درخواست اصلاح

رب انار

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۳۳ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'ه های' به 'ه‌های')

رب انار که از آن به عنوان چاشنی در غذاها و افزودنی استفاده می شود، حاصل جوشیدن و غلیظ شدن آب انار است. از رب انار در تهیه غذاهایی همچون: فسنجان، اکبر جوجه و... استفاده می شود.

رب انار
رب انار

در تهیه این رب اگر به دانه‌های انار فشار بیش از حد وارد شود در آخر موجب تلخی رب انار می شود. در ایران برای تهیه رب انار ابتدا انار ها را آب می گیرند و سپس آب آن ها را درون ظروف مسی می ریزند تا برای چند ساعت بجوشد و به غلظت عسل برسد.

امروزه با پیشرفت علم، این رب به صورت صنعتی نیز تهیه می شود که در این روش زمان جوشیدن کمتر از روش سنتی آن می باشد.

رب انار یکی از سوغاتی های استان مازندران و شهر هایی همچون ساوه، ارسنجان و پاوه می باشد.

طبع رب انار

  • رب انار شیرین: طبع انار شیرین سرد و رو به اعتدال است. رب انار شیرین در مقایسه با رب انار های ملس و ترش از خواص درمانی کمتری برخوردار است. مصرف رب انار شیرین برای تصفیه خون مفید است.
  • رب انار ملس: طبع رب انار ملس نیز سرد و رو به اعتدال است. این رب به دلیل طعمش طرفداران زیادی دارد. از جمله فواید رب انار ملس میتوان به: کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون اشاره کرد.
  • رب انار ترش: طبع رب انار ترش سرد و تر است. از جمله فواید این رب می توان به کاهش حالت تهوع در دوران بارداری اشاره کرد. مصرف رب انار ترش به افزایش اشتها خانم های باردار کمک می کند. زیاده روی در مصرف آن موجب بروز یبوست می شود.

مصلح رب انار

مصلح رب انار از نظر طب سنتی مصطکی می باشد. مصرف مصطکی با رب انار باعث تعادل طبع و بهبود خواص آن می شود.

طبق گفته متخصصین طب سنتی، مصلح انار ترش انار شیرین و مصلح انار شیرین انار ترش می باشد. از دیگر مصلحات انار شیرین می توان به زنجبیل و عسل اشاره کرد.

خواص رب انار

  • کاهش کلسترول: رب انار دارای مقادیر زیادی از ترکیباتی به نام پلی فنول ها است که مصرف آن سبب کاهش کلسترول بد خون می گردد و اجازه تولید صفحه‌های چربی در عروق را نمی دهد.
  • سرشار از ویتامین: رب انار سرشار از فیبر، ویتامین C، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، ویتامین A، پتاسیم، مقادیر آهن و... است.
  • کاهش وزن: رب انار به دلیل داشتن ویتامین های A، B و C به افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن کمک بسزایی می نماید. برای نتیجه بهتر باید رب انار را به صورت ناشتا مصرف کرد زیرا در این صورت جذب آن بهتر صورت می گیرد.
  • مفید برای خانم های باردار: رب انار دارای نیاسین است که ماده ای مهم در رشد ذهن جنین می باشد پس مادر با مصرف آن می تواند به رشد ذهن جنین خود کمک نماید. این رب به کاهش حالت تهوع نیز کمک می نماید و اشتهای مادر باردار را افزایش می دهد.
  • افزایش انرژی: رب انار ویتامین B زیادی دارد و مصرف آن بر افزایش انرژی موثر است.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: رب انار سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که مصرف آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

مضرات و عوارض جانبی مصرف رب انار

رب انار به دلیل داشتن مقادیری آهن، دیر هضم است و افراد سرد مزاج باید از زیاده روی در مصرف آن خودداری نمایند.

مصرف این رب باعث سستی معده و بروز نفخ می شود پس اشخاص مبتلا به زخم معده و روده نباید از آن استفاده نمایند.

مصرف بیش از حد رب انار با عوارض دیگری همچون: گلو درد، یبوست، ناراحتی معده و... همراه است.