درخواست اصلاح

سید محمود‌ مدنی بجستانی

از دانشنامه ویکیدا

سید محمود مدنی بجستانی (زاده ۱۳۴۳ در بجستان) فرزند سید جواد مدنی بجستانی است. پدر او از علمای بزرگ جنوب خراسان بوده و به مدت بیست سال امام جمعه بجستان بود. برادر سید محمود در جنگ ایران و عراق کشته شده‌ است. سید محمود‌ مدنی بجستانی همچنین در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده منتخب مردم از حوزه انتخابیه گناباد و بجستان وارد مجلس شد.

سید محمود مدنی بجستانی
سید محمود مدنی بجستانی
اطلاعات شخصی
نام(های): سید محمود‌ مدنی بجستانی
تاریخ تولد: 1343
محل تولد: بجستان
ملیت: ایرانی
تحصیلات: حوزه علمیه قم حوزه علمیه مشهد
پیشه: سیاستمدار
فرزندان: سید محمدرضا ، سید حمید
نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
آغاز به کار: ۷ خرداد ۱۳۸۳
پس از: آزادی آزادمنش
پیش از: مهدی مهدی‌زاده
پایان کار: ۶ خرداد ۱۳۸۷
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی
آغاز به کار: خرداد 1384
پایان کار: شهریور 1386

تحصیلات سید محمود‌ مدنی بجستانی

سید محمود مدنی بجستانی دوران تحصیلات ابتدایی خود را در بجستان به پایان رساند و پس از پایان سال اول دوره راهنمایی وارد حوزه علمیه شد. در سال ۱۳۵۵ در حوزه علمیه خراسان مقدمات را به پایان رسانید و در سال ۱۳۵۸ برای تکمیل تحصیلات خود به قم رفت.

سید محمود‌ مدنی بجستانی دروس سطح حوزه را نزد اساتیدی چون اشتهاردی، محامی و کوه کمری گذراند و دروس سطح عالی حوزه را در حضور اساتیدی همچون ستوده، اعتمادی، پایانی و بنی فضل آموخت. مدنی به مدت دوازده سال در درس خارج میرزا جواد تبریزی حضور یافت و فقه و اصول را به ترتیب به مدت ۱۲ و ۸ سال فراگرفت.

سید محمود‌ مدنی بجستانی همچنین از دیگر اساتید برجسته‌ای همچون وحید خراسانی (فقه یک سال و نیم و اصول هشت سال)، مکارم شیرازی (اصول یک سال)، منتظری (فقه ۴ سال)، مشکینی (تفسیر ۳ سال)، جوادی آملی (تفسیر ۵ سال)، انصاری شیرازی (فلسفه) و علامه حسن‌زاده آملی (اسفار) بهره‌مند شده‌ است.

سید محمود مدنی تا سال ۱۳۸۳ به‌ طور مستمر به تدریس در حوزه علمیه قم مشغول بود.

اساتید سید محمود‌ مدنی بجستانی

تدریس

سید محمود مدنی همزمان با استقرار در قم به تدریس علوم اسلامی پرداخت. وی علاوه بر تدریس‌های عمومی و خصوصی در مدارس و دانشگاه‌های حوزوی، در حوزه علمیه قم، مدرسه حجتیه و مدرسه خان به تدریس سطوح عالیه مشغول بود. همچنین در دانشگاه تهران و دانشکده حقوق دانشگاه آزاد تهران به تدریس حقوق و الهیات می‌پرداخت.

فعالیت‌ها

یکی از تألیفات سید محمود مدنی به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و دیگری به عنوان کتاب سال حوزه علمیه انتخاب شده است. او پایان‌نامه سطح چهارم حوزه و اجتهاد را در سال ۱۳۷۵ تألیف و با دفاع از آن موفق به دریافت مدرک آن مقطع شد. همچنین امتحان جامع دکترای وزارت علوم را با موفقیت گذراند و تز دکترای خود را با عنوان «احکام مصلحتی فقه اسلام» زیر نظر دکتر مصطفی محقق داماد تألیف و دفاع نمود. وی در سال ۱۳۸۵ برای چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرد و با شرکت در آزمون علمی تأیید صلاحیت شد، اما نتوانست به عضویت این مجلس درآید. او همچنین کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان خراسان رضوی بود.

