درخواست اصلاح

ماهر اسد

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۳ توسط MohammadReza (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ماهر اسد''' (زاده ۸ دسامبر ۱۹۶۷ در دمشق) برادر بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، و فرمانده گارد ریاست‌جمهوری و لشکر چهارم زرهی سوریه است. او یکی از چهره‌های کلیدی در ارتش و حزب بعث سوریه به‌شمار می‌آید. پرونده:ماهر اسد.jpg|جایگزین=ماهر اس...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ماهر اسد (زاده ۸ دسامبر ۱۹۶۷ در دمشق) برادر بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، و فرمانده گارد ریاست‌جمهوری و لشکر چهارم زرهی سوریه است. او یکی از چهره‌های کلیدی در ارتش و حزب بعث سوریه به‌شمار می‌آید.

ماهر اسد
ماهر اسد
اطلاعات شخصی
نام(های): ماهر اسد
تاریخ تولد: ۸ سپتامبر ۱۹۶۷
محل تولد: دمشق
ملیت: سوری
پیشه: نظامی - سیاستمدار
نام پدر: حافظ اسد

زندگی ماهر اسد

ماهر اسد در سال ۱۹۶۷ متولد شد و در دانشگاه دمشق تحصیلات خود را به پایان رساند. پس از مرگ برادر بزرگ‌ترش، باسل اسد، در سال ۱۹۹۴، برخی پیش‌بینی می‌کردند که ماهر جانشین پدرش حافظ اسد خواهد شد. اما به دلیل سن کم او در آن زمان، برادرش بشار اسد به عنوان رئیس‌جمهور سوریه انتخاب شد.

فعالیت‌های نظامی ماهر اسد

پس از انتخاب بشار اسد به عنوان رئیس‌جمهور در سال ۲۰۰۰، ماهر اسد به کمیته مرکزی حزب بعث، که دومین بخش قدرتمند این حزب به‌شمار می‌رفت، پیوست.

در سال ۲۰۰۳، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که ماهر اسد در مذاکرات غیررسمی با برخی از بازرگانان اسرائیلی عرب‌تبار و اعضای وزارت خارجه اسرائیل شرکت کرده است. هدف این مذاکرات، بررسی امکان از سرگیری مذاکرات صلح بین دو کشور بود.

نام ماهر اسد به همراه آصف شوکت در گزارش اولیه سازمان ملل در سال ۲۰۰۵ به عنوان مظنونان اصلی در قتل رفیق حریری، نخست‌وزیر پیشین لبنان، ذکر شده بود.

نقش ماهر اسد در جنگ داخلی سوریه

با آغاز خیزش سوریه در سال ۲۰۱۱، ماهر اسد به عنوان فرمانده لشکر چهارم زرهی، نقشی اساسی در سرکوب معترضان داشت. لشکر چهارم به دستور ماهر به شهر درعا در جنوب سوریه اعزام شد تا اعتراضات را سرکوب کند.

براساس گزارش‌های فعالان حقوق بشر، نیروهای تحت فرمان ماهر اسد، مسئول مرگ هزاران نفر در جریان سرکوب‌ها بوده‌اند. تانک‌های لشکر چهارم، مناطق مسکونی را هدف قرار داده و به افرادی که مشکوک به شرکت در تظاهرات بودند، حمله می‌کردند.

دولت ایالات متحده و اتحادیه اروپا ماهر اسد و لشکر چهارم زرهی را به دلیل نقش برجسته در خشونت‌های سوریه، مورد تحریم قرار داده‌اند.