درخواست اصلاح

ساک حاملگی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۳ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۳۷ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها)

ساک حاملگی که در انگلیسی به آن gestational sac می گویند یک محفظه بزرگ است که از مایعات پر می باشد و دربرگیرنده جنین است. ساک حاملگی باید به صورت طبیعی داخل رحم وجود داشته باشد. در سونوگرافی، ساک حاملگی به شکل یک حفره تیره رنگ دیده می شود که دارای حاشیه ای سفید رنگ است.

ساک حاملگی
تصاویر یک سونوگرافی که در آن ساک حاملگی مشخص شده است.

ساک حاملگی در هفته چندم بارداری دیده می شود؟

طبق گفته پزشکان، نخستین باری که می توان ساک حاملگی را درون رحم به وسیله سونوگرافی واژینال دید، پنج و نیم هفته پس از اولین روز از آخرین دوره قاعدگی می باشد. در این زمان ممکن است که ساک حاملگی به وسیله سونوگرافی شکمی تشخیص داده نشود که این امر بسیار طبیعی می باشد و در این صورت سونوگرافی پس از گذشت دو الی سه هفته مجدد تکرار می شود.

بتا بارداری و ساک حاملگی

وقتی بتا فرد بیش از 100 باشد نشان دهنده بارداری او می باشد اما این میزان برای مشاهده ساک حاملگی مناسب نیست. برای تشخیص ساک حاملگی در سونوگرافی، بتا باید بیش از 2000 باشد.

مشاهده ساک حاملگی در سونوگرافی به معنای بارداری طبیعی است؟

مشاهده ساک حاملگی در بارداری نشان دهنده سلامت بارداری شخص نمی باشد. مشاهده ساک فقط یکی از علائم بارداری خانم است که سلامت بارداری را نشان نمی دهد. کیسه زرده جنین بعد از ساک حاملگی ایجاد می گردد که جنین به وسیله این عضو، تغذیه خود را انجام می دهد. کیسه زرده می تواند علائمی از سلامت یک حاملگی باشد.

پایین بودن ساک حاملگی

ممکن است تا به حال با عبارت پایین بودن ساک حاملگی مواجه شده باشید. پایین بودن ساک در هفته های نخست بارداری تا حدودی طبیعی است. این موضوع دو حالت دارد، ساک حاملگی پایین است اما فرد دچار لکه بینی نمی باشد که در این حالت پایین بودن ساک طبیعی است اما در برخی موارد در هفته های بالاتر بارداری، ساک حاملگی همچنان پایین می باشد و در همین موقع اگر جفت نیز پایین باشد و فرد دچار لکه بینی و خونریزی باشد، سقط رخ می دهد.

همیشه در مواردی که فرد دچار لکه بینی و یا خونریزی می شود، سقط یا اتفاق ناگواری رخ نمی دهد اما این مسئله تقریبا غیرطبیعی است و فرد باید تحت نظر پزشک متخصص باشد تا با مواردی همچون جفت سرراهی، بارداری خارج از رحم، سقط و... مواجه نشود.

در چه مواردی سونوگرافی باید تکرار شود؟

مواردی که در هفته های پنج تا شش بارداری غیرطبیعی نمی باشند اما به انجام مجدد سونوگرافی احتیاج دارد عبارتند از:

  • عدم مشاهده ساک حاملگی
  • عدم مشاهده ساک حاملگی و دیده نشدن جنین
  • عدم مشاهده ساک حاملگی دارای جنین و دیده نشدن ضربان قلب جنین

ساک حاملگی خالی نشانه چیست؟

ساک حاملگی در هفته شش از بارداری دیده می شود در صورتی که این ساک خالی و پوچ باشد نشانه ای از بارداری پوچ می باشد. اگر ساک حاملگی بدون جنین باشد این امکان وجود دارد که با پایین بودن کیفیت اسپرم و یا تخمک مواجه باشید. معمولا وقتی پزشکان متخصص ساک حاملگی خالی را مشاهده می نمایند، عدم بارداری را تایید می کنند. وقتی ساک حاملگی خالی دیده می شود باید چند روز زمان داد و مجدد سونوگرافی را تکرار نمود تا به نتیجه مطمئن رسید.

دلایل عدم مشاهده ساک حاملگی

در موارد بسیار دلیل عدم مشاهده ساک بارداری، اشتباه در محاسبه عادت ماهیانه بوده است که در این صورت وقتی فرد به سونوگرافی مراجعه می کند با عدم تشخیص ساک حاملگی مواجه می گردد. از دیگر مواردی که ممکن است موجب عدم مشاهده ساک حاملگی شود عبارتند از:

عدم مشاهده ساک بارداری در هفته پنجم

یکی از مسائلی که ممکن است زنان بارداری را دچار نگرانی نماید، عدم مشاهده ساک حاملگی است. بسیاری از خانم های بارداری اگر در هفته پنجم به سونوگرافی مراجعه نمایند ممکن است با عدم مشاهده ساک حاملگی مواجه شوند که در بسیاری از موارد، دلیل این موضوع محاسبه اشتباه تاریخ پریودی می باشد و این به معنای آن است که بارداری فرد به هفته پنجم نرسیده است.

پس از عدم مشاهده ساک به مادر گفته می شود که بعد از گذشت چند روز، مجدد سونوگرافی را تکرار نماید. در این حالت است که بارداری خارج از رحم تشخیص داده می شود. برای انجام سونوگرافی تنها باید به مراکز سونوگرافی مراجعه کرد تا به وسیله تجهیزات مناسب و پزشک متخصص، نتیجه دقیق و مناسبی به فرد ارائه گردد.