درخواست اصلاح

گاه‌شماری میلادی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۴۸ توسط AlIA (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''گاه‌شماری میلادی''' یا '''تقویم میلادی''' یک گاهشماری با ریشه‌ی مسیحی است که هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای جهان استفاده می‌شود و تقویمی بین‌المللی است. این گاه‌شماری از گاه‌شماری ژولینی با مبدأ میلاد عیسی مسیح<sup>(ع)</sup> بر گرفته شده ا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

گاه‌شماری میلادی یا تقویم میلادی یک گاهشماری با ریشه‌ی مسیحی است که هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای جهان استفاده می‌شود و تقویمی بین‌المللی است. این گاه‌شماری از گاه‌شماری ژولینی با مبدأ میلاد عیسی مسیح(ع) بر گرفته شده است و نخست از سوی آلویسیوس لیلیوس که پزشکی از اهالی کالابریا بود، پیشنهاد شد. تعدیل کبیسه‌گیری این گاه‌شماری در ۲۴ فوریهٔ ۱۵۸۲ از سوی پاپ گریگوری سیزدهم پذیرفته شد و از آن پس به گاه‌شماری گریگوری (گِرِگوری) مشهور شد ولی در ایران و کشورهای عربی به آن تقویم میلادی می‌گویند.

ابتدا گاه‌شماری گریگوری در میان کشورهای کاتولیک اروپا و سپس در میان پروتستان‌ها و ارتدکس‌ها نیز پذیرفته‌شد. یونان آخرین کشور اروپایی بود که در سال ۱۹۲۳ اقدام به پذیرش این گاه‌شماری کرد. ژاپن، کره و چین به‌ترتیب در سال‌های ۱۸۹۵، ۱۸۷۲ و ۱۹۱۲ گاه‌شماری میلادی را پذیرفتند. امروزه در اکثر کشورهای جهان، گاه‌شماری میلادی به‌عنوان تقویم رسمی شناخته می‌شود. مصر در سال ۱۸۷۵ و ترکیه در تاریخ ۲۶ دسامبر ۱۹۲۵ تصویب و از اول ژانویه سال ۱۹۲۶ اقدام به پذیرش تقویم میلادی کردند. عربستان سعودی آخرین کشور اسلامی است که در سال ۲۰۱۶ تقویم میلادی را بعنوان تقویم رسمی این کشور انتخاب و جایگزین تقویم ام‌القری (مبتنی بر تقویم هجری قمری) کرد.