درخواست اصلاح

عمار یاسر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''عمار ابن یاسر ابن عام ابن مالک العنسی''' معروف به '''عمار یاسر''' از اصحاب پیامبر اسلام بود که حدود ۵۷ سال قبل از هجرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در قبیله بنی مخزوم به دنیا آمد و تا زمان علی بن ابی‌طالب در قید حیات بود و در زمره اص...» ایجاد کرد)
 
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۴۴

عمار ابن یاسر ابن عام ابن مالک العنسی معروف به عمار یاسر از اصحاب پیامبر اسلام بود که حدود ۵۷ سال قبل از هجرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در قبیله بنی مخزوم به دنیا آمد و تا زمان علی بن ابی‌طالب در قید حیات بود و در زمره اصحاب حضرت علی نیز قرار دارد.. او فرزند یاسر و سمیه بود.

تصویری از مزار عمار یاسر در سوریه
تصویری از مزار عمار یاسر در سوریه

یاسر و سمیه از اولین مسلمانان صدر اسلام بودند و به همیت دلیل مورد شکنجه و آزار و اذیت فراوان قرار داشتند و سرانجام زیرشکنجه طاقت فرساى مشرکان قریش شهید شدند. سمیه، اولین زن شهیده اسلام است.

عمار را جزو نخستین مسلمانان دانسته‌اند در برخ منابع آمده که او بعد از حدود سی نفر به اسلام گرویده و برطبق برخی منابع دیگر، عمار جزو هفت مسلمان نخستین است.

او در زمان خلافت ابوبکر در جنگ یمامه شرکت کرد و از ناحیه گوش مجروح شد. او سپس در سال 21 هجری قمری به امارت دار کوفه منصوب شد.

عمار یاسر در زمان خلافت عمر، فرماندار کوفه و فرمانده سپاه مسلمانان در کوفه بود او در این زمان در جنگ نهاوند شرکت کرد و بخش‌هایی از مناطق داخلی ایران را فتح کرد. او د زمان خلافت عثمان، در پی تبعبد ابوذرغفاری به ربذه، با عثمان وارد مشاجره شد. دلیل دیگر این مشاجره، اعتراض عمار به فساد و شراب خواری ولید، حاکم کوفه بود. در پی این مشاجره عمار مورد ضرب و شتم قرار گرفت و عثمان تصمیم گرفت او را نیز تبعید کند اما از این تصمیم به دنبال مخالفت و اعتراض علی ابن ابی‌طالب و بنی مخذوم منصرف شد.

عمار همچنین از نخستین شیعیان به شمار می‌رود و در زمان خلافت حضرت علی، پیش از جنگ جمل بخشی از سپاهیان کوفه را برای پیوستن به علی آورد.

عمار یاسر در سال 37 هجری قمری و در جنگ صفین به شهادت رسید و حضرت علی بر پیکر او نماز گزارد. گفته می‌شود که عمار در زمان شهادت، بیش از نود سال سن داشته‌است.

آرامگاه

عمار در همان محل شهادتش به خاک سپرده‌شد. آرامگاه او در استان رقه در سوریه کنونی قرار دارد و قبر چند شهید دیگر در جنگ صفین نیز در این آرامگاه قرار دارد که از این جمله می‌توان به قبر اویس قرنی و ابی بن قیس اشاره کرد.