درخواست اصلاح

فولاد خوزستان

از دانشنامه ویکیدا

باشگاه فوتبال فولاد خوزستان که با نام فولاد شناخته می‌شود، یک باشگاه فوتبال در اهواز، خوزستان ایران است. مالک این باشگاه شرکت فولاد خوزستان است.

فولاد خوزستان
فولاد خوزستان
باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد خوزستان
نام: باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد خوزستان
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۱ اسفند ۱۳۴۹
نام ورزشگاه: فولاد آرنا
مالک: شرکت فولاد خوزستان
مدیرعامل: هوشنگ نصیرزاده
سرمربی: یحیی گل محمدی
لیگ: لیگ برتر ایران ۰۳–۱۴۰۲ ١١اُم

فولاد چهارمین باشگاه پرافتخار ایران بشمار می‌رود؛ از مهم‌ترین افتخارات باشگاه فوتبال فولاد خوزستان می‌توان به دو قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس(فصل ۸۴–۱۳۸۳ و فصل ۹۳–۱۳۹۲) و یک قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران (۱۴۰۰–۱۳۹۹) و یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی در سوپر جام فوتبال ایران (۱۴۰۰) و (۱۳۸۴) و همچنین یک نایب قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران در سال ۱۳۷۲ اشاره کرد. فولادیها تاکنون ۴ مرتبه موفق به کسب مقام سوم لیگ شده‌اند؛ آنها همچنین سابقه ۶ دوره حضور در لیگ قهرمانان آسیا (سطح اول آسیا) و یک دوره حضور در جام در جام آسیا (سطح دوم آسیا فصل 95_1994) را در کارنامه دارند. آکادمی باشگاه فولاد، به عنوان مهم‌ترین مرکز کشف و پرورش استعدادهای فوتبال در جنوب و غرب ایران شناخته می‌شود و فوتبالیست‌های فراوانی را به لیگ برتر و تیم‌های ملی ایران معرفی کرده است. از جمله برجسته‌ترین محصولات این آکادمی می‌توان از ایمان مبعلی، علی بداوی، حسین کعبی، ابراهیم میرزاپور، جلال کاملی مفرد، بختیار رحمانی، پژمان منتظری، محمد علوی، مهرداد جماعتی، ایوب والی، رشید مظاهری، کاوه رضایی و امین حزباوی نام برد. در جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ در بازی تیم ملی ایران و کره جنوبی از ۶ ملی‌پوش فولاد، ۵ نفر به زمین رفتند و پیروزی ۴–۳ را رقم زدند. تاکنون دو بازیکن از فولاد به نام‌های رضا نوروزی و شیمبا، آقای گل لیگ برتر فوتبال ایران شده‌اند.

پیشینه باشگاه

فولاد خوزستان تیمی متشکل از کارگران شرکت فولاد خوزستان بود که فعالیت خود را در سال ۱۳۴۹ و از لیگ دسته چهارم اهواز آغاز کرد. در آن زمان سیر پیشرفت و حرفه‌ای شدن این تیم بسیار کند پیش می‌رفت تا اینکه با صعود در لیگ‌های مختلف اهواز موفق شد در سال ۱۳۷۰ قهرمان اهواز شود اینجا بود که این باشگاه مسیر پیشرفت و حرفه‌ای شدنش را با سرعت بیشتری آغاز کرد. فولادی‌ها دو سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۲ به لیگ دسته دوم خوزستان صعود کردند و در اولین فصل حضور در این لیگ موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند و به لیگ دسته اول خوزستان راه یافتند. پیشرفت آنها به اینجا هم ختم نشد و تیم جوان فولاد در نخستین فصل حضور در این لیگ نیز توانست فصل را با قهرمانی به پایان برساند و جواز حضور در لیگ دسته چهارم ایران را به‌دست‌آورد ولی هیچگاه در این لیگ حاضر نشد زیرا مالک باشگاه یعنی شرکت فولاد خوزستان در همان سال یعنی سال ۱۳۷۴ با خرید پروانه تیم پرطرفدار و مردمی جنوب اهواز که با مشکلات عدیده مالی و سقوط به لیگ دسته دوم دست و پنجه نرم می‌کرد، امتیاز آن را به‌دست‌آورد و تیم خود را که به تازگی جواز حضور در لیگ دسته چهارم ایران را به‌دست آورده بود را جایگزین آن کرد و بدین ترتیب فولاد فصل بعد را در لیگ دسته دوم ایران موسوم به لیگ آزادگان حضور یافت.

