دورود
دورود شهری در دامنههای سرسبز زاگرس و در استان لرستان و شهرستان دورود قرار دارد. این شهر با جاذبههای طبیعی ویژه مانند آبشار بیشه و دریاچه گهر، لقب "پایتخت طبیعت ایران" را به خود اختصاص داده است. این شهر پس از خرمآباد و بروجرد، سومین شهر پرجمعیت استان لرستان محسوب میشود.
نامشناسی
شهر دورود، محل تلاقی دو سرشاخه رود دز به نامهای "تیره" و "ماربره" است که سزار نامیده میشود. در دوره قاجار به دلیل وجود این دو رودخانه، دورود "بینالنهرین" نامیده میشد. دلیل اصلی نامگذاری دورود در طول تاریخ، وجود دو رودخانه تیره و ماربره بوده است.
پیشینه
حفاریها در منطقه، نشان از وجود دهکدههایی با قدمت بیش از هفت هزار سال دارد. دشت سیلاخور و مکان فعلی شهر دورود، به دلیل حاصلخیزی، موقعیت راهبردی، آب و هوای مطلوب و تنوع زیستی، از گذشته تاکنون از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. گورستانهای تاریخی با قدمت بیش از 5000 سال، گواه بر سکونت انسان در این منطقه در ادوار گذشته هستند.
آب و هوا
دورود از آب و هوای معتدل کوهستانی برخوردار است. این شهر با متوسط بارش سالانه 686.4 میلیمتر، بیشترین بارش را در استان لرستان دارد. دورود به دلیل کوهستانی بودن منطقه، نزدیکی به اشترانکوه و بارشهای فراوان، یکی از پرآبترین مناطق استان لرستان محسوب میشود.
گردشگری
دورود به دلیل تنوع و زیبایی جاذبههای طبیعی خود، به عنوان "پایتخت طبیعت ایران" شناخته میشود. جاذبههای طبیعی این شهر عبارتند از:
- دریاچه گهر
- دره نیگا
- کوه پریز
- کوه قارون
- چشمه وقت و ساعت
- تالاب ازگن
- باباهور
- آبشارها (آبشار ازنادر، آبشار آبگرم، آبشار تله زنگ و آبشار بیشه)
- اشترانکوه