درخواست اصلاح

حسینعلی حاجی‌دلیگانی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۲:۴۴ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در سال ۱۳۴۱ در اصفهان متولد شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی می‌باشد. حاجی دلیگانی سمت هایی، چون فرماندهی بسیج سپاه زرین شهر، نجف آباد و اصفهان، فرماندار ویژه شهرستان کاشان و معاونت استاندار اصفهان را در کارنامه خود دارد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی
حسینعلی حاجی‌دلیگانی
اطلاعات شخصی
محل تولد: محله دلیگان خورزوق، شهرستان برخوار،
ملیت: ایرانی
تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت دولتی مؤسسه آموزش عالی پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی
پیشه: فرماندار ویژه کاشان در دوره احمدی‌نژاد، فرمانده سپاه اصفهان دردهه ۷۰ و اوایل ۸۰، فرمانده سپاه برخوار در دهه ۷۰

ورود به مجلس شورای اسلامی دوره نهم و دهم

حاجی دلیگانی در سال ۱۳۹۰ به عنوان نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار، راهی خانه ملت شد. وی پس از ورود به مجلس به عضویت کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درآمد و عضو هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان شد. پس از پایان دوره نهم، حاجی دلیگانی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کرد و به نمایندگی از مردم "شاهین شهر، میمه و برخوار" مجددا به بهارستان راه یافت.

فعالیت های دلیگانی در مجلس نهم

حسینعلی حاجی دلیگانی به عنوان یکی از نامزد‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی در دوره نهم توانست با کسب ۵۶,۸۰۷ رای در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ به نمایندگی مردم شاهین شهر، میمه و برخوار، به خانه ملت راه یابد. وی پس از ورود به مجلس به عضویت کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درآمد. حاجی دلیگانی در مدت حضورش در مجلس نهم طرح‌ها و لوایحی را به امضاء رساند که برخی از آن‌ها عبارتند از:- طرح الزام دولت به حفظ دستاورد‌ها و حقوق هسته‌ای ملت ایران- طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور- طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی و ....

مخالف با نامزدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۹۲

به دنبال سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۲، در جمع گروهی از اصلاح طلبان و پر‌رنگ شدن علایم نامزدی وی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم، جمعی از نمایندگان تندرو‌ی جناح اصولگرا شروع به نگارش نامه‌ای با مضمون "هاشمی نیا" و جمع‌آوری امضای برای شرکت نکردن آیت الله هاشمی در انتخابات کردند. در این میان نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس نهم، بر شدت تلاششان برای افزایش امضا پای نامه تهدید آیت الله هاشمی افزودند. پس از آن، تعدادی از امضا‌کنندگان نامه "هاشمی، نیا" اعلام کردند نامه‌ای که به آن‌ها داده شده تا امضا کنند اعتراض به مواضع هاشمی رفسنجانی درباره اسراییل بوده است نه نامه‌ای برای هشدار به حضور هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری، بعضی از نمایندگان هم اعتراض کردند که اصلا چنین نامه‌ای را امضا نکرده‌اند. حسینعلی حاجی دلیگانی که از نگارندگان اصلی نامه "هاشمی نیا" بود در تاریخ ۲۱ اردیبهشت همان سال در گفتگو با "روزنامه بهار" به ارائه توضیحاتی در خصوص این نامه پرداخت: «موضع‌گیری‌های اخیر آقای هاشمی با سیره امام (ره) کاملا متفاوت است و به این دلیل چنین نامه‌ای تهیه شد. نگرانی ما از مواضع ایشان است؛ به عنوان مثال در رابطه با مسئله سیاست‌خارجی درباره رژیم اشغالگر قدس که بیان کردند ما جنگی با اسرائیل نداریم، این موضع‌گیری‌ها به صلاح کشور نیست و ایشان با چنین دیدگاهی نباید در پست ریاست‌جمهوری باشند.»

