نماوا
نماوا یک سامانه نمایش درخواستی (VOD) اشتراکی ایرانی است که امکان دسترسی آنلاین به سریالها، فیلمها و انیمیشنهای ایرانی و خارجی را برای کاربران فراهم میکند. این سامانه در اواخر سال ۱۳۹۲ و اوایل ۱۳۹۳ توسط شرکت اینترنتی شاتل راهاندازی شد. در آغاز، تمرکز اصلی این سرویس بر روی مشترکان شاتل بود، اما بعد از مدتی کاربران سایر شرکتهای اینترنتی نیز توانستند از این سامانه استفاده کنند.
تاریخچه سامانه نماوا
نماوا ابتدا با نام "موویلند" که بخشی از "شاتللند" بود، فعالیت خود را آغاز کرد. در فروردین ۱۳۹۵، وبسایت فیلم شاتللند که با نام "موویلند" شناخته میشد، به "نماوا" تغییر نام داد. نخستین سریال اختصاصی نماوا با عنوان "سالهای دور از خانه" در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ از این پلتفرم منتشر شد. همچنین این سامانه با برخی از شرکتهای اینترنتی ایران قراردادهایی برای ارائه رایگان فیلم به کاربران دارد. نماوا همچنین یک وبلاگ برای نقد و توضیح درباره فیلمها دارد.
قابلیتهای سامانه نماوا
نماوا دارای پروفایل جامع برای هر فیلم و سریال است. هر صفحه شامل اطلاعاتی مانند نام کارگردان، نویسنده، بازیگران، سال ساخت، ژانر، امتیاز IMDB، کاور فیلم و اسکرینشاتهایی از لحظات مختلف فیلم میباشد. همچنین توضیحاتی به زبان فارسی در مورد داستان فیلمها ارائه شدهاست. نماوا دارای زیر دامنهای است که برای کاربران برنامه روبیکای شرکت همراه اول امکان استریم رایگان فیلمها را فراهم میکند.
پخش اختصاصی
- اکازیون
- مهمونی
- خسوف
- حرفهای
- سیاوش
- روز بلوا
- قورباغه
- خاتون
- گیسو
- نوبت لیلی
- شبکه مخفی زنان
- مترجم
- آنتن
- سرگیجه
- همرفیق
- عقرب عاشق
- داوینچیز
- شریک جرم
- جنگل آسفالت
- برنامه همزاد من
- کنسرتینو
پخش مشترک
- جادوگر
- همگناه
- دراکولا
- هیولا
- سالهای دور از خانه
- آقازاده
- روزی روزگاری مریخ
- مانکن
- دل
- عاشقانه
- آکتور
- مگه تموم عمر چندتا بهاره
سرمایهگذاری در فیلم سینمایی
فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم با سرمایهگذاری دو پلتفرم نماوا و نماآگهی ساخته شده است. این پروژه اولین بار است که یک پلتفرم پخش آنلاین به تولید یک فیلم سینمایی و بزرگ ورود کردهاست. این فیلم موفق به دریافت جوایز از جشنوارههای معتبر بینالمللی همچون جشنواره فیلم ونیز، جشنواره بینالمللی فیلم توکیو و جشنواره بینالمللی فیلم استانبول شدهاست. از جمله عوامل فیلم "جنگ جهانی سوم" که در ونیز حضور داشتند میتوان به هومن سیدی (تهیهکننده، نویسنده و کارگردان)، پیمان شادمانفر (مدیر فیلمبرداری)، محسن تنابنده، ندا جبرئیلی، مهسا حجازی و نوید نصرتی (بازیگران)، محسن نصرالهی (طراحی صحنه)، الهام معین (طراح لباس) و آیدا مصباحی (نماینده سرمایهگذاران) اشاره کرد.
حاشیهها برای نماوا و سایر سامانههای نمایشی
در تاریخ ۱۱ تیر ۱۳۹۸، تعدادی از وبگاههای دانلود فیلم در ایران مسدود شدند. پس از این اتفاق، بسیاری از کاربران فضای مجازی انگشت اتهام را به سمت نماوا و فیلیمو گرفتند و این دو پلتفرم را مقصر اصلی این اقدام معرفی کردند. در روز بعد، نماوا با صدور بیانیهای اعلام کرد که در مسدودسازی این وبگاهها هیچ نقشی نداشتهاست. با این حال، کاربران ناراضی به صفحه اجتماعی نتفلیکس هجوم برده و پیامهایی با مضمون "نماوا در حال دزدی از شماست!" را ارسال کردند. این حجم بالای کامنتها باعث شد که نتفلیکس با انتشار پستی کنایهآمیز از فیلم "مرد مورچهای" به این اعتراضات واکنش نشان دهد. در این پست نتفلیکس با استفاده از تصویری از این فیلم، به جای عنوان "مورچه" از واژه "عمه" استفاده کرد و کنایهای به این ماجرا زد که تداعیکننده عنوان "مرد عمهای" بود.