صنایع هوافضایی
صنایع هوافضایی به صنایع و شرکتهایی گفته میشود که در بخشهای گوناگون طراحی، ساخت، آزمایش، فروش و نگهداری انواع هواپیما، پهپاد، چندپره، بالگرد، موشک، ماهواره، ماهوارهبر، فضاپیما و قطعات آنها، فعالیت میکنند.
در ایران، سازمان فضایی ایران، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران از مهترین مشتریان و تامین کنندگان صنایع هوافضا به حساب میآیند.
ارزش بازار
به گزارش سایت اسپیس تک بازار صنایع هوافضایی جهان در سال 2020 بالغ بر 380 میلیارد دلار ارزش داشته و انتظار میرود این رقم تا سال 2030 به 10 تریلیون دلار افزایش یابد. طبق محافظه کارانهترین تخمینها، این صنعت حداقل 0.5 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل خواهد میدهد. این تأثیر چشمگیری بر رشد سالانه در بازار جهانی فناوی فضایی خواهد داشت و عمده آن به دلیل رشد بخش اکتشاف فضا و پیشرفت در فناوری اطلاعات، فینتک و سایر فناوریهای دیجیتال است.[۱]
بنابر این گزارش، اکنون تعداد شرکتهای فعال در حوزه فضا از عدد ۱۰ هزار فراتر رفته و بالغبر نیمی از آنها متعلق به ایالات متحده است. برایناساس، ایالات متحده با ۵۵۸۲ شرکت فضایی دارای بیشترین تعداد شرکتهای فعال در این حوزه است و رتبه دوم به انگلستان با ۶۱۵ شرکت تعلق دارد. بهعلاوه، حدود ۵ هزار سرمایهگذار، ۱۵۰ مرکز تحقیقاتی و ۱۳۰ سازمان دولتی در این بخش درحال فعالیت هستند. کارشناسان اسپیستک انالیتیکس همچنین رقابت در عرصه پرتابهای فضایی را موجب کاهش چشمگیر هزینه چنین ماموریتهایی طی دو دهه اخیر میدانند.
منابع
- ↑ <SpaceTech Industry in Figures Global SpaceTech Ecosystem 2021> برداشت شده در 5 مهر 1402