درخواست اصلاح

تردز

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۱۱ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها)

سرویس میکروبلاگینگ[۱] به نام تردز (Threads) شرکت متا، با بهره بردن از دسترسی خود به میلیاردها کاربر اینستاگرام، بیش از ۳۰ میلیون کاربر را ظرف مدت ۱۸ ساعت پس از راه اندازی، جذب کرد و به عنوان یک تهدید واقعی برای توییتر ظاهر شد.

لوگوی اپلیکیشن تردز
لوگوی اپلیکیشن تردز
اطلاعات
نام رسمی شرکت: تردز (به انگلیسی: Threads)
تاریخ تاسیس: ۵ ژوئیه ۲۰۲۳
شرکت مادر: متا پلتفرمز

تردز که ظاهری شبیه به رقیبش دارد، به عنوان قاتل توییتر نام گرفته و برترین برنامه رایگان فروشگاه اپ استور اپل در انگلیس و آمریکا بوده است.

آنچه در مورد این پلتفرم مهم است این است که تردز می‌خواهد با بهره‌گیری از پروتکل ActivityPub ماستودون تبدیل به بخشی از وب اجتماعی غیر متمرکز شود.

تردز یک اپلیکیشن مستقل از فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام است و این به معنای آن است که پایگاه کاربری آن جدا خواهد بود.

البته کاربران اینستاگرام می‌توانند با استفاده از اکانت خود وارد آن شوند. اما هنوز در اتحادیه اروپا به خاطر برخی قوانین موجود امکان دسترسی به آن وجود ندارد.

دسترسی ها و حریم خصوصی

تردز نیز مانند ماستودون اطلاعات خصوصی شما مثل ایمیل و آدرس IP را خارج از سروری که اکانت شما روی آن ثبت شده، منتشر نخواهد کرد. تردز و ماستودون بر اساس این فرض ساخته شده‌اند که به سرورهای شخص‌ثالث نمی‌توان اعتماد کرد. بنابراین، سروری که روی آن ثبت نام نکرده‌اید امکان دسترسی به داده‌های خصوصی شما را نخواهد داشت و نمی‌تواند شما را در وب ردیابی کند. تنها چیزی که می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد، پروفایل عمومی و پست‌های عمومی شما است که برای همه کاربران قابل رویت است.

تردز اولین‌بار به‌عنوان پیام‌رسانی طراحی و ارائه شد؛ که کاربران اینستاگرامی بتوانند راحت‌تر از قبل با دوستان خود در سایر پلتفرم‌ها و در قالب محتوای متنی ارتباط برقرار کنند. Threads علاوه‌بر هم‌پوشانی‌کردن اطلاعات کاربران با اپلیکیشن اینستاگرام (مانند دایرکت‌ها) تمامی دنبال‌کنندگان اینستاگرامی‌ کاربران را به این پلتفرم منتقل می‌کند؛ به‌ این‌ ترتیب کاربران می‌توانند به فالوئرهای اینستاگرامی خود در این محیط دسترسی داشته باشند.

کارایی این برنامه با اپلیکیشن Twitter شباهت زیادی دارد و یکی از امتیازهای تردز کاهش محدودیت‌های وضع‌شده برای فعالیت کاربران به‌شمار می‌رود. فضای Threads کاملا مبتنی بر متن پیش می‌رود و کاربران با قابلیت‌های مشابه به شبکه Twitter؛ قادر به تولید محتوا، واکنش به محتوای کاربران دیگر و حتی تکرار پست‌های دیگران در صفحات خود هستند که این درست مانند ویژگی Retweet در توئیتر می‌باشد.

راه‌اندازی

برای استفاده از تردز، کاربران باید حساب اینستاگرام خود را به این نرم‌افزار وصل کنند. اگر کاربران تصمیم به حذف کردن حساب تردز خود داشته‌ باشند، باید حساب اینستاگرام مرتبط خود را حذف کنند. آدام موسری، مدیرعامل اینستاگرام، این محدودیت را پذیرفته و علنا اعلام کرده‌ است که سازندگان این نرم‌افزار به‌طور فعال درحال بررسی گزینه‌هایی هستند که به کاربران اجازه دهند حساب‌های اینستاگرام خود را جداگانه حذف کنند. ذکر این نکته در تردز ضروری است که کاربران گزینه‌ای برای غیرفعال کردن مکانیسم‌های ردیابی و پروفایل متا ندارند.

امکانات

هدف تردز که به عنوان پلتفرمی برای مکالمات و اشتراک‌گذاری بی‌درنگ طراحی گردیده شده، با تأکید بر پست‌ها و مکالمه‌های عمومی، مبتنی بر متن (تحت عنوان میکروبلاگینگ نیز مشهور می‌باشد)، تجربه‌ای مشابه با توییتر را به کاربران عرضه می‌کند و بعد از آن به‌طور نزدیک در سرویس شبکه‌های اجتماعی خواهر اینستاگرام و مبتنی بر آن مرتبط است. بعد از آن پست‌ها می‌توانند حداکثر ۵۰۰ کاراکتر متن و به همراه آن ۵ دقیقه ویدیو داشته باشند.

منابع