حاجی دلیگانی در پاسخ به این سوال که آیا رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را شایسته رییس‌جمهوری نمی‌دانید؟ گفت: «به هر حال این تعداد نماینده این‌طور فکر می‌کنند. واقعیت این است که اصولگرایان نمی‌خواهند هاشمی رییس‌جمهوری شود برای همین از نامه ما حمایت می‌کند.» او در ادامه در خصوص اظهارات برخی از نمایندگان در خصوص تکذیب امضا‌ها گفت: «اولا این‌که امضا‌ها هست، دوم این‌که همه با اطلاع امضا کرده‌اند و سوم این‌که قشر خاصی از مجلس امضا نکرده است.» هر‌چند او چیزی درباره انتشار امضا‌ها نگفت و تنها اعلام کرد که اگر صلاح باشد، منتشرش می‌کنند.

برخی مواضع در قبال دولت یازدهم

مخالفت با کلیات برنامه دولت یازدهم ۲۱ مرداد سال ۱۳۹۲، قریب یک هفته بعد از آنکه حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری کابینه پیشنهادی خود را جهت اخذ رای اعتماد به مجلس نهم معرفی کرد، بررسی برنامه و صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت یازدهم با حضور رئیس‌جمهور و وزیران پیشنهادی وی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد. براساس روال آیین نامه مجلس نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه دولت یازدهم طبق قرعه کشی انجام شده، در جلسه صبح پشت تریبون مجلس رفتند و به بیان دلایل خود در حمایت یا مخالفت با ۱۸ گزینه حسن روحانی برای ریاست وزارتخانه‌ها پرداختند. حسینعلی حاجی دلیگانی نخستین نماینده‌ای بود که در مخالفت با کلیات برنامه دولت یازدهم صحبت کرد.

وی با اعلام مخالفت با برخی از برنامه‌های دولت یازدهم خطاب به رئیس جمهور گفت: «مخالفت بنده با تمامی برنامه یا تمامی وزرا نیست، اما نکاتی را هنگامی که برنامه جنابعالی را مطالعه کردم مشاهده کردم... این موارد شامل کاستی‌هایی است که در برنامه وجود دارد.» حاجی دلیگانی با اشاره به اولویت بندی در برنامه رئیس‌جمهور و عدم توانایی برخی وزرای پیشنهادی برای مناصب درنظر گرفته شده برای آن ها، موارد مخالفت خود را با کلیات برنامه دولت بیان کرد و گفت: «اولین نکته‌ای که در برنامه به آن توجه نشده خلق حماسه اقتصادی است... مردم منتظر هستند خلق حماسه اقتصادی را در سال جاری ببینند و بنده در این باره چیز مهم و شاخصی مشاهده نکردم. دومین مشکل نحوه ادامه هدفمندی یارانه هاست...» همچنین وی در ادامه سخنانش به موارد و مشکلات متعددی از جمله: افزایش درآمد اقشار کم درآمد، مقابله با ویژه خواری، ایجاد انضباط مالی و اقتصادی و... اشاره کرد و سوالاتی را مبنی بر کلیات برنامه دولت یازدهم از رئیس‌جمهور مطرح نمود.

حضور در مجلس دهم

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷ اسفند ماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد و حسینعلی حاجی دلیگانی در این دوره از انتخابات، توانست با کسب ۶۰۴۱۱ رای از مجموع ۱۱۶۸۸۵ آراء ماخوذه در همان مرحله اول، به عنوان نماینده مردم شهرستان‌های "شاهین شهر، میمه و برخوار" از توابع استان "اصفهان" در خانه ملت حضور یابد. وی در این دوره به عنوان کاندیدای مورد حمایت جبهه ائتلاف اصولگرایان وارد عرصه انتخابات شد.  

ترور اعضای دفتر در حادثه تروریسی مجلس

در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۶، اعضای گروه تروریستی داعش با نفوذ به داخل ساختمان مجلس شورای اسلامی، دو تن از اعضای دفتر حسینعلی حاجی را ترور کردند.