تألیفات

  1. سنن الرسول الاعظم: این کتاب که تحقیق و پژوهش آن در سال ۱۳۸۳ به اتمام رسید، توسط انتشارات امیر کبیر تهران در سال ۱۳۸۵ به چاپ رسید و به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در جشنواره کتاب فجر انتخاب شد.
  2. موسوعه کلمات الامام الحسین: این کتاب پژوهشی در زمینه گردآوری سخنان حسین بن علی در گستره کتب شیعه و سنی به زبان عربی است که توسط سازمان تبلیغات اسلامی در سال ۱۳۷۴ منتشر شده‌است.
  3. فساد سلاح تهاجم فرهنگی: این اثر پژوهشی درباره موج فساد و بی‌بندوباری و علل و عوامل سیاسی و اجتماعی آن و راهکارهای مبارزه با آن است که توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سال ۱۳۷۴ به چاپ رسیده‌است.
  4. دو فریضه برتر: این کتاب در دو جلد پیرامون امر به معروف و نهی از منکر و شیوه‌های مختلف آن در سیره معصومین شیعه نوشته شده و بیش از ده‌ها هزار جلد از آن به چاپ رسیده‌است.
  5. میرزا شیرازی احیاگر قدرت فتوا
  6. مختار ثقفی رایت امید
  7. موسوعه کلمات الامام العلی
  8. موسوعه سنن المعصومین در ۵ جلد
  9. رساله احکام ویژه شهدا
  10. احکام مصلحتی در فقه اسلامی
  11. فرهنگ کتب حدیثی شیعه: پژوهشی گسترده در تاریخ حدیث شیعه که اخیراً در دو جلد توسط انتشارات امیر کبیر به چاپ رسیده و به عنوان کتاب برتر جشنواره کتاب دین انتخاب شده‌است.
  12. تصحیح و تحقیق رساله سؤال و جواب فقیه بزرگ سید محمد کاظم طباطبایی یزدی
  13. شرح صلوات شعبانیه

مجلس شورای اسلامی

سید محمود مدنی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی عضو فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون روحانیت مجلس و از مؤسسین فراکسیون اصولگرایان مستقل بود. وی در همان دوره رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی و از معدود مجتهدین مجلس شورای اسلامی (دوره هفتم) بود. او همچنین عضو کمیسیون اصل نود و مسئول کمیته محرمانه مجلس بود. مدنی همراه با عماد افروغ و سعید ابوطالب در مقابله با بداخلاقی‌های اصولگرایان و جبهه پایداری اقدام به تأسیس حزب اصولگرایان مستقل در مجلس نمود. اما پس از کارشکنی‌ها و مخالفت‌های حداد عادل، حزب نتوانست ادامه حیات دهد. او همچنین رئیس مجمع نمایندگان خراسان بزرگ بود و در انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی به صحن مجلس راه پیدا نکرد.

نماینده ولی‌فقیه در امور کشورهای حوزه خلیج‌فارس

در اسفندماه سال ۱۳۸۸، وی به عنوان نماینده ولی‌فقیه در کشورهای حوزه خلیج فارس و امام جمعه دُبی منصوب شد و این مسؤولیت را تا ابتدای سال ۱۳۹۵ برعهده داشت. رهبر معظم انقلاب طی نامه‌ای از زحمات او قدردانی نمود.

مدیریت جامعه‌الزهرا

در تاریخ ۲۲ دی ماه سال ۱۳۹۵ به پیشنهاد هیئت امنای جامعه الزهرا و با تأیید شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران و تأیید و تنفیذ سید علی خامنه‌ای، سید محمود مدنی بجستانی به سمت مدیریت جامعه الزهرا منصوب شد. وی در اسفندماه ۱۳۹۹ از سمت خود استعفا داد و هم‌اکنون در حوزه علمیه قم، جامعه الزهرا و جامعه المصطفی به تدریس مشغول است.