سیلندر
سیلندر خودرو قسمتی از موتور خودرو است که در هسته مرکزی آن قرار دارد. با انفجار سوخت در این مکان نیروی محرکه اتومبیل تامین میشود. این قطعه، همانند استوانه توخالی میباشد که در بدنه بلوکه ساخته شده است. سیلندرها استوانههای توخالی هستند که محل بالا و پایین رفتن پیستون میباشند. لیکن چگونگی و کیفیت سطح داخلی سیلندرها که در تماس با پیستون است بسیار مهم است.
دیوارههای چدنی یا آلومینیمی سیلندرها به منظور فراهم آوردن یک سطح صاف برای حرکت پیستونها باید صیقل زده شود. صیقلی بودن سطح داخلی سیلندرها به خاطر کم کردن اصطکاک میان پیستون و جداره سیلندر است.
کاربرد سیلندر
به صورت کلی سیلندر با پیستون ها نیز در ارتباط می باشد که برای حرکت کردن پیستون ها به وجود آمده است. انرژی شیمیایی که مانند بنزین یا گاز می باشد را به انرژی حرارتی تبدیل می کند، بعد از اینکه این انرژی تبدیل به حرارتی شد حالا زمان این است که به فشار تبدیل شود و بعد از اینکه کار تبدیل حرارتی به فشار تمام شد حال نوبت این است که فشار را به نیرو تبدیل کنیم تا بتوانیم پیستون ها را به حرکت در بی آوریم، می توان گفت که در نبود پیستون به صورت کلی سیلندر خودرو بدون مصرف می باشد.
تاثیر تعداد سیلندر در خودرو
بر اساس باورهای قدیمی اگر خودرویی پیشرانهای با سیلندرهای بیشتر داشته باشد، حتما قویتر است. در حالی که پیشرفت فناوری نشان داده است که امروزه یک پیشرانه کوچک 3 سیلندر به اندازه یک پیشرانه حجیم 8 سیلندر که بیشتر روی خودروهای آمریکایی نصب میشد، قدرت دارد. با این حال در شرایط برابر، توان هر خودرو بر اساس خروجی هر سیلندر محاسبه میشود. این یعنی هرچقدر که تعداد سیلندرها بیشتر باشد حتما شاهد افزایش راندمان قوای محرکه هستیم. افزایش تعداد سیلندر یعنی افزایش میزان احتراق که خود به معنی تولید اسببخار بیشتر است.
اولین سیلندر
اولین کاربرد واقعی و عملی سیلندر با اختراع اولین موتور بخار توسط جیمز وات در سال ۱۷۶۹ اتفاق افتاد. وی یک موتور بخار ساخته بود که از یک سیلندر و یک پیستون و یک چرخ طیار تشکیل شده بود.
انواع آرایش سیلندر
- آرایش خطی سیلندرها – Inline
- آرایش V شکل سیلندرها
- آرایش بوکسر سیلندرها – Boxer
- آرایش W شکل سیلندرها
- آرایش روتاری سیلندرها – Rotary
اجزای سیلندر
انواع سیلندر
- سیلندر با بوش جدانشدنی (خشک)
- سیلندر با بوش جداشدنی (تر)