درخواست اصلاح

کوتولگی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۳۵ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن کوتولگی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

کوتولگی یک بیماری و وضعیت ژنتیکی می باشد که قد فرد مبتلا به آن به شکل محسوسی از میانگین نرمال قد دیگر افراد موجود در جامعه، کوتاه تر می باشد. به صورت کلی، وقتی قد شخص بالغ کمتر از صد و چهل و هفت سانتی متر باشد، نتیجه گیری می شود که او به کوتولگی دچار می باشد. میانگین قد در میان افرادی که به کوتولگی دچار هستند حدود صد و بیست و دو سانتی متر است.

انواع کوتولگی

کوتولگی از انواع زیادی برخوردار می باشد اما دو نوع اصلی آن به شرح زیر است:

کوتولگی متناسب

در این نوع از کوتولگی اندام ها با سر و تنه در تناسب می باشد اما در مقایسه با دیگر افراد جامعه از اندازه کوچک تری برخوردار می باشند. کوتولگی متناسب معمولا به دلیل اختلال های هورمونی به وجود می آید که می توان آن را با تزریق هورمون در سن رشد کودک درمان نمود. پس افرادی که به این نوع از کوتولگی دچار هستند ممکن است بتوانند به قدی طبیعی و یا نزدیک به آن دست یابند.

کوتولگی نامتناسب

کوتولگی نامتناسب شایع ترین نوع کوتولگی به شمار می رود. این نوع همانطور که از نامش پیداست به شکلی از کوتولگی گفته می شود که اعضای مختلف فرد مبتلا با یکدیگر در تناسب نمی باشند مثلا: در یک نوع کوتولگی که دلیل آن یک نوع بیماری ژنتیکی که آکندوپلازی نام دارد، پاها و بازوهای فرد بیمار به شکل محسوسی کوتاه تر از حالت طبیعی می باشد اما تنه او اندازه ای طبیعی دارد. در برخی موارد از کوتولگی نامتانسب، سر در شخص مبتلا بزرگتر از حالت طبیعی می باشد.