درخواست اصلاح

بارداری

از دانشنامه ویکیدا

بارداری که به آن حاملگی نیز می گویند، به زمانی گفته می شود که طی آن مادر یک یا چند فرزند را به دنیا می آورد. چند قلوزایی به تولد بیشتر از یک نوزاد می گویند برای مثال: یک مادر دوقلو به دنیا می آورد. اغلب بارداری ها بر اثر آمیزش جنسی رخ می دهد اما امروزه بارداری می تواند با روش های فناوری کمک به باروری نیز انجام پذیرد.

بارداری و حاملگی
بارداری

بارداری می تواند به انواع زایمان، سقط جنین و یا مرده زایی ختم گردد. به طور میانگین، زایمان پس از گذشت چهل هفته از آخرین دوره قاعدگی رخ می دهد، این زمان کمی بیشتر از نه ماه می باشد. اگر از سن لقاح استفاده شود، طول آن به سی و هشت هفته می رسد. به فرزندی که در هشت هفته ابتدایی بارداری در حال رشد است، اصطلاح رویان را نسبت می دهند و بعد از آن تا هنگام تولد از کلمه جنین استفاده می گردد.

نحوه باردار شدن

هنگامی که آمیزش جنسی صورت می گیرد، اسپرم از طریق دهانه رحم وارد رحم زن می گردد و حرکت خود را به طرف لوله‌های فالوپ ادامه می دهد. اگر تنها یکی از اسپرم ها موفق شود که خود را به لوله رحم و پس از ان به تخمک برساند و به درون آن وارد شود، تخمک بارور می شود.

با این اتفاق، دیواره خارجی تخمک تغییر می کند و اسپرم دیگری نمیتواند وارد آن شود. همه ژن ها و جنسیت جنین در هنگام لقاح اتفاق می افتد. اگر اسپرم کروموزوم Y داشته باشد جنسیت جنین پسر و اگر کروموزوم X داشته باشد جنین دختر خواهد شد.

بارداری دوقلو

بارداری ممکن است به صورت دو قلو یا جند قلو به صورت همسان و غیرهمسان صورت پذیرد:

  • دوقلو همسان: تولد دوقلو همسان با تقسیم شدن یک تخمک که بارور شده است به شکل تصادفی رخ می دهد.
  • دوقلو غیرهمسان: تولد دوقلو غیرهمسان از دو تخمک مختلف که به صورت همزمان آزاد شده اند رخ می دهد.

سن مناسب برای بارداری

اگر ناباروری عاملی مردانه داشته باشد، می توان آن را با انجام برخی آزمایش ها تشخیص داد اما اگر عاملی زنانه داشته باشد این امکان وجود دارد که اختلال های تخمک گذاری سبب آن شده باشد. بالا رفتن سن بر کیفیت تخمک ها تاثیر گذار است.

کاهش کیفیت تخمک ها که بر باروری نیز موثر است از سن سی و پنج سالگی به بعد رخ می دهد. تا قبل از رسیدن به سن سی و پنج سالگی بهترین زمان برای اقدام به بارداری می باشد زیرا با گذشت از سن سی و پنج سالگی برخی خطرات و مشکلات برای بارداری رخ خواهد داد.

علائم بارداری

بارداری یا حاملگی با نشانه‌هایی همراه است که برخی از آن ها عبارتند از:

مشکلات شایع بارداری

یک بارداری ممکن است با بروز برخی مشکلات همراه باشد که عبارتند از:

طول دوران بارداری

اگر مادر یک بارداری طبیعی و به دور از مشکلات ویژه را طی نماید، طول بارداری حدود سی و هفت هفته الی چهل و دو هفته می باشد. این امکان نیز وجود دارد که نوزاد قبل از سی و هفت هفتگی و به صورت نارس به دنیا بیاید.

به زایمانی که پیش از سی و هفت هفته صورت میگیرد، زایمان زودرس می گویند. بعد از گذشت چهل و یک هفته از بارداری، جفت به تدریج از بین می رود و این امکان وجود دارد که جنین نتواند به خوبی اکسیژن و مواد مغذی را دریافت نماید و حالت زجر جنین رخ دهد.

طول یک بارداری از چهل و دو هفته یا 294 روز از آخرین پریودی بیشتر می شود. اگر بارداری طولانی شود، کم بودن مایع آمنیون یکی از دلایل شایع است. کم شدن مایع آمنیون جنین را در خطر اختلال های مرتبط با بند ناف قرار می دهد. از علل بارداری طول کشیده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تخمین نادرست سن بارداری
  • علت های هورمونی از جمله: کمبود سولفاتاز جفتی
  • داشتن سابقه بارداری طول کشیده
  • اولین زایمان مادر
  • مولتی پاریته
  • پایین بودن سن مادر