بادام: تفاوت میان نسخهها
جز (جایگزینی متن - '،ب' به '، ب') |
جز (جایگزینی متن - '، و ' به '، ') |
||
خط ۲۰: | خط ۲۰: | ||
== خواص بادام == | == خواص بادام == | ||
* '''کلسترول را پایین میآورد:''' بادام، منبع خوبی از چربیهای غیر اشباع و مفید است که در کاهش [[کلسترول]] بد (LDL) موثر است. بادام، در بخشی از رژیم غذایی میتواند به افزایش کلسترول HDL، یا کلسترول خوب، کمک کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که تعداد اندکی بادام را هر روز مصرف کردند، سطح کلسترول بد<ref>[https://www.ghafaridiet.com/article/%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%AF-%D8%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%9F! <کلسترول بد چیست؟>] برداشت شده در 1402/01/24</ref> آنها به 4.4 درصد کاهش یافت، | * '''کلسترول را پایین میآورد:''' بادام، منبع خوبی از چربیهای غیر اشباع و مفید است که در کاهش [[کلسترول]] بد (LDL) موثر است. بادام، در بخشی از رژیم غذایی میتواند به افزایش کلسترول HDL، یا کلسترول خوب، کمک کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که تعداد اندکی بادام را هر روز مصرف کردند، سطح کلسترول بد<ref>[https://www.ghafaridiet.com/article/%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%AF-%D8%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%9F! <کلسترول بد چیست؟>] برداشت شده در 1402/01/24</ref> آنها به 4.4 درصد کاهش یافت، کسانی که هر روز هر دو خوراکی را مصرف کردند، کلسترول بد آنها ، به 9.4 درصد کاهش یافت. | ||
* '''جلوگیری از [[سرطان]]:''' فیبر موجود در بادام، به سم زدایی بدن و فرآیند هضم غذا کمک کرده تا در سیستم گوارشی بهتر حرکت کند؛ این فرآیند، سیستم گوارش را پاکسازی مینماید. طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که رژیمهای با فیبر بالا سبب کاهش خطر [[سرطان]] روده بزرگ میشوند. بادام نیز ذخایر عالی از ویتامین، فیتوکمیکال و فلاونوئیدها است که پیشرفت سلولهای سرطانی سینه را کنترل میکنند. | * '''جلوگیری از [[سرطان]]:''' فیبر موجود در بادام، به سم زدایی بدن و فرآیند هضم غذا کمک کرده تا در سیستم گوارشی بهتر حرکت کند؛ این فرآیند، سیستم گوارش را پاکسازی مینماید. طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که رژیمهای با فیبر بالا سبب کاهش خطر [[سرطان]] روده بزرگ میشوند. بادام نیز ذخایر عالی از ویتامین، فیتوکمیکال و فلاونوئیدها است که پیشرفت سلولهای سرطانی سینه را کنترل میکنند. | ||
نسخهٔ کنونی تا ۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۵۲
بادام، با نام علمی Prunus dulcis، گیاهی بومی ایران، کشورهای اطراف آن و آسیای مرکزی است؛اما در مناطق بسیاری کشت میشود. بادام نام میوهی درختی با همین نام است که بومی مناطق آسیای مرکزی و ایران میباشد. امروزه این درخت در اکثر نقاط جهان کشت میشود بطوری که آمریکا و اسپانیا به ترتیب اولین و دومین تولیدکنندهی بزرگ این محصول در جهان هستند و ایران در رتبه پنجم قرار گرفته است. کالیفرنیای آمریکا به تنهایی 80 درصد بادام جهان را تولید و تامین میکند.
بریتانیکا، مغز بادام، بسیار مغذی و حاوی ویتامین، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است و در دو نوع شیرین و تلخ موجود میباشد. از نوع شیرین بیشتر برای آجیل و بهعنوان تنقلات استفاده میکنند و نوع تلخ آن برای روغن کشی و ساخت عصارههای طعم دهنده مواد غذایی استفاده میگردد. بادام شیرین و تلخ تقریبا ترکیبات مشابهی دارند. حدود 50 درصد از مغز بادام را روغن تشکیل شده و هر 100 گرم بادام دارای 576 کیلوکالری انرژی میباشد.
طبع بادام
طبع بادام گرم و تر است.
بنابراین بادام برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان میبایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.
خواص بادام
- کلسترول را پایین میآورد: بادام، منبع خوبی از چربیهای غیر اشباع و مفید است که در کاهش کلسترول بد (LDL) موثر است. بادام، در بخشی از رژیم غذایی میتواند به افزایش کلسترول HDL، یا کلسترول خوب، کمک کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که تعداد اندکی بادام را هر روز مصرف کردند، سطح کلسترول بد[۱] آنها به 4.4 درصد کاهش یافت، کسانی که هر روز هر دو خوراکی را مصرف کردند، کلسترول بد آنها ، به 9.4 درصد کاهش یافت.
