درخواست اصلاح

سیشل

از دانشنامه ویکیدا

سیشل (به فرانسوی: Seychelles، سِشِل) با نام رسمی جمهوری سیشل (به فرانسوی: République des Seychelles)، یک کشور جزیره‌ای و مستقل در اقیانوس هند است که در شرق قاره آفریقا قرار دارد. این کشور از ۱۵۵ جزیره تشکیل شده است که پایتخت و بزرگترین شهر آن، ویکتوریا، در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری شرق سرزمین اصلی آفریقا قرار دارد. سیشل بین کشورها و سرزمین‌های کومور، ماداگاسکار، موریس، ناحیه‌های فرادریایی فرانسه مایوت و رئونیون در جنوب و مجمع‌الجزایر چاگوس و مالدیو در شرق و کنیا در غرب واقع شده است. سیشل کوچکترین کشور آفریقا و کم‌جمعیت‌ترین کشور مستقل آفریقا با جمعیت تخمینی ۱۰۰۶۰۰ نفر در سال ۲۰۲۲ است.

پرچم سیشل
پرچم سیشل
موقعیت جغرافیایی سیشل
موقعیت جغرافیایی سیشل
اطلاعات کشور
نام کامل: جمهوری سیشل
پایتخت: ویکتوریا
زبان(های) رسمی: انگلیسی، فرانسوی، کریول سیشلی
دین(ها): مسیحیت 75.0%، هندوئیسم 5.3%، اسلام 2.3%
حکومت: حکومت متمرکز نظام ریاستی جمهوری
مساحت: 457 کیلومتر مربع
جمعیت: 130,523 نفر (2024)
شاخص توسعه انسانی: 0.802
واحد پول: روپیه سیشل (SCR)
منطقه زمانی: یوتی‌سی 4+
پیش‌شماره تلفنی: 248+
کد ایزو ۳۱۶۶: SC
دامنه سطح‌بالا: sc.

سیشل تا قرن شانزدهم میلادی، خالی از سکنه بود. این کشور تحت تأثیر منافع متضاد فرانسه و بریتانیا قرار گرفت تا اینکه در اواخر قرن هجدهم تحت کنترل کامل بریتانیا قرار گرفت. از زمان اعلام استقلال از بریتانیا در سال ۱۹۷۶، سیشل از یک جامعه عمدتاً کشاورزی به یک اقتصاد متنوع مبتنی بر بازار تبدیل شده است که بر فعالیت‌های خدماتی، بخش عمومی و گردشگری تمرکز دارد. از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۵، تولید ناخالص داخلی اسمی تقریباً ۷۰۰ درصد و قدرت خرید تقریباً ۱۶۰۰ درصد رشد کرد. از اواخر دهه ۲۰۱۰، دولت اقداماتی را برای تشویق سرمایه‌گذاری خارجی انجام داده است.

از اوایل قرن بیست و یکم، سیشل بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه اسمی را در بین کشورهای آفریقایی دارد. این کشور دارای بالاترین رتبه شاخص توسعه انسانی در بین کشورهای آفریقایی است. طبق شاخص‌های دموکراسی V-Dem 2023، سیشل چهل و سومین دموکراسی انتخاباتی رتبه‌بندی شده در جهان و اولین دموکراسی انتخاباتی در آفریقا است.

فرهنگ و جامعه سیشلی ترکیبی از تأثیرات فرانسوی، بریتانیایی و آفریقایی است که با ویژگی‌های چینی و هندی ترکیب شده است. این کشور عضو سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا، جامعه توسعه جنوب آفریقا و کشورهای مشترک‌المنافع است.