سامیا خوری
سامیا خوری استاد برجسته رشته علوم اعصاب و ایمنیشناسی دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان است که در سال ۱9۶۰ در بیروت متولد شده است. او برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی 2023 است.
تحصیلات
پروفسور خوری مدرک پزشکی خود را در سال ۱۹۸۴ دانشگاه آمریکایی بیروت دریافت کرد. وی پس از اخذ مدرک پزشکی، در سال ۱۹۸۵ دوره کارآموزی خود را در بیمارستان دانشگاهی عمومی کلیولند و در سال ۱۹۸۸ دوره رزیدنتی را در دانشگاه کیس وسترن ریزرو در شهر کلیولند ایالت اوهایو آمریکا گذراند. همچنین دوره فلوشیپ را در مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد طی کرد.
شغل آکادمیک
پروفسور خوری در حال حاضر مدیر موسسه علوم اعصاب ابوحیدر، مدیر مرکز پزشکی دانشگاه آمریکایی بیروت و صاحب کرسی عصبشناسی این دانشگاه است. وی مدیر مرکز تازهتاسیس تحقیقات در مورد بیماری اماس در مرکز پزشکی دانشگاه آمریکایی بیروت است که اولین مرکز تحقیقات در مورد این بیماری در منطقه به شمار میآید.
پروفسور خوری همچنین در سال ۲۰۱۳ استاد عصبشناسی کرسی موقوفه جک، سدی و دیوید بریکاستون در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد بود و بهعنوان یکی از مدیران مرکز تحقیقات اماس در بوستون فعالیت میکرد.
جوایز
پروفسور خوری در سال 2007 جایزه علوم کویت را از بنیاد پیشرفت علوم کویت برای تحقیقات خود در زمینه ایمنی شناسی دریافت کرد و در سال 2022 جایزه ملک سلمان برای تحقیقات در زمینه ناتوانی و معلولیت به وی تعلق گرفت.
جایزه مصطفی
پروفسور سامیا خوری برای ابداع رویکردهای جدید در درمان بیماری ام اس و تحقیق در مورد بیماریزایی و سازوکار تنظیم و تحمل در بیماری آنسفالومیلیت خودایمن تجربی (EAE) بهعنوان برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ در حوزه علوم پزشکی و زیستی انتخاب شده است.
پروفسور خوری همسر پروفسور محمد صائغ برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۱ است که استاد پزشکی و ایمنیشناسی دانشگاه آمریکایی بیروت است.