درخواست اصلاح

شیشه شیر

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۴۲ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن شیشه شیر)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

شیشه شیر کودک، یک بطری است که با پستانک همراه می باشد. شیشه شیر، اغلب در مواردی به کار می رود که نوزاد از شیر مادر تغذیه نمی کند و مادر برای تغذیه کودک خود از این وسیله استفاده می نماید. شیشه شیر معمولا در مواقعی استفاده می شود که به مادر دسترسی نباشد.

ساختار

شیشه شیر معمولا از چهار عضو اصلی ساخته می شود: بطری که مایع را در خود نگهداری می کند. سر شیشه ای که نوزاد به وسیله آن مایع درون شیشه شیر را می مکد. سرپیچ که یک عضو مهم از شیشه شیر است، این قسمت مشابه یک حلقه می باشد. درپوش شیشه شیر که برای بستن درب شیشه شیر و حفظ بهداشت، از آن استفاده می شود.

سری شیشه شیر میان سرپیچ و بطری است و با پیچاندن سرپیچ روی بطری قرار می گیرد و در جای خود محکم می شود. در پوش که معمولا در همه شیشه شیر ها وجود دارد برای مواقعی است که از شیشه شیر استفاده نمیشود و سبب می شود از ورود گرد و خاک و دیگر عوامل بیرونی به این وسیله پیشگیری شود.

انواع سر شیشه

  • گرد: سر شیشه گرد به سر شیشه استاندارد شناخته می شود و در اغلب شیشه شیر ها از این سری استفاده شده است.
  • ارتونسی: سر شیشه های ارتودنسی با شکل کام و لثه کودک متناسب می باشد و دقیقا به همین منظور طراحی شده اند. این نوع سر شیشه ها، فضای بیشتری را برای حرکت زبان و فک کودک در موقع مکیدن شیر فراهم می سازند. سر شیشه های ارتودنسی از ایجاد بیماری های مختلف دندان و دهان پیشگیری می نماید. زاویه ای که این سر شیشه ها با دهان کودک ایجاد می کنند سبب می شود که بزاق دهان و شیر به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و عمل هضم بهتر صورت گیرد.
  • لاتکس: لاتکس نوعی پلاستیک نرم و انعطاف پذیر می باشد که شباهت زیادی با سینه مادر دارد. برخی کودکان به همین دلیل این نوع از سر شیشه ها را بهتر استفاده می کنند. سر شیشه های لاتکس را میتوان به سادگی با رنگ قهوه ای یا طلایی که دارند از دیگر سر شیشه ها شناسایی کرد. این نوع از سر شیشه ها به مرور زمان دچار ترک می شوند و به همین دلیل شیر از آن ها به بیرون نشت می کند. برخی نوزادان ممکن است که به سر شیشه های لاتکس حساسیت داشته باشند.
  • سیلیکون: جنسی سیلیکون از لاتکس محکم تر می باشد. این نوع سر شیشه ممکن است حساسیت کمتری را برای کودکان ایجاد نماید. طول عمر این سر شیشه ها در مقایسه با لاتکس بیشتر می باشد. اگر کودک در موقع مکیدن با سر شیشه به صورت خشن برخورد می کند، سر شیشه های سیلیکونی بهترین انتخاب برای این کودکان می باشد.