درخواست اصلاح

باهاما

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۳۸ توسط EliasGh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''باهاما''' (به انگلیسی: <bdi>The Bahamas</bdi>) با نام رسمی '''قلمرو مشترک‌المنافع باهاما'''، کشوری جزیره‌ای در مجمع‌الجزایر لوکایی واقع در اقیانوس اطلس است. این کشور شامل بیش از ۳۰۰۰ جزیره بزرگ و کوچک در اقیانوس اطلس است و در شمال کو...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

باهاما (به انگلیسی: The Bahamas) با نام رسمی قلمرو مشترک‌المنافع باهاما، کشوری جزیره‌ای در مجمع‌الجزایر لوکایی واقع در اقیانوس اطلس است. این کشور شامل بیش از ۳۰۰۰ جزیره بزرگ و کوچک در اقیانوس اطلس است و در شمال کوبا و شمال غربی جزیره هیاسپانیولا (تقسیم شده بین جمهوری دومینیکن و هائیتی) و جزایر تورکس و کایکوس، جنوب شرقی ایالت فلوریدا ایالات متحده و شرق فلوریدا کیز واقع شده است. پایتخت آن ناسائو در جزیره نیو پراویدنس است.

پرچم باهاما
پرچم باهاما
موقعیت جغرافیایی باهاما
موقعیت جغرافیایی باهاما
اطلاعات کشور
نام کامل: قلمروی مشترک‌المنافع باهاما
پایتخت: ناسائو
زبان(های) رسمی: انگلیسی
دین(ها): مسیحیت 93.0%، بدون دین 4.5%، ادیان محلی 1.9%
حکومت: پارلمانی متمرکز پادشاهی مشروطه
مساحت: 13,943 کیلومتر مربع
جمعیت: 412,628 نفر (2023)
شاخص توسعه انسانی: 0.820
واحد پول: دلار باهاما (BSD)
منطقه زمانی: یوتی‌سی 4-، یوتی‌سی 5-
پیش‌شماره تلفنی: ۱۲۴۲+
کد ایزو ۳۱۶۶: BS
دامنه سطح‌بالا: bs.

تاریخ

در جزایر باهاما، برای قرن‌ها، اقوام آراواک و لوکایان، شاخه‌ای از تائینو به زبان آراواکان، سکونت داشتند. کریستف کلمب اولین اروپایی بود که این جزایر را دید و برای اولین بار در سال ۱۴۹۲ بر "جهان جدید" پا گذاشت و در جزیره سان سالوادور فرود آمد. بعداً، اسپانیایی‌ها لوکایان‌های بومی را به هیاسپانیولا بردند و آنها را در آنجا به بردگی کشیدند، پس از آن جزایر باهاما تا سال ۱۶۴۸ تقریباً خالی از سکنه بود، تقریباً همه باهامی‌های بومی به دلیل بردگی یا مرگ ناشی از بیماری‌هایی که اروپایی‌ها با خود از اروپا آورده بودند، به اجبار حذف شده بودند. در سال ۱۶۴۹، مهاجران انگلیسی از برمودا، معروف به ماجراجویان الوترا، در جزیره الوترا ساکن شدند.

جزایر باهاما در سال ۱۷۱۸، زمانی که بریتانیایی‌ها دزدان دریایی را سرکوب کردند، به یک مستعمره پادشاهی بریتانیا تبدیل شد. پس از جنگ انقلاب آمریکا، پادشاهی هزاران وفادار آمریکایی را در باهاما اسکان داد. آنها با بردگان خود به آنجا رفتند و مزارع را در زمین‌های اعطایی تأسیس کردند. از این دوره به بعد، آفریقایی‌های برده شده و فرزندان آنها اکثریت جمعیت را تشکیل می‌دادند. تجارت برده توسط بریتانیایی‌ها در سال ۱۸۰۷ لغو شد. اگرچه برده‌داری در باهاما تا سال ۱۸۳۴ لغو نشد، باهاما در سال ۱۸۱۸ به پناهگاهی برای آزادسازی بردگان آفریقایی از خارج از هند غربی بریتانیا تبدیل شد. آفریقایی‌هایی که از کشتی‌های برده غیرقانونی آزاد شدند توسط نیروی دریایی سلطنتی در جزایر اسکان داده شدند، در حالی که برخی از بردگان آمریکای شمالی و سمیینول‌ها از فلوریدا به باهاما گریختند. باهامی‌ها آزادی بردگان حمل شده توسط کشتی‌های سایر کشورهایی که به باهاما رسیدند را به رسمیت می‌شناخت. امروزه سیاه‌پوست‌ها ۹۰ درصد از جمعیت ۴۰۰ هزار نفری باهاما را تشکیل می‌دهند.

این کشور در سال ۱۹۷۳ به رهبری لیندن پیندلینگ، استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد و جز قلمروهای مشترک‌المنافع پادشاهی بریتانیا محسوب می‌شود.

اقتصاد

باهاما چهاردهمین تولید ناخالص داخلی سرانه در قاره آمریکا را دارد و یکی از ثروتمندترین کشورهای قاره آمریکا است. ارزش واحد پول آن (دلار باهاما) با دلار آمریکا یک به یک است.

اقتصاد آن مبتنی بر گردشگری و امور مالی فراساحلی است. گردشگری بیش از ۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی باهاما را تشکیل می‌دهد و برای حدود نیمی از نیروی کار این کشور شغل ایجاد می‌کند. پس از گردشگری، مهم‌ترین بخش اقتصادی، بانکداری و خدمات مالی بین‌المللی فراساحلی است که حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد. باهاما به عنوان یک مرکز مالی بین‌المللی بزرگ شناخته می‌شود و طبق برخی برآوردها، چهارمین پناهگاه مالی بزرگ جهان از نظر دارایی تحت مدیریت است.

باهاما دارای یک رژیم مالیاتی بسیار رقابتی است و دولت درآمد خود را از تعرفه‌های وارداتی، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های مجوز، مالیات بر املاک و مالیات بر تمبر دریافت می‌کند، اما هیچ مالیات بر درآمد، مالیات بر شرکت‌ها، مالیات بر سرمایه یا مالیات بر ثروت وجود ندارد. مالیات‌های حقوق و دستمزد، مزایای بیمه اجتماعی را تامین می‌کنند و به میزان ۳.۹ درصد توسط کارمند و ۵.۹ درصد توسط کارفرما پرداخت می‌شود. در سال ۲۰۱۰، کل درآمد مالیاتی ۱۷.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی بود.

کشاورزی و تولید سومین بخش بزرگ اقتصاد باهاما را تشکیل می‌دهند و ۵ تا ۷ درصد از کل تولید ناخالص داخلی را نشان می‌دهند. اما تخمین زده می‌شود که ۸۰ درصد از عرضه مواد غذایی باهاما وارد می‌شود. محصولات اصلی عبارتند از پیاز، بامیه، گوجه فرنگی، پرتقال، گریپ فروت، خیار، نیشکر، لیمو، لیموترش و سیب زمینی شیرین.