درخواست اصلاح

کامیون

از دانشنامه ویکیدا

کامیون (به فرانسوی: Camion) به یکی از وسایل نقلیه موتوری باری گفته می‌شود که محموله آن همیشه به کشنده متصل است. بیشترین کاربرد کامیون‌ها در حمل کالا و مواد سنگین دیده می‌شود و از آن‌ها به عنوان ماشین آتش‌نشانی نیز استفاده می‌شود. کامیون‌ها قادر به حمل حداقل 6 تن بار هستند.

نمایی از بنز واگن هود که به کامیون نارنجی هم معروف است.
نمایی از بنز واگن هود که به کامیون نارنجی هم معروف است.

موتور بیشتر کامیون‌های مورد استفاده، موتور‌های دیزلی می‌باشد. در آمریکای شمالی، کامیون‌های کوچک یا متوسط، از موتورهای بنزینی استفاده می‌کنند. همچنین سهم بازار کامیون‌های برقی درحال رشد است و امکان دارد در سال 2027 به هفت درصد در سطح جهانی برسد.

بنز واگن هود 1924 و 2624 از کامیون‌های قدیمی بازار ایران هستند که به «کامیون‌های نارنجی» معروف هستند.

انواع کامیون‌ها

کامیون تک محور

این نوع کامیون که به کامیون تک معروف است، دارای شش چرخ می‌باشد و می‌تواند بارهایی تا ظرفیت 10 تن را حمل کند. این کامیون همانطور که از نامش هم معلوم است، دارای یک محور در انتهای خود، می‌باشد.

کامیون جفت محور

این کامیون‌ها در انتهای خود دارای دو محور می‌باشند و به کامیون جفت مشهور هستند. این کامیون دارای ده چرخ می‌باشد و برای بارهایی تا 15 تن، مناسب است.

کامیونت یا خاور

کامیون‌های کوچک باری هستند که اندازه‌ای کمی بزرگ‌تر از وانت دارند و برای حمل میانگین وزن 3 تا 6 تن، در صنعت حمل و نقل و بارنامه سراسری، مورد استفاده قرار می‌گیرند. کامیونت یا خاور، دارای انواع گوناگونی است که از جمله آن‌ها می‌توان به کامیون‌های باری، مخزنی، هیوندا، مسقف و روباز، ایسوزو، 911 و... اشاره کرد.

کامیون باری

کامیون ون که مخصوص باربری است، دارای یک اتاق راننده و یک اتاق بار با دو محفظه جداگانه می‌باشد که بر روی یک شاسی بنا شده است. ظرفیت حمل بار این نوع کامیون، از 3.5 تن تا 5 تن متغیر می‌باشد.

کامیون بوژی

بوژی که به کامیون هزار چرخ نیز معروف است، ارابه‌های واگنی هستند که دارای محورهایی مناسب‌اند و برای حمل بارهایی فوق‌العاده سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. گفته می‌شود که این نوع کامیون می‌تواند تا 62 تن بار را حمل کند.

کامیون مسقف

کامیون‌هایی هستند که قسمت بار آن‌ها، محفظه‌ای سرپوشیده است.