چشمگیر معماری مدرن بوده است و دارای نمادهای برجسته‌ای مانند برج ان سئول، ساختمان ۶۳، برج لوته ورلد، میدان طراحی دونگدئومون، لوته ورلد، برج تجارت، COEX، مرکز مالی بین‌المللی سئول و پارک1 است. سئول در سال ۲۰۱۰ به عنوان پایتخت جهانی طراحی انتخاب شد و به عنوان مرکز ملی صنایع موسیقی، سرگرمی و فرهنگ شناخته می‌شود که موج کره‌ای را به شهرت جهانی رسانده است.