الیاس حضرتی
الیاس حضرتی (زاده ۲ مهر ۱۳۴۰) نظامی بازنشسته و سیاستمدار اصلاحطلب است که در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس فعالیت داشت. او همچنین در دورههای سوم تا پنجم مجلس شورای اسلامی، نماینده رشت بود و در حال حاضر صاحبامتیاز و مدیرمسئول روزنامه اعتماد میباشد.
زندگی شخصی الیاس حضرتی
الیاس حضرتی در سال ۱۳۴۰ در روستای ایدهلوی خلیفه از توابع هشترود در آذربایجان شرقی به دنیا آمد. پدرش کشاورز بود. حضرتی در سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد و دارای پنج فرزند (۳ پسر و ۲ دختر) است. علی حضرتی، تهیهکننده سینما، یکی از فرزندان اوست.
الیاس حضرتی فعالیت نظامی خود را پس از انقلاب ۱۳۵۷ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز کرد و در دوران جنگ ایران و عراق عضو این نهاد بود. او از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶ فرمانده لشکر ۱۶ قدس را بر عهده داشت. وی از بنیانگذاران حزب همبستگی و چند حزب دیگر اصلاحطلب بوده و همچنین از اعضای مؤسس و شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است.
زندگینامه الیاس حضرتی
پس از انقلاب ۱۳۵۷، الیاس حضرتی به سپاه پاسداران پیوست. ابتدا در دفتر عقیدتی سپاه فعالیت کرد و سپس به عنوان موسس سپاه گیلان به فرماندهی این نهاد در منطقه منصوب شد. حضرتی در مجلس سوم به نمایندگی از شهر رشت انتخاب شد و در سه دوره متوالی (سوم تا پنجم) نماینده مردم رشت بود.
در سال ۱۳۶۹ و در زمان وقوع جنگ اول خلیج فارس، الیاس حضرتی به عنوان نماینده مجلس سوم خواستار بسیج تمامی توان و منابع کشور برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از منطقه شد.
در مجلس ششم، الیاس حضرتی علاقهمند به حضور در انتخابات تهران بود، اما به دلیل تعداد زیاد ثبتنامکنندگان اصلاحطلب نتوانست در لیست قرار گیرد. با این حال، او به مجلس راه یافت و پس از چند دوره غیبت، در دهمین دوره مجلس از حوزه تهران به مجلس وارد شد.
نمایندگی الیاس حضرتی در ادوار مجلس
الیاس حضرتی نماینده ادوار سوم تا ششم مجلس شورای اسلامی بوده است. در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، او در لیست سی نفره ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان به نام "گام دوم" در تهران قرار داشت و با کسب ۱٬۲۹۶٬۵۸۰ رأی، رتبه پنجم تهران را به دست آورد و وارد مجلس دهم شد.
استعفا الیاس حضرتی از فراکسیون امید
در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۹۷، حضرتی که عضو فراکسیون امید در مجلس دهم بود، در جریان جلسه استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد از این فراکسیون استعفا داد. او دلیل استعفایش را «تصمیم به صحبت در حمایت از استیضاح» عنوان کرد و افزود که امیدوار بوده اصلاحطلبان در جهت همنوایی و همدردی با مردم از استیضاح وزیر اقتصاد حمایت کنند. با این حال، با توجه به نظر اکثریت، و قصد او برای صحبت در موافقت با استیضاح، استعفا داد تا اقدامش با اصول تشکیلاتی مغایرت نداشته باشد.