نماد، رنگ و لباس

نماد شرکت

آلیاژ فولاد مانند تمام مواد از خود موج الکترومغناطیسی ساطع می‌کند. در دمای اتاق پرتوی ساطع شده از سطح آن در محدوده فروسرخ بوده و به رنگ سیاه دیده می‌شود. با افزایش دما، بسامد موج ساطع شده افزایش یافته و به محدوده نور مرئی وارد می‌شود؛ بنابراین رنگ فولاد با افزایش دما تغییر می‌کند. در دمای کوره ذوب (C°۱۸۰۰) فولاد به رنگ زرد دیده می‌شود؛ اما پس از ریخته‌گری و کاهش دما، به رنگ نارنجی، قرمز، و نهایتاً سیاه درمی‌آید. رنگ‌های به‌کاررفته در نماد شرکت فولاد خوزستان نشان دهنده رنگ فولاد در دماهای متفاوت بوده و تداعی‌کننده روند سرد شدن فولاد است.

نماد باشگاه

در ابتدای فعالیت باشگاه فولاد، نماد شرکت بر روی پیراهن تیم چاپ می‌شد اما بعد از مدتی باشگاه، صاحب لوگوی اختصاصی شد. در طول مدت فعالیت باشگاه نماد تیم بارها دستخوش تغییر شده اما طرح کلی آن حفظ شده است. در نگاه کلی در نیمه بالایی، نماد شرکت به‌طور کامل مشهود است و در نیمه پایین به ماهیت ورزشی باشگاه اشاره شده است. تنها تغییر مهمی که در طول زمان در نماد باشگاه اعمال شده است؛ نام نقش بسته بر آن است که در ابتدا FC Foolad بوده و هم‌اکنون FOOLAD FC می‌باشد. پس از قهرمانی فولاد در سال ۱۳۸۴ یک ستاره طلایی رنگ در بالای آرم باشگاه روی پیراهن تیم نقش بست؛ اما در برند ثبت شدهٔ باشگاه اعمال نگردید. بنابرین در لوگوی رسمی باشگاه ستاره‌ای وجود ندارد.

در زیر به تعدادی از نمادهای سابق باشگاه اشاره شده است.

لباس

رنگ‌های به کار رفته در لباس تیم، برگرفته از نماد باشگاه است. رنگ‌های اصلی لباس‌های تیم در ابتدا قرمز، زرد، سیاه و نارنجی بود اما امروزه در لباس‌های تیم رنگ نارنجی دیده نمی‌شود و سفید جایگزین آن گشته است. در سال‌های آغازین لیگ برتر خلیج فارس، فولاد با لباس زرد - قرمز (لباس اول) و لباس سیاه با جزئیات زرد (لباس دوم) به میدان می‌رفت؛ با گذشت زمان استفاده از رنگ زرد کمتر شد به‌طوری‌که در سالهای اخیر از طرف جراید به تیم، لقب سرخپوشان اهوازی داده شد. امروزه فولاد با لباس قرمز با جزئیات زرد (لباس اول) و لباس سیاه با جزئیات قرمز (لباس دوم) در میدان‌ها حضور می‌یابد. همچنین لباس سوم این تیم، سفید و با جزئیات قرمز می‌باشد.

ورزشگاه فولاد

ورزشگاه شهدای فولاد یا فولاد آرنا ورزشگاه اختصاصی باشگاه فولاد خوزستان است. این ورزشگاه در ۲۲ آبان ۱۳۹۷ با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور و مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان به‌طور رسمی افتتاح شد. این ورزشگاه مدرن‌ترین ورزشگاه حال حاضر ایران است. در ورزشگاه فولاد آرنا، پیست تارتان وجود ندارد و تماشاگران به بازیکنان نزدیک هستند و روند کاملاً حرفه‌ای جایگاه‌سازی تماشاگران فوتبال اروپا مورد تبعیت قرار گرفته است. نورافکن‌های ورزشگاه روی لبه‌های سقف کار گذاشته شده است و برخلاف دیگر ورزشگاه‌های کشور این ورزشگاه بدون دکل برای پرتو افکن‌هایش است. کامل‌ترین سازه سقفی در این ورزشگاه وجود دارد تا در اکثر لحظات روز، کمترین مجاورت با آفتاب وجود داشته باشد. همچنین نور پروژکتورها معادل ۲۸۰۰ لوکس است که بهترین در ایران است.