درخواست اصلاح

تویوتا پریوس

از دانشنامه ویکیدا

تویوتا پریوس نسل چهارم پریوس در سپتامبر 2015 در لاس وگاس معرفی شد. این نسل در سال 2018 فیس لیفت دریافت کرد و تا سال 2022 آپشن های مختلفی برایش عرضه شد. این خودرو موفق به دریافت هر پنج ستاره‌ی ممکن از آزمایش ایمنی موسسه‌ی معتبر ان سی ای پی اروپا شده است. علاوه بر آن سازمان بیمه ایمنی بزرگ‌راه‌ها در کشور آمریکا نیز از نظر ایمنی به این خودرو نمره‌ی بسیار بالایی اهدا کرده است.

تویوتا پریوس
تویوتا پریوس
اطلاعات خودرو
شرکت: تویوتا
کشور تولید کننده: ژاپن
جعبه دنده: جعبه دنده eCVT
نام موتور: 3.6 لیتری
گشتاور: 143 نیوتن متر

مشخصات فنی

پیشرانه این خودرو ژاپنی ترکیبی از یک موتور ۴ سیلندر بنزینی با حجم ۱.۸ لیتر و یک موتور برقی دو تایی است که به یک باتری با ظرفیت ۱.۲ کیلووات ساعت متصل است. حداکثر قدرت پیشرانه هیبریدی تویوتا پریوس از طریق جعبه دنده eCVT

به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. تویوتا پریوس با استفاده از پیشرانه هیبریدی فقط ۳.۶ لیتر بنزین در صد کیلومتر مصرف می‌کند و یکی از کم‌مصرف‌ترین خودروها در کشورهای مختلف است.

این خودرو هیبریدی دارای ۴ حالت رانندگی است، معمولی (Normal)، اکو (Eco)، اسپرت (Power) و برقی (EV). هر کدام از این حالت‌ها در شرایط مختلفی قابل استفاده است و عملکرد خودرو را تغییر می‌دهد. البته مصرف سوخت و شتاب پریوس در سه حالت اول، هیچ فرقی با هم ندارد.

توان این خودرو از یک پیشرانه جدید ۱.۸ لیتری چهار سیلندر با توانایی تولید ۹۶ اسب بخار به همراه یک جفت پیشرانه الکتریکی که ۷۱ اسب بخار توان تولید می‌کنند، تامین می‌شود. باتری‌های مورد استفاده در این خودرو همانند گذشته در قسمت انتهایی خودرو قرار داده شده‌اند. تمام توان تولید شده توسط این مجموعه با فشار دکمه‌ای به نام Power در اختیار راننده قرار خواهد گرفت، اما گشتاور و به طبع شتاب خودرو همچنان به عدد ۱۴۳ نیوتن-متر محدود شده است.

امکانات

خودروی تویوتا پریوس به منظور بهره‌مندی از ثبات و پایداری بیشتر به امکانات و قابلیت‌های متفاوتی مجهز است. مواردی که از میان آنها می‌توان به سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم تشخیص نقطه‌ی کور BSM، سیستم هشدار وجود مانع در نقاط کور هنگام حرکت به سمت عقب RCTA، سیستم توزیع کننده‌ی نیروی ترمز الکترونیکی EBD و سیستم کنترل لغزش ESP اشاره کرد. علاوه بر آن شاهد وجود سیستم‌های مکمل دیگری نظیر VSC، BAS و TRC نیز در این خودرو هستیم.

طراحی ظاهری

در قسمت جلو پریوس نخستین بخشی که جلب توجه می کند. طراحی خاص و تیز چراغ ها است، اما شکل ظاهری مدرن و متفاوتی دارند. با دقتی در طراحی چراغ ها و خطوط روی درب موتور Prius اینطور به بیننده القا می‌شود که خطوط به نشان تویوتا در قسمت جلو هدایت شده اند در زیر لوگو تویوتا نیز ورودی هوای باریکی وجود دارد. در طرفین سپر جلو نیز دو عدد چراغ مه شکن که لامپ های روشنایی در روز را نیز در خود جای داده اند قرار گرفته است.

طراحی داخلی

در فضای داخلی به‌محض ورود به کابین، قسمت خالی بالای فرمان و نبود نشان‌دهنده‌های دور موتور و سرعت، گیج‌کننده و کمی ناخوشایند است. به هر حال خودرویی با طراحی خاص و منحصر به فرد بدنه، باید در کابین هم انقلابی و مدرن رفتار کند. جابجایی نشانگر‌هایِ وضعیت خودرو منجر به افزایش دید راننده به جاده شده است و البته همه‌ی سرنشینان نیز به‌راحتی می‌توانند اطلاعات فنی پریوس را از نمایشگر باریک بالای داشبورد ببینند. از دیگر عجایب داخل پریوس، محل قرار گرفتن دسته‌دنده است که زیر نمایشگر و در وسط داشبورد جای گرفته و عملکرد آن هم مشابه دیگر خودروها نیست.