- جلوگیری از سرطان: فیبر موجود در بادام، به سم زدایی بدن و فرآیند هضم غذا کمک کرده تا در سیستم گوارشی بهتر حرکت کند؛ این فرآیند، سیستم گوارش را پاکسازی مینماید. طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که رژیمهای با فیبر بالا سبب کاهش خطر سرطان روده بزرگ میشوند. بادام نیز ذخایر عالی از ویتامین، فیتوکمیکال و فلاونوئیدها است که پیشرفت سلولهای سرطانی سینه را کنترل میکنند.
- حفاظت در برابر دیابت: بادام، دارای شاخص کلیسمی قوی (GI) است. مطالعات نشان میدهد که بادام از افزایش ناگهانی قند خون، بعد از خوردن غذا، جلوگیری میکند؛ بنابراین، به تثبیت سطح قند خون نیز کمک کرده و از مبتلایان به دیابت حمایت میکند.
- انرژی خود را تقویت کنید: بادام، غنی از منگنز، ریبوفلاوین و مس است که همگی در تولید انرژی موثر هستند؛ اگر همیشه در حال حرکت و جنب و جوش هستید، سعی کنید تعدادی بادام با خود به همراه داشته باشید.
- جلوگیری از نقصهای زایمانی[۲]: بادام، حاوی اسید فولیک است که در مقابل نقصها و عیوب زایمانی کمک کننده بوده و فولیک اسید موجود در آن، نقش مهمی در رشد سلولهای سالم و تنظیم کنندهی بافتی دارد؛ بنابراین برای رشد جنین سالم، بسیار مفید است.
- قدرت مغز خود را بالا ببرید: کمی مطالعه علمی درباره مزایای بادام نشان میدهد که آنها حاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین هستند؛ مواد مغذیای که به رشد سلولهای مغز کمک میکنند. همچنین بادام، حاوی فنیل آلانین است، که به فرآیندهای شیمیایی مغز کمک میکند.
- درمان کم خونی: کم خونی در صورتی ایجاد می شود که گلبولهای قرمز مقدار کمتری اکسیژن را حمل کنند. بادام حاوی مس، آهن و ویتامینها است که به عنوان کاتالیزور تولید سدیم هموگلوبین کار میکنند. بنابراین بادام میتواند یک اقدام پیشگیرانه جهت کم خونی باشد.
- تقویت استخوانها و دندانها: بادام، منبع خوبی از مواد مغذی مانند کلسیم و فسفر است که سبب جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت استخوانها و دندانها میشود.
مضرات بادام
- تداخل دارویی: اگر رژیم غذایی سرشار از منگنز دارید، مصرف بادام میتواند سبب تداخل دارویی شود. زیرا بادام نیز سرشار از منگنز است. مقدار زیاد منگنز در بدن، با داروهای مسهل، آنتیبیوتیکها و داروهای خاص فشار خون تداخل دارد. شما در رژیم غذایی روزانه خود، فقط به ۱.۳ الی ۲.۳ میلیگرم منگنز نیاز دارید.
- مصرف بیشازحد ویتامین E: شما روزانه به حدود ۱۵ میلیگرم ویتامین E نیاز دارید. با مصرف مقدار زیاد بادام، احتمالدارد بیشتر از ۱۰۰۰ میلیگرم میزان مورد نیاز از این ویتامین را دریافت کنید. عوارض جانبی مصرف زیاد ویتامین E شامل اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بیحالی هستند.
- سطح سمی را بدن افزایش میدهد: این یکی از عوارض جانبی اصلی خوردن زیاد بادام است. بادام تلخ به داشتن اسید هیدروسیانیک معروف است که سبب علائمی مانند کندی سیستم عصبی و مشکل تنفسی، که میتواند کشنده نیز باشد، میشود.
- واکنشهای آلرژیک: این یک عارضه جانبی نادر است اما برخی افراد، نسبت به بادام، واکنشهای آلرژیک نشان میدهند. علائم این آلرژی شامل مشکل در تنفس میشود.
مصلحات بادام
با توجه به طبع گرم بادام، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عسل، شکر، نبات، مصطکی و ربهای ترش میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج بادام اصلاح شود.
منابع
- ↑ <کلسترول بد چیست؟> برداشت شده در 1402/01/24
- ↑ <نقایص زایمان و مادرزادی جنین> برداشت شده در 1402/01/24